tv kijken via WIFI, tv kijken via internet, Televisie kijken zonder kabel
Lifestyle

Televisie kijken via internet

Sinds kort doen we het, televisie kijken zonder kabel. Het was best een gek gevoel, het opzeggen van het kabelabonnement bedoel ik. Toen ik nog bij de kabelexploitant werkte, merkte ik dat kabeltelevisie echt gezien werd als eerste levensbehoefte. Mensen die met een hoop kabaal binnenkwamen, omdat ze geen signaal hadden en dan onze verantwoordelijkheid tot de meterkast. Alles daarna is “jouw probleem”. Desondanks leek TV kijken via internet een grote stap. Toch is het een hele logische combinatie; Internet en TV en televisie kijken zonder kabel lukt alleen als je het abonnement beëindigt. 

Op het moment dat we de knoop doorhakten, voelde het alsof we afscheid gingen nemen van het gas, water en licht. Alsof we een hoofdstuk af gingen sluiten en alsof we van de buitenwereld afgesloten zouden worden. Best gek natuurlijk en het sloeg nergens op. Digitaal tv-kijken zonder coax kabel is juist voor ons heel logisch. We hebben een smart tv en keken amper nog gewone televisie. Daarbij draadloos televisie kijken heeft voordelen. Wil je zelf jouw ideale combinatie van Internet, Mobiel, TV of Entertainment samen én dit gemakkelijk weer aanpassen, wanneer jij dit wilt? Dan kun je een Mobiel abonnement afsluiten bij KPN, Hussel verandert namelijk met jou mee.

Televisie kijken zonder kabel

Wij zelf begonnen met een Netflix abonnement, dat verdreef de gewone zenders al naar de achtergrond. Op zich kijken we veel televisie, elke avond sowieso wel en ook al komt daar binnenkort verandering in, toch blijft televisie een belangrijk onderdeel. Ik vind het zo ontspannend, een momentje samen op de bank. Momenteel kijken we via NLZIET vooral Masterchef Australia en The Great Australian Bake Off terug. De momenten dat we via de COAX kabel keken werden dus steeds spaarzamer. Nu hebben we in ieder geval díe kabel niet meer in de woonkamer, dat is al een voordeel van tv kijken zonder kabel op zich.

Heel Holland Bakt, Boer zoekt Vrouw en Wie is de Mol, vooral de kneuterige Nederlandse televisie keken we nog wel. Daar bleef het bij. Omdat we natuurlijk al betalen voor internet, televisieprogramma’s al streamden en daar afgelopen november Disney+ bij kwam ging René eens kijken of we goedkoper televisie konden kijken. Dat kon. We hebben dus ons kabelabonnement opgezegd. Internet gehouden en kijken nu alleen nog televisie via WIFI via de verschillende apps.

Voordelen tv kijken via internet

Een Smart TV heeft natuurlijk veel meer mogelijkheden dan een gewone televisie. Veel van wat je op je laptop of telefoon doet met apps kun je ook via de TV. Via internet heb je tal van streaming mogelijkheden. Je kunt nóg meer films en series volgen op televisie en wat de ene streamingdienst niet biedt, vind je bij de andere wel terug. In de meeste gevallen heb je geen reclame, ook dat is een verademing. En soms als het er wel in zit, helpt het om het programma juist op een later tijdstip terug te kijken. Ook je provider zelf heeft soms een app om programma’s te kunnen kijken.

Goedkoper tv kijken zonder kabel

Vaak werkt een streamingdienst met een vast bedrag per maand, zo kun je zelf kijken wat je waar voor over hebt en door het af en toe op te zeggen, kun je prima afwisselen. Heb je alle seizoenen van je favoriete serie gezien en is je volgende serie te vinden via een andere dienst, dan wissel je ze elkaar af. Ook kun je heel veel programma’s makkelijk terugkijken. Het varieert afhankelijk van de applicatie hoelang welke serie of aflevering er op blijft staan, maar dat kun je prima inbouwen in je routine.

Het is niet altijd goedkoper, maar vaak wel, daarom is het verstandig om één en ander na te rekenen. Wij betaalden dus voor internet én kabel. Daarbij hadden we Netflix én wilde ik Disney+ houden. Bij onze kabelaanbieder hadden we verder nog een aantal extra pakketten, waaronder het Kidspakket. Zoals we nu tv kijken via WIFI met de apps en af en toe gratis maanden van een app als Videoland, zijn wij in ieder geval goedkoper uit per maand wat betreft tv kijken via internet versus via de kabel.

❥ Kijk jij al tv via internet en wat is jouw favoriete streamingdienst? Heb je nog tips voor leuke oubollige (kook-) programma’s? 

 

 


 

|| * Dit is een samenwerking || Photo by Marc Schaefer on Unsplash ||

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Interessant om te lezen! Wij kijken sinds we een beamer hebben ook televisie via het internet. Het biedt inderdaad een stuk meer opties wat betreft films en series. De afgelopen jaren kijken we nauwelijks meer ‘gewone’ televisie. Voor ons dus de ideale oplossing!

    Met vriendelijke groet,

    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.