Waarom dragen met een ringsling
Dragen Inspiratie Lifestyle

Waarom dragen met een ringsling

Waarom je een ringsling moet aanschaffen als je graag je baby draagt? Of eigenlijk; waarom ik na twee keer al fan ben van het dragen met een ringsling. Wat zijn de voor en nadelen van het dragen met een ringsling en wanneer grijp ik hem bij voorkeur. Vandaag zet ik het op een rijtje voor je. Ik moet zeggen dat ik het eerste een beetje eng vond. Alleen dat randje onder de billen van je kind (wel van knie tot knie), maar toch.

Het is inderdaad wel een nadeel, dat ene randje. In een slecht nieuws gesprek begin je meteen met het slechte nieuws, dus ik begin dan ook met de nadelen. Maar ik beloof je, aan het eind van dit artikel, klik jij een ringsling in een winkelwagentje. Finn kijkt graag over mijn schouder, maar zit daarvoor net niet hoog genoeg. Doe ik dat wel, dan geven we elkaar een kopstoot. Wanneer er mensen achter ons lopen, gaat hij dus strekken, om ze te zien. De stof uit zijn knietjes floept dan rond zijn billen. Hij valt er niet uit, maar het hangt ook niet fijn. Gelukkig is een draagdoek een draagdoek en zet je hem met één handbeweging en wat aanspannen zo weer goed. Leve de ringsling!

Hoe de ringsling op mijn pad kwam

Dat gedoe met die ringen, vond ik ook maar een dingetje. In de jaren 80 droegen ze van die riemen met zo’n sluiting. Ik zeg ‘ze’ want ik was het niet. Geloof dat ik er één had en dat ik hem één keer gedragen heb. Simpelweg omdat ik dat met die ringen niet onder de knie kreeg. Dus hoe kreeg ik mijn kind dan wél veilig in een ringsling? Toch wilde ik het proberen. Het zou alleen jammer zijn als ik er eentje zou aanschaffen  en deze niet zou gebruiken.

Nu wilde het geval, dat ik een draagdoek had die ik niet gebruikte, want roze. Die had ik te ruil of te koop (For Sale or Trade > FSOT) aangeboden. Alsof het zo moest zijn, reageerde iemand die een ringsling in de aanbieding had, een prachtige Yaro la vita emerald black ringsling. Deal! Want als het niet werkte, kon ik altijd de ringsling weer ter ruil aanbieden. De ruil was snel afgehandeld en het was een prachtexemplaar, nog mooier in het echt! Ik moest wel aan de bak nu. Finn was inmiddels al iets groter, waar ik ook iets minder onzeker van werd. Wrap you in love heeft de prachtigste filmpjes, daar zou het mee moeten lukken.

Hoe werkt een ringsling?

Hoe werkt een ringsling?

Eigenlijk is het heel simpel. Een ringsling is a- symetrische drager, van een kort stuk draagdoekenstof met ringen.  Je legt die ene baan schuin achter je langs met de ringen op je schouder. Dan haal je de doek door beide ringen. Zorg dat het recht blijft en de ringen niet te ver naar beneden glijden. Daarna haal je de baan door de onderste ring, boven langs. De binnenkant komt nu boven.

Maak wat ruimte voor je kindje en span daarbij alvast het deel op je rug wat strakker. Laat je kindje er in glijden en haal de beentjes er door.  Maak een zitje, zorg daarbij voor knie tot knie ondersteuning. Haal de doek naar het nekje van je kindje en span de doek baan voor baan aan.  Ik ben (nog) geen consulent dus klik voor de zekerheid even hieronder.

In dit filmpje laat Hadewich (ik hoop dat ik Hadewich mag zeggen) van Wrap you in Love  het heel duidelijk zien. Ook legt ze uit hoe je kunt checken dat de doek niet gedraaid is, bij het doorhalen van de doek door de ringen, want dat is belangrijk voor het aanspannen.

Waarom dragen met een ringsling

Ik heb Finn nog nooit zo razendsnel op mijn buik gehad en schuif hem indien nodig zo door naar mijn heup. Voor de korte tripjes naar school heen en weer is het ideaal. Het is best erg, maar ik ben vooral op maandag nog wel eens nét op tijd van huis weg om de kinderen te halen. Met een doek gaat het me steeds sneller af, maar het gaat nog niet snel genoeg. De ringsling lukt me binnen 5 minuten.  Ook op je rug dragen kan met een ringsling, maar dat heb ik nog niet aangedurfd.

Op een zondag gingen we naar het park en de kinderboerderij op de fiets. Ringsling in de tas en veel minder doek dan mijn maat zes. Finn zat mooi voorop op de fiets. Aangekomen bij de kinderboerderij, deed ik de ringsling om, ‘gooide’ Finn er in en we konden zo naar binnen. De rest hoefde niet lang te wachten tot ik klaar was met de doek. Eenmaal binnen hadden we geen gedoe met een wandelwagen tussen de dieren en hoefden we geen heuveltjes op en af met een buggy.

Spread the love voor dragen

Tweede Pinkersdag gingen we naar de Vrijbuiter. Ook daar kwam de ringsling van pas. Met de wandelwagen tussen de scheerlijnen door om de tenten te kijken wás een gedoe geweest. Maar Finn wilde ook wel even rondscharrelen tussen de tenten. Met een doek had ik de doek los moeten halen om Finn er uit te halen. Daarna had ik opnieuw moeten knopen, dat had meer tijd gekost, dan hem weer even snel in de sling te doen. Daarbij, de ringsling aanspannen kan ik tijdens het lopen, het knopen van een doek niet. Man en kinderen hoeven in dit geval niet te wachten tot ik klaar ben en ik hoef ze niet achterna te rennen wanneer ik zeg dat ze vast kunnen gaan.

Tot welke leeftijd kan de ringsling

Tot welke leeftijd de ringsling kan is afwachten. Dit heeft niet zo zeer met leeftijd te maken, als met gewicht en grootte. De doek moet hem kunnen houden qua gewicht en breed genoeg zijn voor zijn lengte. Mijn Lennylamb ringsling heeft een stuk meer grip en stevigheid dan mijn Yaro ringsling. In de eerste zal ik hem dus langer kunnen dragen. In een volgend artikel hoop ik je meer te vertellen over de draagkracht van doeken.

Waarom dragen met een ringsling

De grote voordelen van een ringsling zijn voor mij dus; de beperkte ruimte die hij inneemt en de snelheid van een up indien nodig.  Het feit dat je hem zelfs als sjaal kan dragen, waardoor je er geen gesleep van hebt is een enorm bonuspunt. Een ringsling is voor mij ook ideaal wanneer ik met hem boodschapjes wil doen op mijn vrije dag. Ik hoef geen extra tas mee voor de doek want die hang ik vast om zoals hij hoort. Als we er zijn haal ik Finn van de fiets en hij kan zo de ringsling in!

Mocht je nog op zoek zijn naar een bijzonder kraamcadeau, denk dan ook eens aan een draagdoek of ringsling. Het dragen van je kindje, draagt bij aan een goede hechting. Dat draagt weer bij aan een goede basis voor je kind ♥ 

 

 

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] Als je niet draagt is dit abracadabra, maar anders weet je waarschijnlijk precies waar ik het over heb. Een towel is een draagdoek met het gevoel en het gemak van een handdoek. Een watersling is een waterbestendige drager (meestal een ringsling). […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.