Home PERSOONLIJK Eerste week verlof, vakantie en trots

Eerste week verlof, vakantie en trots

by Marjo
Strikjes #81 eerste week verlof, vakantie en trots

Wat een heerlijke dag vandaag, maar ja, deze hoort in het overzicht van volgende week. Het begon in ieder geval met twee kindjes die uit zichzelf geweldig meewerkten bij het ochtendritueel. Een cadeautje! En nu typ ik dit weekoverzicht na een ontbijtje met beschuit en aardbeien en koude koffie, met Riverdale en Pretty Little Liars op de achtergrond. Heerlijkheid.

Week 2 van mijn verlof is ingegaan. Na een week verlof die in het teken stond van de vakantie van de kinderen, met heel veel trots! Waarom ik zo trots ben? Ten eerste op mijn dochter, die zichzelf heeft leren fietsen. Vorig weekend moesten ineens haar zijwieltjes van haar oude fiets. Met haar nieuwe wachtten we nog even, die is wat groter en heeft een rekje (zwaartepunt) voor op. Inmiddels fietst ze zonder wieltjes en zonder rekje ook zo weg op die fiets. Volledig in controle, langzaam steppend opstappen en gedecideerd vooruit. Haar fiets doet wat zij wil. Zij zelf trouwens ook. Elke dag gaat ze wel even naar buiten om te oefenen en om te laten zien hoe goed het gaat!

Eerste week verlof, vakantie en trots

Maandag begon heel ontspannen, langzaam op gang komen, ontbijten én Thomas wilde graag een kaartje schrijven voor zijn oude juf van groep 1. Zij is met pensioen en ineens had hij het weer over haar. Dat hij haar nooit meer zag en benieuwd was hoe het met haar ging. We hadden haar adres uit een vriendenboekje, dus hij kon het haar zelf vragen. Daarna gingen zij samen spelen en dit keer ging dat erg lang goed!

Strikjes #81 eerste week verlof, vakantie en trotsOp de foto: Zo lief, was van drie kindjes | Een verrassingspakketje van Elma van Vliet op woensdag | Spelletjesochtend op dinsdag | Bouwen aan zijn LEGO schip op woensdag | Knuffelen met Elynn toen ze vond dat ik wel lang genoeg gevouwen had

Spelletjes- en relaxochtenden

Dinsdag hadden we een ochtendje bij de achter tafel en hebben alle spelletjes gespeeld die de kindjes wilden. Cluedo junior, Frozen erger je niet, De drie biggetjes. Woensdag was voor Thomas een echte LEGO dag!  Elynn rommelde zelf lekker om in haar pyjamaatje. Het ging zo lang goed, dat ik twee wasmanden weg gevouwen heb én ondertussen Hairspray  op Netflix kon kijken. De kinderen vonden het ook wel heel leuk en keken mee en dansten af en toe zelfs mee! Zo genieten, zulke dagjes niets moeten, alles mogen.

’s Middags kwam mama en hebben ze met z’n drietjes het kaartje voor juf Aaltje gepost en gebakjes gehaald, om te vieren dat mijn verlof écht begonnen is. Maandags en dinsdags was ik altijd al vrij, de woensdag was dus speciaal. Ik ben lekker even met de iPad op bed gaan liggen om mijn lijf de nodige rust te geven.  Ook kreeg ik een heel leuk moederdagpakketje, hierover later meer!

Koningsdag en zwemmen

Donderdag was het Koningsdag. We hadden er even over gedacht om te gaan zwemmen, maar besloten dat te verplaatsen naar de vrijdag. Zo konden we donderdag even over de vrijmarkt waggelen. Uiteindelijk kwamen we geen van allen met de meuk van een ander terug. De kinderen kochten iets leuks/kleins bij Intertoys en ik scoorde nog een superduper setje voor de jongste. Daarna mochten ze thuis relaxen met een scherm.

 

Strikjes #81 eerste week verlof, vakantie en trotsOp de foto: een reviewpakket van Draagkaart | Elynn met haar schattige wangetjes voor Koningsdag | Vliegen met papa tijdens het wandelingetje om de vijver | Nieuwe make-up als afsluiting van een heerlijk kappersbezoek | Spelen met de Kiddizoom van Vtech | Coolste conditioner ever  voor mijn Unicorn hair | Roze folies bij de kapper | Mama make-uppen met haar nieuwe make-up setje | De babydeken, nog vier rijen te gaan | Het superdupersetje voor Mini3 | Een lief kaartje en een fijne sticker op het Moederdagpakketje 

Eindelijk samen zwemmen

Vergeet ik toch nog iets heel belangrijks! Vrijdag mochten we eerst even weer Mini3 kijken. Een bezoekje aan de VK betekent in ons geval ook altijd even spieken. Zo’n verwennerij. Hij heeft wel elke keer iets voor zijn gezichtje, dus die zien we niet even goed. Dit keer was het een handje en wat was het bijzonder om die kleine vingertjes te kunnen tellen. Alles gaat ontzettend goed en voorspoedig, daarom mogen we over twee weekjes weer en hoeven we nog niet elke week.

Na het bezoekje zijn we naar huis gegaan om te ontbijten en hebben we de tassen gepakt om te gaan zwemmen. Pfffff, hartverzakking af en toe hoor. Elynn kan niks te gek of te wild en Thomas kon natuurlijk voor het eerst zonder bandjes! Wat lijken ze dan ineens klein. Met veel moeite dat kleine koppie boven water houden, het zag er lastiger uit dan het was, dat weet ik, maar wat vond ik het spannend! Het was echt zo gezellig en zo fijn! Ze gingen zelfs redelijk vrijwillig het water uit, altijd weer afwachten immers. ’s Middags ben ik weer lekker gaan liggen en dat is merkbaar steeds meer nodig.

Rondje langs de vijver

Zaterdag zat ik het grootste deel van de dag bij de kapper en hebben we snel wat boodschappen gehaald. Gisteren hebben we eerst samen uitgebreid ontbeten. Genieten! Met een yoghurtje, aardbeien én een eitje in een schilletje. Veel kleine strikjes op een tafel.  Elynn en wij wilden graag dat ze ook even uit de achtertuin ging met haar fiets om te oefenen en het was heerlijk weer. Ondanks dat het voor mij meer waggelen was, was het wel even heel lekker. Via de WOP gingen we naar de vijver en door Langebosch. En langzaam weer terug. Eenmaal thuis bleven de kinderen lekker buitenspelen en typte ik nog wat concepten verder uit op mijn telefoon. Beentjes op de bank en gaan.

Het was een heerlijke vakantie en een fantastisch begin van mijn verlof, ondanks het totale gebrek aan ritme. Daar hebben we normaal heel veel last van. Deze week niet, we hebben genoten ♥ 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.