10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar
Inspiratie

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Soms is het lastig een origineel kado te vinden of een verlanglijstje te maken voor een verjaardag of Sinterklaas. Hieronder vind je de kado’s die mijn zoon kreeg voor zijn vijfde verjaardag. Ik deel ze als tips voor een leuk kado of als inspiratie voor als je zelf opzoek bent naar een kadootje voor een kind in deze leeftijd.

Sommige kado’s waren ook al leuk geweest vanaf een eerdere leeftijd, vanaar de titel “10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar”. Sommige kado’s zijn educatief verantwoord, sommige gewoon leuk en sommige beide. Het zijn kadootjes voor verschillende budgetten.

Een aquarium

Toch een huisdier. Als je vanwege verschillende omstandigheden geen groot huisdier en/of een huisdier met vacht of veren kunt of wilt, is dit een leuk alternatief.

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

*Het ornamentje was een kadootje van zijn zusje ♥

Pollewop zet elke morgen even haar stoeltje voor de kast om ze goedemorgen te wensen, zo schattig. Voor haar komen er later ook nog twee eigen visjes in.

Knutselpakketten

Muppet is gek op knutselen, Knippen, plakken, verven, geweldig vind hij het. Het maakt hem niet uit of het via een bouwtekening gaat, of dat hij zijn fantasie de vrije loop mag laten, beide vind hij fantastisch! Vrijdag is bij ons meestal knutseldag en komende vrijdag gaan we één van deze twee uitproberen. In een ander blog zal ik natuurlijk mijn mening geven over deze twee exemplaren.

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar      10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Electro

Ontzettend leuk educatief speelgoed, wat je ook nog eens leuker kunt maken door het samen te spelen, maar waar hij zich ook heel goed alleen of met zijn zusje mee kan vermaken als er echt iets in huis of aan een opdracht moet worden gedaan! Motorisch een uitdaging merk ik aan dochter en het vraagt bepaald inzicht en logica. Er zitten een aardig aantal opdracht vellen bij en deze zijn aan voor en achterkant bedrukt.

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Abonnement op een tijdschrift

Zo leuk om te zien dat het zelf lezen zich echt gaat ontwikkelen. Wij hebben gekozen voor het tijdschrift van Bobo. Hij vind dit blad al vanaf de peuterspeelzaal helemaal geweldig. Leert hiermee bijvoorbeeld ook al om taken uit te voeren op een plat werkblad, op een ongedwongen, speelse manier. We gingen er met zijn tweetjes vaak even voor zitten, maar tegenwoordig red hij zich ook heel goed alleen. Zo mooi om die groei te zien! Hij snapt al heel snel wat de opdracht inhoud. Soms moet ik het even voorlezen, maar dan hoef ik hem niet uit te leggen wat er mee wordt bedoeld en gaat hij snel aan de slag, met heel veel trots laat hij uiteindelijk het resultaat zien.

Opbouw van het tijdschrift
Elke Bobo begint met een avontuurlijke strip. Het voorleesverhaal staat dicht bij de belevingswereld van kleuters en gaat over herkenbare thema’s als herfst, feest, je lijf en vakantie. De lezer ontdekt met vijf puzzels zelf hoe het avontuur eindigt en verdient daarmee een speurneus-diploma.


De puzzels zijn erop gericht je kleuter zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. Daarnaast wordt je kind uitgedaagd door leuke doe-opdrachten, knutsel- en kleurplaten.

Als extraatje kreeg hij nog een boekje van Bobo er bij, hier kan hij uit voor gelezen worden, zelf woordjes ontdekken en aan de hand van plaatjes zelf mee voorlezen.

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar        10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Vriendenboekje

Met name leuk voor later. In deze Spiderman versie staan twee hele originele vragen, wat met de kijk van de kleuter op de wereld leuke antwoorden op kan leveren. “Wat is je grootste droom” en “Wat is je wens voor mij”.  Muppets grootste droom was om elke dag zijn verjaardag te vieren #ikrekenhetgoed en zijn grootste wens? Een aquarium met vissen. Dus zijn wens is al uitgekomen ♥!

Paw Patrol uitkijk

Zoals veel kinderen is mijn Muppet groot fan van Paw Patrol. De uitkijk stond dan ook hoog in zijn verlanglijstje. Bijzonder aan dit speelgoed vind ik de fantasie die er bij nodig is om er een spel van te maken. Echt genieten om hem te horen kletsen in de rol van Rubble, Chase of Marshal! Samen met Pollewop kunnen ze zich er echt heel lang mee vermaken. Je hebt er geen kind aan….

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

 Fiets

Muppet was van zijn kinderfietsje gegroeid, dus het werd tijd voor een echte grote jongensfiets. Nu maar oefenen!

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Step

Motoriek en evenwicht oefenen, maar bovenal heel erg stoer en leuk!

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Kleding vind ik ook een kado en gelukkig was Muppet ook heel blij met zijn zomerkleren!

10x Kadotips jongen vanaf 3 jaar

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Heb je zelf nog aanvullingen, laat ze dan vooral achter in de reacties.

Liefs
♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.