Persoonlijke verhalen

Een compliment, cadeautje voor mezelf & Koningsdag 2016

Vandaag weer een terugblik op mijn strikjes van de vorige week. Er kwam een leuk pakketje binnen, voor mij. Dit keer heb ik iets besteld wat ik al lang op het oog had en waarvoor ik eindelijk een reden heb gevonden.

We mochten kijken bij zwemles, vierden de verjaardag van de koning alvast met de Koningsspelen, ik had een fijn gesprek waarin ik een (voor mij) groot compliment kreeg én ik zette een megastap in het hele proces van loslaten. Over dat laatste meer in een ander blog uiteraard, maar het was wel een dingetje én een strikje.

kijkles

Maandag was het kijkles bij zwemmen en deze keer gingen de oma’s weer mee. Eigenlijk vind ik die hele kijkles maar dubbel. Natuurlijk vind ik het leuk om zo even mee te kijken hoe zo’n zwemles er aan toe gaat. Muppet heeft er alleen niet zo veel aan. Hij vind het niet altijd makkelijk om zich te concentreren en als wij er dan bij zijn leidt dat alleen maar meer af, terwijl ik het idee heb dat hij zijn lessen wel hard nodig heeft. Het is wel enorm schattig zoals hij af en toe bevestiging zoekt met een blik, een duimpje omhoog of een zwaai. Op die momenten kan ik hem wel opvreten en is het zo fijn en bijzonder om te beseffen ‘dat het de onze is’.

compliment

Waar ik ook enorm van kan genieten is dat je soms ineens hele goede gesprekken met anderen kunt hebben. Bij een lieve vriendin zag ik een berichtje over haar hooggevoeligheid en een stap die ze had gemaakt. Het kwam er op neer dat ze het niet als een compliment zag, wanneer mensen haar gevoelig noemden. Dat herken ik wel. Mensen die gevoelig zijn worden vaak gezien als zeurders, aanstellers en er wordt vaak gedacht dat ze overdrijven. Het is namelijk een ‘zijn’ van uitersten. Toch weet ik, net als zij, ook zeker dat mijn empathie, mijn creativiteit en een sterke intuïtie, voorkomen uit mijn gevoeligheid, zoals zij ook beschreef. Ik merk dat hoe meer ik dát accepteer, hoe meer ik er mee kan.

Laatst bleek bijvoorbeeld ineens dat ik er ongemerkt heel erg geweest was voor een collega, pas toen ze het me vertelde voelde ik me weer even trots op mijn ‘kracht’. Zo fijn dat zij dat ook zo gaat zien, er zo mee bezig is en zo op de goede weg is. Ik had een gesprek waarin we het ook over mijn hooggevoeligheid kregen. Ik gaf aan waar ik nog tegen aan liep en hoe ik tegen mijn werk en tegen ‘zijn’ in het algemeen aan keek. “Mooi mens”. Een voor mij groots compliment en een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Groot strikje!

koningsdag 2016

Wat vind ik het altijd een feestje om te helpen op school! Ook leuk dat ik ineens een kindje extra thuis had.

Strikjes #38 compliment, kadootje voor mezelf & Koningsdag 2016

Ik schreef al eerder over de Koningsspelen en vrijdag was het zo ver. Wat was het geweldig! In het artikel kon je al zien wat de planning was voor die dag en het ging aardig volgens schema. Het is nog best een verhaal en ik heb nog iets meer te vertellen over de afgelopen week, dus anders wordt dit wel een heel lang blog, ook dit wordt een apart blog dus, maar wat was het een enerverende dag. Ik was gesloopt toen we thuis kwamen. Het is zo leuk om het gros van die kinderen steeds groter te zien worden. Bij de peuterspeelzaal en in groep 1 was ik ook al zo veel mogelijk betrokken en hoe de kinderen dan reageren op je, is zo bijzonder. Een héél, héél groot strikje.

Na afloop bleven we nog even opruimen en bleef er nog een klasgenootje plakken, gelukkig vonden haar mama en ik dat geen probleem, gezellig juist! De tweede foto bewijst dat ik niet de enige gesloopte was. Pollewop had haar eerste kinderfeestje en vond het fantastisch, maar wat een impact heeft het gehad op dat wijffie. De foto’s van de mama lieten zien dat ze het enorm naar haar zin had gelukkig en er geen last van had dat ik haar niet gebracht heb. Toch een geruststelling tegen het loedermoederschuldgevoel.

kadootje voor mezelf

Het kadootje voor mezelf, was ook echt ingepakt als kadootje. Ik kan daar zo blij van worden!

Strikjes #38 compliment, kadootje voor mezelf & Koningsdag 2016

Ook al wist ik wat er in zat, ik had het immers zelf besteld, toch is het heerlijk om het zo te ontvangen. Ook wel fijn als het me steeds lukt om alleen met spullen voor de kinderen thuis te komen wanneer ik shopt, dat er nu iets echt helemaal voor mij is. Wat er in het envelopje zat, dat ga ik niet laten zien, dan moet je zelf maar iets bestellen. Wat er in zat? Twee heerlijke sjaals. Geen overbodige luxe met het weer van de afgelopen tijd. Ik heb ein-de-lijk dé zomerjas gevonden die ik al heel lang wilde. Helaas had ik er geen bijpassende sjaal bij en had ik mijn oog al een tijdje geleden op één laten vallen. Deze zou ook nog eens fantastisch passen bij deze jas én bij mijn winterjas, die ik nog steeds niet opgeruimd heb. Hieronder zie je welke het geworden zijn. Nog in de aanbieding ook! De linker was slechts € 5,00 en vind ik nog wel fijner dan de linker, die trouwens maar € 12,50 kostte. Ik ben er zo blij mee!!!

 

Strikjes #38 compliment, kadootje voor mezelf & Koningsdag 2016

In verband met calamiteiten op het werk kreeg ik vrijdagavond ineens een oproep of ik zaterdag wel wilde werken. Gelukkig had ik niets anders gepland (besef je wel: niets gepland op een zaterdag, of te wel ‘huismus’) en papa is thuis in het weekend. Had wel wat dingen in mijn hoofd die ik wilde doen, dus hele dag weg vond ik iets té gek. Papa en de kinderen verdienen ook aandacht, juist in het weekend, maar een halve dag uit de brand helpen, geen probleem! Wel bijzonder dat het meteen zo anders voelt op een zaterdag. Het was echt heel gezellig en gelukkig was de storing snel verholpen. ’s Middags nog even snel bij de Zeeman naar binnen, was toch al onderweg, Pollewop had leggings nodig, dat je dan al heel erg slaagt én de kassa één van de leggings aanslaat voor € 1,00 i.p.v. € 3,50 wat al een koopje is, dán was het een fijne zaterdag!

Wat was het een verwenweekje de afgelopen week! Ik heb er geweldig van genoten en hoop dat we deze week ook een beetje goed doorkomen. Het is een week voor de vakantie én die gaat op de één of andere manier altijd wat moeizaam hier. Waarschijnlijk omdat we er allemaal ontzettend aan toe zijn. 

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Ik vond die kijklessen ook een dubieus genoegen. Op zich natuurlijk leuk om de vorderingen te zien, maar het werkt ook vrij onrustig op de kinderen.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Appeltaart: ander modelMy Profile

  2. Ow dat van die hooggevoeligheid herken ik ook heel erg. Ik vind het soms erg lastig om daarmee om te gaan. Maar inderdaad, eigenlijk is het een kracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.