Home BEAUTY | FASHION Skechers Arch Fit • Review

Skechers Arch Fit • Review

by Marjo
skechers arch fit

De timing was perfect. Of ik een paar Skechers schoenen wilde uitproberen in verband met de lancering van het Skechers Arch Fit-model in Nederland. De dagen dat ik werk loop en sta ik wat af. Van winkel naar kassa en vice versa. Wanneer een klant iets zoekt, lopen we mee. De winkel heeft best een leuk oppervlak. Ook mag ik veel naar het magazijn om iets te halen of te brengen. Ik maak dus wat kilometers op een dag! Daarbij heb ik in het verleden hielspoor gehad. Goede schoenen bij hielspoor zijn onmisbaar, want voorkomen is beter dan genezen. Happy feet, happy life immers.

Nu zijn deze schoenen niet persé tegen hielspoor, maar wanneer je voeten in een goede stand staan, worden je voeten minder snel overbelast of op een verkeerde manier belast. Elke werkdag kwam ik met zere voeten thuis, stond ik met stijve kuiten op én was lopen op mijn voorvoet echt pijnlijk. De term hangry is al ruim bekend maar er zou een term moeten zijn voor “ruime irritatie door zere voeten”. Als je het zo bekijkt zijn je voeten een ontzettend belangrijk lichaamsdeel. Ze brengen ons naar de mooiste plekken, houden ons staande tijdens onze avonturen en ondersteunen ons bij het sporten. 

Happy feet, happy life

Het hebben van gezonde voeten is van essentieel belang voor een gezonde en actieve levensstijl en algehele levenskwaliteit. Daarom heeft het Californische schoenenmerk Skechers in Nederland het Arch Fit-model gelanceert, want happy feet, happy life.

skechers arch fit review

Arch Fit-schoenen zijn sport- en   door podotherapeut gecertificeerde steunzolen: een uitneembare, ondersteunend en dempende binnenzoolsysteem dat druk over de voetboog verdeelt voor ultiem comfort. Bij podologische steunzolen denk je wellicht: dat moeten stoffige schoenen zijn. Daar is gelukkig geen sprake van, want de sneakers zijn in een trendy jasje gestoken en misstaan zeker niet onder een goede outfit of mijn werkkleding. Of je gewoon door het huis kuiert, een wandeling maakt of je at-home sportlesje doet; met de Arch Fit loop je fantastisch. 

Skechers Arch Fit 

Ik ben een echte sneakergirl, ik heb ze in verschillende soorten en maten en kleuren. Sneakers zijn perfect voor elke gelegenheid en ik draag ze eigenlijk elke dag.

Omdat ik schoenen nodig had voor het thuissporten was ik ook al bij Skechers uitgekomen. Het leek onmogelijk om een hele lichte flexibele sneaker te vinden voor de oefeningen thuis. Na een lange zoektocht kwam ik uit bij de Skechers Flex Appeal 3.0. Rose-goud. Voor de review mocht ik kiezen tussen de de Arch Fit Paradyme en Infinite Adventure-modellen. Na wat heen en weer mailen ontving ik een paar zwarte Skechers Arch Fit – Infinite Adventure sneakers.

Skechers Arch Fit – Infinite Adventure • Review

Toen ik de schoenen ontving was ik blij verrast. Zoals een volger op Instagram al opmerkte; “Die kleur is mooi, niet te zwart”. De kleur neigt door het gebreide effect van het mesh met textiel zelfs meer naar heel donkergrijs. Ik vind het prachtig!

skechers review arch fit

De vormgeving is sowieso heel mooi. De sneakers hebben stoere dikke zolen. Bijna als een paar dadsneakers. Chunky sneakers zijn mijn favoriet en het is fijn om op deze manier een extra verantwoord paar te hebben. Het Skechers logo is uiteraard aan de zijkant aangebracht, maar overheerst niet. De neus loopt echt supermooi, het is niet zo’n lompe logge schoenenneus. De zwarte voorkant van de onderkant van de zool geeft een mooi stoer detail aan de neus van de schoen.

Uitneembaar voetbed

De Arch Fit zijn schoenen met een uitneembaar voetbed, ook wel een losse binnenzool genoemd, en daardoor geschikt voor steunzolen. Doordat de binnenzool los ligt, haal je deze eruit en vervang je de uitneembare binnenzool door je eigen steunzool. Ook dan krijg je de rest van het comfort van de sneaker. Want de schoenen ondersteunen ontzettend fijn aan alle kanten.

De veters strikken daarbij erg goed. Dat klinkt misschien raar, maar ik heb schoenen die gewoon niet fijn gestrikt kunnen worden. Voor even is dat prima, maar voor een hele dag is het niet te doen. De schoenen zitten te ruim en/of de veters gaan voortdurend los. Deze veters hebben grip en zijn niet te glad. Hierdoor zit de schoen extra mooi en stevig om je voet en wordt je voetbed fijn ondersteund.

Maatvoering Infinite Adventure

Volgens alle bronnen is het advies om de schoenen in je eigen maat te bestellen. Door mijn ervaring met de Skechers Flex Appeal 3.0 twijfelde ik enorm.

Deze schoenen heb op advies van verschillende sites een maat kleiner besteld. Omdat de meerderheid bij de Skechers Arch Fit aangaf om je eigen maat te bestellen, heb ik hier uiteindelijk toe besloten. Daar heb ik nu [op gevoel] achteraf spijt van. Probeer dus of je de Arch Fit kunt passen en probeer dan je eigen maat én een maat kleiner. Mijn vermoeden is dat ik net wat meer ondersteuning bij de zijkanten had gehad met een maat kleiner en iets minder ruimte om te schuiven, waardoor op het eind van de dag zelfs deze Skechers sneakers wat oncomfortabel worden. Door het heel strak aantrekken van de veters is dat redelijk te verhelpen, maar hierdoor wordt de druk aan de bovenkant van mijn voet soms nét wat te groot.

Inmiddels heb ik al heel wat kilometers gemaakt en de Skechers Arch Fit – Infinite Adventure goed getest. Door het Skechers cooled memory foam is het alsof je op wolkjes loopt! Stylish and comfy! Loop en sta jij veel voor je werk of in huis, maak jij graag lange wandelingen en hebben je voeten veel te doen? Ben je op zoek naar sneakers met een fijne natuurlijke afwikkeling van de voet? Dan zou ik de Skechers Arch Fit van harte aanbevelen.

❥ Een goede stevige schoen met podologisch gecertificeerde steunzolen die er fashionable en trendy uitziet. Heb jij al Skechers in huis? Welke?

 

 

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Anna 7 juni 2022 - 14:50

Bij Skechers moet je je laten leiden door de Amerikaanse maat. Ik heb altijd damesmaat 10, wat bijv bij Nike en Adidas mt 42 is, maar bij Skechers mt 40. Eigenlijk is maat 10 in werkelijkheid maat 41. Let op in de US is er verschil in dames- en herenmaten. Een herenmaat 10 is dus niet gelijk aan een damesmaat 10.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.