Home INSPIRATIE Stijlvolle badkamer styling: 5 tips

Stijlvolle badkamer styling: 5 tips

by Gastauteur
Stijlvolle badkamer styling: 5 tips

Ben je op zoek naar een stijlvolle badkamer, maar weet je niet hoe je je badkamer zelf stijlvol kunt stijlen? We hebben de vijf beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en ontdek alles over badkamer styling!

Stijlvolle badkamer styling: 5 tips

1. Bepaal het kleurenthema 

De kleuren die je kiest vormen de basis van je badkamer. Besteed dus voldoende tijd aan het kiezen van een kleurenthema. Denk hierbij aan een groene badkamer, een blauwe badkamer of een zwarte badkamer.

Kies je liever voor een bepaalde stijl, zoals een industriële badkamer of een landelijke badkamer? Kies dan voor kleuren die goed passen bij de stijl die je kiest. Denk bijvoorbeeld aan zwarte details voor een industriële badkamer en houtlook in een landelijke badkamer. 

2. Badkamermeubels in dezelfde stijl

 Wanneer meubels qua stijl niet op elkaar aansluiten, ontstaat er een rommelig aanzicht. Rommelig is niet stijlvol. Zorg er daarom voor dat de badkamermeubels goed passen bij de stijl die je gekozen hebt. Zorg er daarnaast voor dat de badkamermeubels goed op elkaar aansluiten. 

 Heb je gekozen voor een zwevende kolomkast? Kies dan ook voor een zwevend wastafelmeubel in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal, voor een mooi geheel.

3. Laat je badkamer groter lijken

 De gemiddelde Nederlandse badkamer is klein. Je doet er al snel goed aan om je badkamer optisch groter te laten lijken dan hij is. Kies daarom voor extra grote tegels voor een ruimtelijk effect. Laat de XL vloertegels doorlopen in de douche met douchedeur van helder glas. Hiermee betrek je de douche bij de rest van de badkamer, waardoor de ruimte groter lijkt.

 Ook met verlichting en grote spiegels kun je je badkamer optisch groter laten lijken. Ga voor inbouwspotjes in het gehele plafond en hang twee spiegels tegenover elkaar om het ruimtelijke effect te versterken. 

5 tips voor een Stijlvolle badkamer styling

 4. Stijlvol sanitair

 Stijlvol sanitair mag in een stijlvolle badkamer natuurlijk niet ontbreken. Bepaal allereerst welke sanitaire voorzieningen je graag in je badkamer wil. Ga vervolgens op zoek naar het gewenste sanitair in de stijl van je badkamer. 

 Heb je gekozen voor een betonlook badkamer? Een zwart toilet of grijs toilet staat hier prachtig bij. Combineer het toilet vervolgens met zwarte of grijze waskommen en kies voor zwarte kranen en regendouches. Wanneer alles netjes op elkaar aansluit, creëer je een stijlvolle badkamer.

5. Bijpassende accessoires 

 Pas wanneer je badkamer compleet is, is het tijd om de ruimte af te maken met bijpassende accessoires. Kies voor stijlvolle items die aansluiten op de gekozen stijl. Hout staat bijvoorbeeld prachtig in een Scandinavische badkamer. Marmer staat weer prachtig in een marmeren badkamer. Accessoires die niet mogen ontbreken zijn tandenborstelhouders, een toiletrolhouder en een toiletborstel.

 

 

Photo by Sidekix Media || Photo by Raquel Navalon Alvarez on Unsplash

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.