Persoonlijke verhalen

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville

In dit weekoverzicht vertel ik je weer waar ik van genoten heb, het waren veel strikjes. Ondanks dat ik merk dat de kinderen enorm aan vakantie toe zijn en het wat lastig vinden om het vol te houden. Kortere lontjes, moe en veel extra liefde en knuffels nodig.

Die knuffels zijn wel extra fijn. Het verdriet of de woede komt soms uit hun tenen, dus ik tel zo vaak het lukt iets verder dan tien en haal diep adem voor ik reageer, zodat het niet uit mijn tenen komt. Gelukkig is het ook allemaal nog wel te overzien, ze hebben heel veel gezellige goede momenten en daar genieten we dan gewoon driedubbel van.

Op maandag gaat Pollewop naar de peuterspeelzaal. Wanneer ik Elynn deze keer ophaal uit de peuterspeelzaal, moet ik eigenlijk naar binnen voor een evaluatie. Eerst komt Elynn toch snel naar buiten, ze moet bij de andere juf die buiten staat iets ophalen namelijk.

ZELFGEMAAKTE JAM

Op een dienblad staan allemaal glazen potjes met een rood/wit geruit doekje. Zelfgemaakte jam! Later via whatsapp ontvangen we de foto’s. Zo leuk en lief hoe ze samenwerken. Een ontzettend leuke activiteit ook! ’s Middags genieten we nog een keer van eierkoeken met aardbeien en slagroom & nu met een laagje heerlijke zelfgemaakte jam!

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville jam

Dinsdagmorgen is het weer een echte  Elynn-morgen, we spelen een spelletje, we spelen fotomodelletje, gaan bij opa en oma de visjes voeren.

FOTOMODELLETJE

Aangezien ik fan ben van OOTD van anderen en het ook oprecht leuk vind om te zien wat de stijl van de kinderen van anderen is, en hierdoor geïnspireerd raak, heb ik besloten om ook OOTD’s te plaatsen. Grappig is ook dat Elynn het echt leuk vind om te doen. Vooral ook omdat we bij elke fotoshoot ook samen gek doen denk ik. De intentie is om elke week in ieder geval één outfit te plaatsen, van mij, Thomas of Elynn. Ik denk in de praktijk het meest van Elynn… We doen de fotoshoot meteen nadat we Thomas naar school hebben gebracht.

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville dinsdag

Als we thuis komen, zie ik ineens rijpe framboosjes in de struik die de laatste jaren alleen maar zwarte framboosjes gaf. Wat leuk! We zoeken samen de rijpen er uit en plukken ze ook samen. De oogst is niet veel, het genieten er van niet minder. We bewaren ze tot Thomas uit school is, zodat we er samen van kunnen genieten. Het Frozenspel is nog steeds favoriet, dus als Elynn het spelletje mag kiezen, verbaast het me niets dat ik deze uit de kast moet halen.

NASHVILLE

In verband met de vakantie van mijn ouders ben ik donderdag een dagje extra vrij. Omdat de kinderen op donderdagmiddag allebei naar school gaan, ben ik zelfs een middagje kindloos. Deze #loedermoeder kan daar best aan wennen. Hoe heerlijk ik het vind om ze om me heen te hebben, zo heerlijk vind ik het ook om een momentje te kunnen doen en laten wat ik wil.

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville donderdag

’s Ochtends ga ik eerst met mijn meisje op stap. Op donderdag is het bij mijn moeder altijd ‘Koffertjesdag’ dus ik kreeg het vriendelijke verzoek voor poffertjes die middag. Die gaan we meteen maar even halen dan. De ruit van de koeling is beslagen, dus Pollewop begint meteen te tekenen. Eerst is het ‘poppetje met piekhaartjes’ haar broer. Ineens tekent ze een brilletje. “En nu is het toch papa!”. Na de boodschapjes doen we meteen weer een fotoshoot. Twee outfits of de dag in een week. Wat hebben we een lol. Regenlaarsjes en regen, heerlijke combinatie. Die middag nestel ik me heerlijk op de bank. Laptop op schoot en werken met op de achtergrond de serie Nashville op Netflix. Lekkere muziek bij een goede cast, met een prima verhaallijn. Wat wil je nog meer? Ik houd er van in ieder geval. Om kwart voor vier, als de kinderen allebei uit school zijn, gaan we nog langs de visjes. Als papa thuiskomt heeft hij de post uit de bus gehaald. Een hele lading dinoplaatjes!!! Twee hele blije eitjes. Samen met papa gaan ze alvast eens even zien wat er allemaal in zit.

