Feest

Kerstboom thuisbezorgd of zelf uitzoeken

Dit jaar geen langdurige zoektochten, gesjouw en losse dennenaalden in je auto? Of ga je liever samen met het gezin in de auto naar het tuincentrum? Oftewel je Kerstboom thuisbezorgd of zelf uitzoeken? Voor beide is wat te zeggen en ik vind het lastig kiezen. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om onze kerstboom thuis bezorgd te krijgen om het te testen!

Toen ik de mail kreeg was het nog wel een twijfelgevalletje. Het is natuurlijk een leuke kans.  Maar ik ben best kieskeurig en een kerstboom uitzoeken is elk jaar best een dingetje. Alleen dit jaar ben ik nogal onder invloed van de zwangerschapshormonen én de kinderen zijn al vanaf het begin van de maand toe aan vakantie en januari. Geen goede combinatie kan ik je vertellen. Even voelde de vraag of we een Kerstboom online wilden bestellen en thuisbezorgd wilden krijgen dus als een geschenk uit de hemel. Een vroeg kerstcadeautje. Niet veel later kwam zoals gezegd de twijfel.  Want je kerstboom thuisbezorgd of zelf uitzoeken is nog al een verschil.

Kerstboom thuisbezorgd of zelf uitzoeken

Natuurlijk had ik dit jaar eigenlijk stiekem geen zin om met het hele gezin de auto in te stappen. De lontjes zijn kort en voor we daadwerkelijk in de auto zitten is meestal ook een dingetje.

Toch heb ik graag zelf de controle, wil ik ruiken, zien en voelen wat voor boom ik in huis krijg. Daartegenover staat dat ik wel van de makkelijke ben. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Het argument van mijn man, dat het hem ook wel enorm zou schelen, was ook een goede. We hadden het er al even over gehad dat het misschien wel makkelijk zou zijn wanneer hij dit keer alleen de boom zou halen. Weer iets wat op hem neer kwam. Want hij neemt me sinds het begin van de zwangerschap al zo veel uit handen. Het was dus ook wel een heel fijn en dankbaar gevoel, dat ik iets voor hém makkelijker kon maken! Daardoor was de keus uiteindelijk minder moeilijk. Ook omdat ik er toch al niet bij zou zijn, als hij alleen zou gaan immers.

Nordmann, kunst- of denneboom, tot in de woonkamer bezorgd.

Van klein tot megagroot, Nordmann, kunst- of denneboom, kerstbomen worden tegenwoordig gewoon tot in de woonkamer bij je thuis bezorgd. Nadat we onze wensen hadden doorgegeven (een Nordmann kerstboom 150cm gezaagd, t.w.v 45,- bezorgd op 9 december), kregen we een dag van te voren een bezorgnotificatie. Hier op stond keurig de datum van aflevering, de verwachtte levertijd (met een speling van maar drie uur), de naam van de bezorger en waar de boom mee bezorgd zou worden. Op de afgesproken dag was René thuis, zodat hij de levering in ontvangst kon nemen.  Ik kon bijna niet wachten tot ik thuis was, vond het gewoon een beetje spannend. Straks was het een flutboom, hing die meteen al slap of was het een ieniemienie boompje. Gelukkig viel dat mee. Hij is symmetrisch met een rechte stam, heeft een prachtige diepgroene kleur en de geur van een echte Kerstboom, maakt het pas echt Kerst.

De boom is wel iets kleiner dan wat we normaal gesproken hebben, maar vanwege de prijs hoefde het van mij ook niet groter. Het enig wat ons enorm opviel, was dat hij al heel erg uitviel. We hebben na het versieren een halve Kerstboom op kunnen vegen. Ook hingen de naalden al een beetje slap. Uiteindelijk is dat wel weer aardig bij getrokken en genieten we van onze bonte, kleurrijke Kerstboom, vol met herinneringen en stukjes traditie.

Kersttradities

Dus heb jij last-minute toch nog een kerstboom nodig? Wacht niet langer en ontdek het gemak van een kerstboom online bestellen. Zelf zijn we niet last-minute met een boom overigens. Sinterklaas er uit, kerstboom er in! Zo snel mogelijk.We houden van december en we houden van onze tradtities rondom kerst. Het leuke is dat we er ongemerkt een aantal hebben gekregen en er ook nog steeds nieuwe bijkomen. Met z’n tweetjes vonden we dat al belangrijk en bijzonder. Nu is het helemaal speciaal, omdat je tradities en herinneringen met je kinderen maakt. Het thuisbezorgen van de Kerstboom zou best een nieuwe traditie kunnen worden.

Ook een traditie is de lege plek wanneer de Kerstboom er weer uit is. Elk jaar verandert ook weer de inrichting nadat we een kerstboom hebben gehad. Niet alleen de spullen (dit jaar waren het nieuwe kussentjes op de bank), ook de opstelling van de meubels. Vaak blijft er dan een lege plek over. Misschien dat we ons dit jaar ook aan de traditie: “Kerstboom eruit, Kamerplant erin”, houden. 

 


Afbeelding kerstboom op auto via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. wat jammer van het uitvallen van de naalden.. Ik heb dezelfde boom, maar hier totaal geen last van. Heb je de boom laten acclimatiseren? In een emmer met water?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.