Waarom wij het geslacht deze keer willen weten 
Ouderschap Persoonlijke verhalen

Waarom wij het geslacht deze keer willen weten

Waarom wij het geslacht deze keer willen weten. Als het maar gezond is en dat is echt waar het om gaat, maar dat weten we allemaal. Ook dat het doel van de twintig weken echo is om dat te onderzoeken. Toch is het natuurlijk wel onwijs leuk dat bij de 20 weken ook het geslacht bepaalt kan worden. Het is niet meer noodzakelijk, er zijn tegenwoordig tig mogelijkheden voor pret-, 3D- en 4D- echo’s. Nu ben ik daar zelf geen voorstander van.

De kindjes op een 3 en 4D echo vind ik net kleine aliens en ik vind zwanger zijn soms al zo’n ervaring als uit de film Aliens. Je weet wel die scene met Sigourney Weaver en die uit haar komt. Die ze altijd als voorstukje laten zien? Dat. Er leeft iets in je. Een compleet ander, volledig wezentje. Bijzonder mooi, maar ook bijzonder vreemd. Maar goed, daarom dus geen 3D echo’s voor ons. Ik durf Aliens echt niet kijken, dus zo’n echo skip ik echt. Daarnaast maakt onze verloskundige genoeg echo’s . Tot nu toe hebben we bij elk bezoek ons frummeltje gezien. Heerlijk en pret genoeg! Zo fijn om een hartje te zien en even bevestiging te krijgen dat het echt waar is, ik ben zwanger!

Twintig weken echo

Zoals gezegd is een twintig weken echo bedoeld om tijdens de zwangerschap laten onderzoeken of je kind lichamelijke afwijkingen heeft. Wist jij trouwens dat dit vrijwillig is? Dat heb ik niet beseft eigenlijk. Het zal ongetwijfeld verteld zijn door de verloskundige, toch is het niet doorgedrongen. Voor mij is het trouwens een logische keuze, geen twijfel, dat kan de reden zijn dat het niet in me opkwam. De 20 weken echo kan je natuurlijk geruststellen over de gezondheid van je kind. Maar de uitslag kan je juist ook onzeker en ongerust maken. Misschien zelfs voor moeilijke keuzes stellen. Je bepaalt dus zelf of je een echo wilt en of je bij een ongunstige uitslag een vervolgonderzoek wilt laten doen. Je kunt op elk moment stoppen. Ook belangrijk om te weten.

De eerste zwangerschap

Voor dit blog ga ik even uit van een goed uitslag van de twintig weken echo en deel ik met je waarom wij graag willen weten of we een jongetje of meisje verwachten, ook hoor je of ik een voorkeur heb! Bij Thomas wilden we niet weten wat het geslacht was. Ik had een enorm voorgevoel dat er een meisje in mijn buik woonde. Echt super sterk, zo sterk dat het verzinnen van een jongensnaam onmogelijk was en jongensspullen stom waren. Omdat we het geslacht toch niet zouden weten, begonnen we gelukkig gewoon met neutrale babyspulletjes.  Ik hoefde niet naar jongensspullen te kijken en kon wegdromen bij meisjesdingen.

Toen ik nadat Thomas werd geboren, zijn piemeltje zag, moest ik dus heel hard lachen. Ik hield al van hem, toen hield ik ook van zijn humor en dat doe ik nog steeds. Een grappig en bijdehand mannetje. Zoals hij fladderde in mijn buik, fladdert hij nog steeds.

De tweede zwangerschap

Deze keer wisten we zeker dat we het wél wilden weten. Eigenlijk het meest omdat het kon! Ik had dit keer niet echt een voorgevoel, wel een lichte voorkeur. Waarom? Een jongensexemplaar hadden we al. Ver voor de kinderwens, spraken we natuurlijk wel eens onze wensen en dromen uit. Hoeveel kindjes zouden we graag willen en hoe zou het zijn. Ook zeiden we vaak dat het zo leuk zou zijn om een meisje en een jongetje te krijgen. Helemaal bijzonder zou het zijn, wanneer het meisje dan juist op René leek en het jongetje op mij. Ons jongetje heeft mijn blik, mijn donkere haar en mijn donkerbruine ogen. Dus nóg een reden waarom een meisje leuk zou zijn. Een meisjes-mini van mijn man. Onze wensen werden verhoord. Ik kreeg wel jeuk toen de echoscopiste zei dat we een prinsesje verwachtten. Een meisje van ons, zou toch geen prinsesje zijn. Daarna kwamen de tranen. Het voelde bijna te mooi om waar te zijn.