HANDJES OM JE NEK

Vrijdag mag ik weer werken, wat is het dan heerlijk thuiskomen als je man de friet en de frikadellen al in de oven heeft en je iedereen een dikke knuffel kan geven, met het weekend gevoel in je lijf! Omdat de oorspronkelijke plannen niet doorgaan, hebben we een alternatief bedacht voor morgen. Het is moelijk geheim te houden, maar aangezien het een verrassing is, doe ik enorm mijn best.

We hebben Elynn belooft dat we naar Plopsa gingen wanneer ze zindelijk werd. Nu is ze dat natuurlijk al ontzettend lang, maar we hadden deze zaterdag eindelijk de gelegenheid om ook te gaan!

PLOPSA

In de review kon je al lezen wat we er van vonden. Wat hebben we genoten! Eenmaal thuis, ben ik via de Coop gegaan voor een feestmaal als afsluiting. Pannenkoeken!!! Bij de televisie. Wat een feest!

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville zaterdag

In de brievenbus zat een ontzettend lief pakketje van blogvriendinnetje Mary-Lou, het uitpakken was alleen al een feestje. De inhoud? Nog meer dinoplaatjes. Er zat ook een briefje in de brievenbus dat het pakketje van Nelson bezorgd was. Helaas was de overbuurvrouw niet thuis, dus bleef het nog even een verrassing.

NELSON en het K3 JURKJE

Een tweede belofte aan Elynn was dat ze tijdens het bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden een K3 verkleedkleedje zou krijgen. Belofte maakt schuld uiteraard, dus na ons bezoek, gingen we via de souvenirwinkel naar huis, gewapend met het felbegeerde jurkje én een Piet Piraat verrekijker voor Thomas. Zondag moest het jurkje uiteraard aan.

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville zondag

Het werd een heerlijke dag. Waar ik eigenlijk een blogdag gepland had i.v.m. drukke blogplanning, werd het een iets ander dagje. De jongens hebben samen dinoplaatjes geplakt en met hun computer gespeeld. De meisjes kropen samen op de bank en hebben een Netflixdag gehouden. Na een aantal afleveringen van hun favoriete serie van dit moment: Justin Time Go! hebben we nog een ontzettend leuke film gekeken over een jongen die ridder wil worden in een land waar ridders verboden zijn: Jasper en Julia. ’s Middags gingen René en Elynn naar het huis van mijn ouders en zouden ze ook het pakje halen. Toen ze weg waren kwam de overbuurvrouw het al brengen. Eindelijk kon Elynn de door haar zelf uitgezochte schoentjes bewonderen. Wat kan ze oprecht blij zijn met mooie dingen. Zo ook nu. Trots op zichzelf om wat ze had uitgezocht én heel blij met wat ze kreeg. Mama was ook super blij met de hare! Zien wat we gekregen hebben? Houd het blog in de gaten!

Het was weer een weekje vol, ik houd er zo van, die kleine grootse dingen. Als een kind zo gelukkig en blij. Want wie het kleine niet eert….Ik eer niet alleen, ik koester, vol overgave. Helemaal als je er bij stil staat dat het in een oogwenk voorbij is. Met weemoed denk ik soms terug aan die twee babietjes die steeds groter worden en hoe snel dat gegaan is. Dus elk cliché is waar, het leven ís te kort, gaat te snel. Laten we het leuk houden samen. Mary-Lou liet zien hoe een kleine moeite een enorm plezier kan zijn!

Strikjes #48 fotomodelletje, visjes voeren en Nashville

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Leuk!! En echt naar Plopsa klinkt als een prima beloning voor zindelijk worden
    Astrid onlangs geplaatst…Wijsneus Groningen; een hippe shop in het hoge NoordenMy Profile

  2. Wat leuk om te lezen! Ik houd ook van OOTD’s idd, altijd leuk om even te kijken. Leuk dat je in Plopsa bent geweest. En hier zijn we ook steeds weer blij met alle dinoplaatjes die mensen voor ons gespaard hebben. Erg leuk ook om de kindjes zelf te laten ruilen met elkaar. Die jam in dat potje ziet er te schattig uit trouwens!
    Marguerita onlangs geplaatst…OOTD: Jake Fischer shirtMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.