Persoonlijke verhalen

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie

Deze week nam mijn meisje afscheid van de Peuterspeelzaal en hadden we een gekke meisjes-morgen. Ook kwam er een vriendje te spelen waar we een vlieger mee maakten (als ineens in me opkomende knutselactiviteit) en liet dat jochie me met een strikje enorm smelten & werd ik een tikje blonder. 

Donderdag was de laatste schooldag, ondanks dat ik er niet bij kon zijn, blijft het bijzonder. De start van zes weken zomervakantie. Wij vermaken ons lekker thuis én gaan er nog even op uit, in een tent, net toen ik dacht dat het niet erger kon……
maar daarover later meer natuurlijk. Het is best een gek idee dat ná deze vakantie beide kindjes naar school gaan. Wat een verschrikkelijk trotse mama ben ik! Muppet naar groep 3 en Pollewop naar groep 1. Allebei juffen die super tevreden over ze zijn en Thomas een heel goed rapport én Elynn een fantastische evaluatie.

afscheid PSZ

Jammer genoeg is ze er té kort naar toe gegaan. Stomme wachtlijst! Elynn is net voor haar derde verjaardag begonnen op de Peuterspeelzaal. Dát had van mij wel eerder gemogen. Niet omdat de peuterspeelzaal kinderopvang is, maar omdat ze er aan toe was. Omdat ze het heel fijn vindt om andere mensen om zich heen te hebben, het heerlijk vindt om met andere kinderen te spelen en er fijne juffen op de peuterspeelzaal zijn, zodat ze ook van anderen dan mama dingen leert.

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie

Haar traktatie was een heel leuk spelletje, dus daar konden we meteen mee aan de slag thuis. Zo leuk! Morgen komt trouwens alle informatie over haar traktatie online, dus daar houd ik me nu nog even over stil. De traktatie zelf is uitverkocht, maar de website is een aanrader! Het artikel zelf kan heel goed dienen als inspiratie voor jouw traktatie, dus zeker even lezen!

geweldige strikjes dag

Dinsdag was echt een geweldige strikjes dag!!! ’s Morgens hebben we een extra rondje gemaakt, voor we naar huis gingen. We hoefden geen boodschappen te doen, maar wilden nog wel even buiten blijven. Dus naar de vijver, daar bij het water zitten kletsen, toen onder de boom door waar de elfjes wonen en weer terug en toen konden we naar huis. Thuis heeft Elynn haar ontbijt verder op gegeten en hebben we lekker op de bank gehangen. Daar hebben we gekkebekken getrokken, gestoeid en televisie gekeken. Genieten! Tussen de middag had Tomas zijn lievelingslunch: poedersuikerbroodjes met aardbeien en een beker melk. De poedersuikerbroodjes zijn de rozijnenciabatta-achtige broodjes van de Coop, in plakjes gesneden en besprenkeld met poedersuiker. Om te smullen!

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie

Uit school kwam D. spelen en wilde Thomas graag knutselen. Daar had hij het ’s morgens al over. Dus eenmaal thuis, heb ik gelijk alle knutselspullen gepakt en gingen ze aan de slag. Helemaal gelukkig werden ze toen ze mijn strikjes-ponsje mochten gebruiken. D. kwam op een gegeven moment naar me toe, met een strikje: ‘Voor jou’. Heel schattig, heel verlegen. Zo lief! Ik heb hem laten zien dat ik het strikje in het hoesje van mijn telefoon deed, omdat het geluk zou brengen wanneer ik hem altijd bij me had, dat vond hij wel heel leuk volgens mij. Ik kan daar zo blij van worden.

Vliegers maken

Ineens bedacht ik me dat het wel leuk was om (hele simpele) vliegers te maken. Geluk zit soms in de kleinste dingen hè. Dus vouwblaadjes voor ze gelegd (als een ruit) zodat ze die konden versieren. Achter elke vlieger twee satéprikkers kruislings vastgeplakt (gewoon met een plakbandje) en een draadje wol er aan als staart en om er mee te kunnen rennen. Ik had al uitgelegd dat het geen vlieger zou zijn die heel hoog de lucht in gaat met een spoeltje, maar dat hij wel degelijk zou kunnen fladderen. Wat een lol met het maken, wat nog veel meer lol met het rondrennen!