Waarom wij het geslacht deze keer willen weten

Waarom wij het geslacht deze keer willen weten is meer praktisch. De kamerverdeling is al duidelijk, maar het is wel handig om te weten of Elynn haar kamer een meisjeskamer kan blijven of weer een lieve stoere jongenskamer kan worden. Mint en grijs zou ik heel mooi vinden en kan als basis voor beide versies van de baby. Toch zou ik bijvoorbeeld voor een ander soort mint gaan bij een meisje, dan bij een jongen. Daarnaast zou ik er bij een meisje nog wat roze bij in gooien en bij een jongen juist wat lichtgroen denk ik of denimblauw. Verder hebben we van Elynn nét iets meer bewaard en is het iets minder uit de tijd, dan wat we van Thomas hebben. Dát is de hoofdreden waarom wij het deze keer willen weten: wat moeten we precies nog allemaal nieuw aanschaffen. Het kindermeubilair kan allemaal prima gerecycled worden gelukkig. Daarvoor is het niet nodig.

Voorkeur voor het geslacht

Als ik er echt over nadenk en een keuze zou moeten maken, dan zou mijn voorkeur voor het geslacht (gebaseerd op bovenstaande) al voorspelbaar moeten zijn. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een meisje. Of het heel handig is om twee meisjes te hebben, dát is gezien de geschiedenis van mij en mijn zusje nog wel de vraag. Twee jongens lijkt me compleet bevooroordeeld een stuk makkelijker en relaxter. Toch zou een meisje leuk én praktisch zijn. De naam is al wéken bekend. Een jongensnaam is weer een drama en jongensspulletjes hebben we bijna niet meer in huis. Wel een reden om nog meer te shoppen. Dit keer kan ik gelukkig wel genieten van jongensbabyspulletjes én ben ik tot over mijn oren verliefd op mijn neefje, dus ondanks de kleine voorkeur, zou het ook wel heel gaaf zijn wanneer het een jongetje is.  Twee stoere meisjes in een mannenhuis <3 We zullen het zien……

Wist jij of je een jongen of meisje verwachtte en had je een voorkeur? Durfde je die voorkeur uit te spreken? Begin volgend jaar weten wij waar we aan toe zijn en zal ik jullie uiteraard vertellen of we klaar zijn qua naam, of dat we de onmogelijke taak hebben om een leuke jongensnaam te kiezen.

♥MJ


Afbeelding genderreveal via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

4 Reacties

 1. […] dat ik me heel goed voor kan stellen. Ik had natuurlijk zelf ook een hele kleine voorzichtige voorkeur voor het geslacht uitgesproken. Ik geniet nog af en toe van het filmpje waarin we het geslacht bekend maken aan de […]

 2. Hier zijn we ook helemaal voor het weten van of het een jongen of een meisje word. Uit praktische overwegingen, maar voornamelijk nieuwsgierigheid. Ondanks dat een “koningskoppel” mij heel leuk zou lijken, ben ik (uiteraard) ook heel tevreden met de 2e zoon die eraan zit te komen.
  Qua 3D echo vond ik het de eerste keer meer even een paar minuten wennen, maar daarna heel mooi en bijzonder. Vandaar dat we bij allebei de zwangerschappen zo’n 3D echo hebben gedaan.
  Ik ben benieuwd wat jullie erbij gaan krijgen; nog een jongen of nog een meisje.
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Eerste keer Papa worden – De Zwangerschap deel 1My Profile

 3. Fijn hé dat je bij de VK elke keer een echo krijgt. Dat vind ik echt een fijne bijkomstigheid van een hele fijne verloskundigepraktijk. Bij Aron wisten wij het geslacht en bij Sofie ook. Als er ooit een derde komt dan denk ik dat ik het toch wel wil weten, ik kan niet zo goed tegen verrassingen. haha!

 4. Wat fijn dat jullie telkens een echo krijgen. Wij niet want de verloskundige heeft zelf geen apparaat. Daar baal ik wel van. Wij hebben gisteren gehoord/gezien wat we krijgen en zijn zooo blij!
  Nicole onlangs geplaatst…Gender reveal party | blauw of roze?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.