Home PERSOONLIJK Strikjes #10 Perks of being a Working Mom

Strikjes #10 Perks of being a Working Mom

by Marjo

Strikjes #10 Perks of being a Working Mom

De voordelen voor een mama die buitenshuis werkt, zoals ik nu weer, zijn er best een aantal. In Strikjes #10 Perks of being a Working Mom, deel ik er een paar met je! Het grootste strikje vorige week was op vrijdag, er kon iets worden afgevinkt op mijn Bucketlist! Mede dankzij mijn werkgever!

Dat was meteen de inspiratie voor dit blog.

Money, money, money

Het vaste, regelmatige salaris een enorm fijne bijkomstigheid van het werkende mama zijn. Met het bloggen en de webshop is het maar “afwachten” of je keiharde werken beloond wordt. Nu even weer wat extraatjes kunnen voor met name de kinderen, daar geniet ik van. Af en toe lekker verwennen en niet zo vaak “nee” hoeven zeggen, daar wordt ik blij van. Helemaal als ik de blije koppies zie.  Natuurlijk is het belangrijk dat ze weten dat geluk niet in dingen zit, dat pedagogisch verantwoorde ding doen we ook wel wat mee, maar soms is gewoon iets krijgen wat je wilt best een geluksmomentje.

Uitdaging

Het werk wat ik doe, vind ik super! Het is een backoffice functie met een combinatie van administratie en telefonie. Het klantcontact is iets waar ik echt mijn ei in kwijt kan. Niet alle gesprekken zijn makkelijk, gezellig en leuk, ook dat is een uitdagend aspect, wat elke dag anders en verrassend maakt. Je wordt elke dag getriggerd om je hersenen weer net anders te gebruiken dan als je thuis bent.

Collega’s

Als je werkt, heb je (meestal) collega’s en dat is ook één van de strikjes. Het is gewoon best fijn om drie dagen in de week contact te hebben met andere volwassenen en dan iets langer dan de wachtmomenten op het schoolplein. Het leuke van collega’s is dat je ze in alle soorten en maten hebt. Met de één heb je meer dan met de ander, maar het is toch fijn als het een leuke club mensen is, waar je met plezier drie dagen van je leven mee deelt.

Bedrijfsuitje

Met deze collega’s heb je af en toe een uitje. Als moeder betekent dat een extra avond pure vrijheid! Wanneer die vrijheid normaal gesproken bestaat uit met je smartphone op de wc gaan zitten met de deur op slot voor een verantwoorde periode van een aantal minuten, of dat ene moment dat het samen spelen op een slaapkamer goed gaat, is zo’n avond echt een cadeautje.  Behalve een hele dag geen 30x mama horen in een minuut, zie je ook niet de was, de vloer of de ramen, waar je eigenlijk iets mee moet doen. Afgelopen vrijdag hadden we zo’n bedrijfsuitje. Zoals ik al zei, kon er dankzij die bewuste avond een vinkje op mijn bucketlist. Al heel lang wil ik opgesloten worden in (en hopelijk ontsnappen uit) een escape-room! The Escape Hunt Experience Groningen is de plaats waar we dat als collega’s gingen doen! Hoe het ging, dat lees je in een later artikel, maar wat ben ik blij met het vinkje!

Coming home!

Het allerfijnste momentje heb ik voor het laatst bewaard, het is een leuke uitkomst van een minder leuk aspect. Het weggaan en mijn kinderen thuis laten is elke werkdag een dingetje, want zonder is best relaxt, maar wat ik mis ik ze op zo’n dag.  Gelukkig krijg ik af en toe foto’s van de heerlijke dingen die ze doen (uitvreten). Het thuiskomen is zo fijn, de armpjes om je nek, voelen dat ze jou ook gemist hebben. Laatst stonden ze springend en juichend bij de deur:”mama, mama, mama, mamaaaa” te roepen met de blijste smoeltjes die ik zag en dan smelt en geniet ik vanuit mijn tenen!

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Vlijtig Liesje 15 september 2015 - 11:18

Leuk lijstje. Ik denk dat een baan heel veel voordelen heeft inderdaad.
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Plofklas: zit jouw kind in een plofklas?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.