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie

Eten bij schoonouders

Voor woensdag kregen we een uitnodiging om bij mijn schoonouders te eten. Dit voor de verjaardag van mijn schoonvader de dag er na. Leuke spontane ideeën zijn altijd goed, dus vanaf het werk naar huis en met de auto naar mijn schoonouders waar de kinderen al waren. Heerlijk om te zien dat de kinderen daar zo thuis zijn en zich net zo vrij voelen als in hun eigen huis. Dat gevoel had ik ook altijd bij mijn opa en oma en ik word er echt gelukkig van dat onze kinderen dat bij hun opa’s en oma’s ook zo voelen. Geborgenheid en veiligheid, fijn dat het op meerder plekken zo kan voelen.

Laatste schooldag

De zes weken schoolvakantie zijn begonnen. Dit is nog niet de dag dat het ook echt zo voelt, dat is voor mij maandag. Daarover lezen jullie in het volgende weekoverzicht, voor de kinderen was het natuurlijk wel al zo, want Thomas was om twee uur al vrij, na een heerlijke dag van spelen en friet. Pollewop had ’s middags haar aller-aller-allerlaatste Peuterspeelzaal – middag en daar was het ook feest. Op naar de kleuterschool! Het was wel een strikje om ’s avonds aan tafel alle verhalen te horen, dat is een voordeel van niet overal bij zijn.

Mini make-over deel II

In het vervolg naar mijn nieuwe look (blond gecombineerd met mijn eigen haarkleur als uitgroei) moest het geheel natuurlijk nog een stukje lichter, meer blondie. Vorige keer was het al in lagen geknipt, maar hadden we de langste lengte bewaard. Nu is ook dat stuk er af, dus van (best ver) over mijn schouders hangt het nu op mijn schouders en als ik een beetje kneed en doe, heb ik ineens slag in mijn haar, dus dat is best een andere look. Het eindresultaat is een strikje, maar ik heb doodsangsten uitgestaan (en ja, ik overdrijf altijd een tikje…), maar gelukkig was het heel gezellig en was er latte.

Natuurlijk hierover binnenkort een heel blog, met voor & na foto’s en voor de liefhebbers…..een horror foto tijdens deel II. Straks nog stap III en dan moet het echt helemaal klaar zijn…..

Het Mammoetpad

De Heemtuin in Muntendam is hét ideale (gratis) zondagmiddaguitje. Je haalt een frisse of een warme neus, je bent er lekker uit én er is wel iets te doen. Het is niet alleen maar een (saaie) wandeling. Wat ik nog niet wist (en ik heb ook geen idee hoe lang al) is dat er een heus Mammoetpad is uitgezet. De naam dankt het pad aan een opvallend kunstwerk wat je onderweg tegen komt, maar het wandelen over water dát is wat het Mammoetpad leuk maakt. Pollewop was nét even te klein om het helemaal zelf te redden.

Strikjes #50 Afscheid PSZ, vliegers maken en meer Blondie 5

Helaas zijn we uiteindelijk door de blinde muggen verjaagd, dus flink smeren met anti-mug wanneer je nog gaat en het is dit soort weer. Ik zou dan ook zwemkleren aan doen onder mijn kleding en droge kleren in de auto leggen. Dan is het minder onhandig wanneer je wel valt en kun je lekker plonzen en poedelen, wat altijd goed is. Het pontje vond ik een aangename verrassing. In de Heemtuin kwamen we oma nog tegen en vanaf daar zijn we nog even naar de andere opa en oma gegaan voor een wijntje.

Het was een topweekend en een topweek dus! Op naar deze week! De voorspellingen zijn goed, dus ik vermoed watergespartel en gespeel voor de kinderen, misschien nog een dagje Doe Museum Veendam en verder ontspannen!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.