Home WONEN Kersttrends 2018

Kersttrends 2018

by Marjo
kersttrends 2018 gouden kerstballen

Hij is nog maar net binnen, maar wanneer Sinterklaas het land verlaat, staat kerst voor de deur. Dit is voor veel mensen dan ook hét moment om hun huis in kerstsfeer te brengen. Maar de echte kerstliefhebbers starten al in het najaar met hun voorbereidingen op Kerstmis. Op Facebook vroeg ik al “voor een vriend” of de kerstboom al op gezet kon worden. De meningen zijn verdeeld. Van “Nee, pas na Sinterklaas” tot “Ja, joh, in oktober al”, ongeveer.

Als het aan René ligt gaan we voor oktober. Maar zolang Sinterklaas nog een ding is, wil ik wachten tot zijn vertrek. Daarna blijft hij wel zo lang mogelijk staan. Maar wat zijn eigenlijk de kersttrends 2018? Bol.com bijvoorbeeld ziet dat de kleur goud helemaal terug is, net als natuurlijke materialen zoals hout. En dit jaar gaat men weer voor een échte kerstboom, die het centrum vormt van een kerstinterieur dat is gebaseerd op Scandinavische invloeden. Kersttrends 2018: goud, hout en terug naar een echte kerstboom!

Natuurlijke materialen

Een van de kersttrends dit jaar is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, touw, vachtjes, fake fur, wol, bamboe en accenten van dennentakken. Het leukst is natuurlijk om hier ook je eigen creativiteit op los te laten.

Kersttrends 2018 rust en harmonie Voor nog meer warmte in het Scandinavische design kun je behalve voor natuurlijke materialen, kiezen voor een combinatie met roze en koper. Voor een stoere touch kies je voor grijs, zwart en wit. Of een beetje van alles. Met de trend an sich ben ik persoonlijk erg blij. We zijn onze woonkamer aan het veranderen, omdat we een andere bank hebben gekocht. Hoe en wat zie je in een ander blog. De bedoeling is om er met meubels en decoratie meer warmte in aan te brengen. Qua kleuraccenten gaan we voor naturel en variaties in groen. Een rustige en harmonieuze uitstraling. Op de muur komt mosgroene muurverf.

Kersttrends 2018 natuurlijke materialen

Onder het mom van ‘less is more’ zien we kleine kerstbomen van hout, houten rendieren en placemats van bamboe. De steigerhouten kerstboom wordt in deze categorie het best verkocht. Wie het goed doet, kan zijn decoratie in deze stijl al in de herfst beginnen en de hele winter laten staan.

Echte kerstboom of een nepperd

Voor mij persoonlijk is het antwoord duidelijk: een echte kerstboom. Inclusief het prikken van de naalden als je de decoratie er in hangt en met alle uitvallende naalden op de koop toe. De geur, de uitstraling. Een echte kerstboom is voor mij het ultieme kerstgevoel.

In samenwerking met een gespecialiseerde partner zorgt Bol.com er als eerste grote online winkel voor dat er naast honderden varianten van kunstkerstbomen nu ook echte naaldbomen makkelijk online kunnen worden besteld en thuisbezorgd. Kerstbomen van Nordmann zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, van 70 tot 300 centimeter hoog, waardoor je maximale keuze hebt en de boom bestelt die bij jouw interieur past. Het slepen door de straten met een boom of een auto vol dennennaalden hoeft dit jaar dus niet meer.

Goud wat er blinkt

Met een gouden kerst zit je dit jaar helemaal goed. Gouden kerststerren, sfeerlicht en een kersttafel gedekt met goud bestek.

gouden kerst decoratie kerstrends 2018

De plastic gouden kerstballen zijn tot nu toe het best verkochte artikel voor komende kerst. En bij goud blijft het niet, want meer dan ooit wordt het gecombineerd met andere tinten zoals oker, zilver en metallic. Dit creëert een klassieke, stijlvolle uitstraling. De traditionele kerst blijft ook onverminderd populair. Hier combineer je het goud met groen en rood. Kies je voor deze sfeer kun je helemaal los gaan met decoratie.

Frozen kersttrend

Ongelooflijk hoe populair Anna en Elsa blijven. De film is al een eeuwigheid uit de bioscoop en ook al tijden van Netflix.

Kersttrends 2018

Toch blijft alles wat verder met de film te maken heeft uitermate populair. Dit jaar is kun je er voor kiezen om ook je huis voor kerst te versieren in de Frozen kersttrend. Laat je inspireren door en sprookjesachtige winter. Kies voor de kleuren lichtblauw, teal, wit en kies voor transparante decoratie in je boom.

❥ Voor welke kersttrend ga jij dit jaar? of heb je gewoon elk jaar hetzelfde, zoals wij. Een kitcherige boom met werkjes van elk jaar van de kinderen?


Afbeelding Frozen winterse kerstboom door JoeyCheung

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.