Essentiele olien

Roman Chamomille | Young Living Essential Oils

De essentiële olie van kamille (Chamomile) staat bekend om zijn eigenschappen, die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Het is daarom een populaire keuze voor mensen die lijden aan slapeloosheid of andere slaapproblemen.

Kamille-olie bevat een stof genaamd apigenine, die werkt als een natuurlijk kalmerend middel en de hersenen helpt om te ontspannen. Ook staat het bekend om angstgevoelens te verminderen en kan daarom helpen om de geest tot rust te brengen en een goede nachtrust te bevorderen.

Roman Chamomile | Young Living Essential Oils

Apigenine is een flavonoïde, een type plantaardige verbinding, die voorkomt in verschillende soorten planten, waaronder kamille, peterselie, selderij en sinaasappels. Het heeft ontstekingsremmende, antioxidante eigenschappen. Apigenine wordt ook onderzocht op mogelijke voordelen voor de hersengezondheid, waaronder het vermogen om angst en stress te verminderen en de slaap te verbeteren.

Het kan helpen bij het bevorderen van slaap door de hersenen te kalmeren en de werking van GABA (gamma-aminoboterzuur) te stimuleren, een neurotransmitter die betrokken is bij ontspanning en slaap. Er is nog wel meer onderzoek nodig is om de effecten van apigenine op de slaap en andere aspecten van de gezondheid helemaal te begrijpen.

Kamille-olie inzetten om te slapen

Er zijn verschillende manieren waarop kamille-olie kan worden gebruikt om te helpen bij het slapen. Het kan worden gebruikt in aromatherapie door een paar druppels toe te voegen aan een diffuser of verdamper, of door het toe te voegen aan een warm bad voor het slapengaan.

Het kan ook worden gebruikt om een massageolie te maken door het te mengen met een basisolie, zoals amandelolie of jojoba-olie, en het op de huid aan te brengen voor het slapengaan. Dit kun je heel makkelijk doen in en met een rollerbottle. Hierin kun je de olie geweldig combineren tot je eigen persoonlijke slaapblend. Het is even uitproberen en aftasten wat voor jou het beste werkt. Kies daarom bijvoorbeeld eerst voor kleine rollertjes van 2 of 3 ml.

Welke essentiele olien combineren goed met Chamomille olie

Er zijn verschillende essentiële oliën die goed kunnen worden gecombineerd met kamilleolie om de kalmerende en ontspannende effecten te versterken.

Roman Chamomille

Lavendelolie:
Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan goed worden gecombineerd met kamilleolie voor een rustgevend en ontspannend effect.

Bergamotolie:
Bergamotolie heeft een frisse, citrusachtige geur en kan helpen om angstgevoelens te verminderen en de stemming te verbeteren. Gecombineerd met kamilleolie kan het een ​​rustgevende en opbeurende geur te creëren.

Ylang-ylangolie:
Ylang-ylangolie heeft een zoete, bloemige geur. De combinatie met kamilleolie zorgt bij mij net als de lavendelolie voor een kalmerend en ontspannend effect.

Vetiverolie:
Vetiverolie heeft een aardse geur en kan helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen. Ik gebruik deze olie graag met kamilleolie om een ​​rustgevende en aardse geur te creëren. Voor mij geeft Vetiver ook altijd het gevoel dat mijn zenuwen “geijkt” worden.

Cedarwood
Cederhoutolie heeft een warme, houtachtige geur en kan helpen om spanning en stress te verminderen. Ik gebruik ze samen, omdat ze elkaar aanvullen om een ​​nog krachtigere kalmerende geur te creëren.

Note: Het is belangrijk om de verdunningen en veilige doseringen te volgen bij het combineren van verschillende essentiële oliën. Het wordt ook aanbevolen om eerst een kleine hoeveelheid te testen op de huid om te controleren op eventuele allergische reacties.

❥ Voor mijn ultieme slaaproller combineer ik Roman Chamomile met Lavender en Cedarwood. Uiteraard alledrie van Young Living. 

 

Het is altijd een goed idee om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je Roman Chamomille of een ander supplement en/of essentiele olie gaat gebruiken. Dit vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

 

 

Photo by Nia Ramirez on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.