Challenges In de keuken

Keukenprinses TAG

Keukenprinses TAG

Super! Een tag over mijn keuken! Ik houd van mijn keuken, mijn oven waar vier pizza’s in kunnen. Of een boterkoek, een taart en drie cakes. Tegelijk. De kleur, de greepvrije kastjes, mijn kruidenkastje. Nog steeds verliefd.

In de keuken kan ik ook echt tot rust komen. Alleen. Als ik eten maak of aan het bakken ben, dan heb ik liever niemand om me heen. Verstand op nul en ik met mijn ingrediënten. Dan moeten ze me ook niet storen. Soms moet ineens alles tegelijk en als ze dan aan ‘mijn kop gaan zeuren’ word ik niet echt vrolijk, maar ga ik van Dr. Jekyll linea recta naar Mr. Hyde.

Van culinaire hoogstandjes (in mijn ogen dan) tot lekker simpel/zalig resultaat (mijn voorkeur). Die culinaire hoogstandjes zijn er trouwens in zeer beperkte mate hoor, ik heb gewoon niet overal tijd voor. Vandaar dat ik altijd zeg dat ik eten maak. Koken doet een kok.

Keukenprinses TAG 1

De Keukenprinses TAG van Bregblogt.nl

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

De voor de hand liggenden: onze kraan. Zo’n mooie, restaurantachtige en uiteraard het gasfornuis. Zes pitten, waarvan één wokpit. Alle ruimte, heerlijkheid. Verder uiteraard pannen en dan bij voorkeur de braadpan. Bijna alles maak ik daar in klaar. Vlees en sauzen, nasi en spaghetti. Ik ben bij voorkeur ook een ‘zo-weinig-mogelijk-pannen’-koker.
Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Stom om van jezelf om te zeggen misschien, maar vind heel veel van wat ik maak lekker. Vaak zijn het de gerechten die ik verzin, omdat ik eigenlijk niet zo veel zin heb om te koken. Zalig vind ik nog steeds ‘de meest simpele pasta die er is’. Recept is natuurlijk binnenkort te lezen op het blog (dat ik die nog niet online heb gezet…). En niet echt een gerecht, maar wel iets waar je me heel blij mee maakt? Een perfect gebakken kippetje (met name met zo’n fijn knapperig velletje) in combinatie met rijs, doperwten en kippenragout.

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Heb ik niet, ik heb wel rampjes. Die komen eigenlijk altijd omdat ik snel afgeleid ben. Dan pak ik even mijn telefoon als een saus twintig minuten moet sudderen, maar laat ik per ongeluk het vuur te hoog staan én zijn de twintig minuten zo voorbij. Aangebrande meuk! Oh…..en wat dan ook blenderen, zonder het deksel op de kan. Dat.
Wat is je favoriete kookboek?

Miss Dahl’s Heerlijkheden Sophie Dahl (kleindochter van de schrijver van mijn favoriete leesboek Roald Dahl) en
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson.

Keukenprinses TAG

Waarom? Kijk alleen die covers dan! Instant geluk op een plaatje.

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie?

Na een verjaardag blijven de opa’s en oma’s vaak eten. Dan maak ik twee soepen: tomatensoep en groentesoep. Wat salades en stokbrood en wat warme broodjes. Half om half zelfgemaakt en uit pakjes en bakjes. Een tijdje terug bleef mijn moeder eten en toen maakte ik de Mexicaanse gehaktballetjes, dat blijft zo lekker. Die keer had ik er ook nog crème fraîche bij gereserveerd en dat maakte het helemaal af. Zalig!

Wat is jouw ultieme keukenhack?

De meest simpele dressing is de meest fantastische: olijfolie mengen met vierseizoenenpeper en zout! Alleen al zalig om je stokbroodje in te dippen bij de salade. Simpel, maar fantastisch. Kokend water nodig, geen pan opzetten; water in de waterkoker en dan in de pan!Oh: en als je een pollepel over de pan legt, dan kookt het water niet over. Dat is wel fijn bij het vieze rijstwatersmurrie wanneer je rijst aan het koken bent.

Nog wat tips:

perfecte rijst: ruim water koken, zacht zetten, rijst er in. Doorroeren. Water aan de kook brengen. Daarna meteen weer zacht zetten en acht minuten laten staan op zacht vuur. Doorroeren. Dan afgieten en nog even met het deksel op de pan laten staan.

perfect zachtgekookt ei: water koken in de waterkoker, dan in de pan. Eieren in de pan doen, zes minuten in het water op zacht vuur. Dan meteen koud water er op en daar ook meteen weer uithalen.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Nasi met frikadel. Het levert vaak rare reacties op wanneer is het zeg, maar het is echt overheerlijk. Wanneer ik het een keer zonder frikadel maak, mis ik het meteen, het geeft een extra lekkere smaak aan je nasi. Probeer maar eens!

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

Voor iedereen kan ik niet spreken en het zijn er veel meer dan drie, maar ik zou zeggen: bevroren fruit, bouillonblokjes en olijfolie. Waarom? Olijfolie voor de dressing, bevroren fruit voor de lekkerste smoothies en bouillonblokjes voor de lekkerste pasta en groente (toevoegen aan het water voor het koken).

Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie antwoorden op de laatste vraag! Dan heb ik de kans om leuke tips op te doen, dus welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in jouw keuken- of koelkast > laat het weten in de reacties. De leukste reactie krijgt een klein kadootje thuisgestuurd!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Hee wat tof dat je hem hebt overgenomen! 🙂 ben benieuwd naar de nasi, die ga ik gauw eens proberen!
    Bregje onlangs geplaatst…Er moet meer gedronken worden!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.