Home ETEN | KEUKEN Met de groeten van Allerhande | Risotto met prei en spekjes

Met de groeten van Allerhande | Risotto met prei en spekjes

by Marjo

Risotto met prei en spekjes

Een nieuwe rubriek op Mar-JoYa! Ik deze rubriek deel ik uitgeprobeerde recepten. ‘Met de groeten van’ staat voor niets meer of minder dan het medium waar ik het recept gevonden heb. Soms zie ik namelijk recepten in kookboeken, magazines of online en dan denk ik, is dat nou wat? Zo ook deze risotto met prei en spekjes.

Vanaf vandaag laat ik je weten waar ik het vond, of het makkelijk of moeilijk was, waar je eventueel om moet denken en of het wat was! Goed plan leek me. We trappen af met een ‘Met de groeten van Allerhande’. Een top recept om maar meteen met een spoiler te beginnen. Ik verheug me er nu alweer op, terwijl risotto mij nooit lekker leek. Het deed me denken aan voorgekauwde rijst, rijst met spuug. Niets is minder waar!

Met de groeten van Allerhande | Risotto met prei en spekjes

Eigenlijk wil ik eerst beginnen met een foto van hoe het eruit hoort te zien volgens Allerhande. Tijd die je nodig hebt is 15 min. bereiden en 40 min. oventijd & dat komt aardig overeen! Het recept zou makkelijk te bereiden zijn en ook dat is het geval. Je kunt na het kwartier, in de oventijd, bijna een aflevering Gilmore Girls kijken, lijkt mij prima verdeling.

Risotto met prei en spekjes

Wat een plaatje hè? Ik moet zeggen, die van mij leek niet eens zoveel anders! Dus ik kan sowieso met een best trots gevoel terug kijken. Wat heb je nodig voor dit heerlijke gerecht? Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt & niet wat Allerhande aanbeveelt, want drie preien vond ik veel en erwtjes vind ik super lekker! Vergeet niet een ovenschaal klaar te zetten en de oven voor te verwarmen op 180 graden!

Ingrediënten

250 gram magere spekreepjes – 1 grote prei – 300 gram risottorijst – 750 ml. groentebouillon (van een blokje) – 300 gram fijne tuinerwten – twee eetlepels crème fraîche

Bereiding

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Van Allerhande moet je nu de prei toevoegen en  5 min. op laag vuur mee bakken. Deze stap sloeg ik over.  De prei zou volgens mij zacht genoeg worden in de oven. Dat klopte! Schep wel de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

Dan schep je het mengsel en de prei in de ovenschaal én voeg je de bouillon toe en zet dit voor 35 minuten in de oven. Daarna voeg je de erwten en de creme fraiche toe. Zet het nog 5 minuten in de oven en breng op smaak met peper (zout hoeft echt niet, daar zorgt de bouillon immers voor).

Mijn wijzigingen: Ik voegde niet de prei toe aan de pan en gebruikte meer erwten en minder crème fraîche.

EXTRA TIP : ik zou de volgende keer de creme fraiche zelfs helemaal achterwege laten. Wat was het al lekker zonder en wat wordt het een stuk machtiger met. Niet viezer of zo, maar anders en echt veel machtiger!

Natuurlijk ben ik ontzettend nieuwsgierig naar wat jij van deze risotto met prei en spekjes vond! Ook hoor ik graag wat jij misschien nog anders hebt gedaan. Wens ik je hierbij ook alvast smakelijk eten! 


Bron: Allerhande.nl

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Jonna@Burgertrutjes 4 oktober 2016 - 23:04

Klinkt lekker! En niet ingewikkeld.
Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Favoriete make-up en verzorgingsproducten september 2016My Profile

Reply
Nicole 4 oktober 2016 - 16:15

Ik heb deze geloof ik ook een keer gemaakt, maar ik weet niet meer precies wat ik had toegevoegd. Vind de creme fraiche juist wel een goede toevoeging. Daar wordt het lekker romig van 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.