de geboorte van je baby aankondigen
Feest Inspiratie Ouderschap Shoppen

Geboortebord met Naam | de geboorte van je baby aankondigen

Een van de leukste manieren om de geboorte van je baby aan te kondigen, is door het plaatsen van een geboortebord in de tuin, of aan het raam. Je kunt kiezen voor een eenvoudig geboortebord met naam, maar ook een geboortebord met allerlei leuke weetjes over de baby. Informatie zoals de naam van de pasgeborene, de geboortedatum, het gewicht en de lengte. Er is genoeg keuze! En omdat je al genoeg aan je hoofd hebt, kun online heel makkelijk originele geboorteborden kopen, bijvoorbeeld bij  Geboortebordwinkel.

De traditie van het aankondigen van de geboorte van je baby

Het aankondigen van de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die in veel culturen op verschillende manieren wordt gevolgd. In sommige culturen geloofde men dat boze geesten of kwade krachten geïnteresseerd waren in pasgeborenen.

baby geboren aankondiging raamsticker geboortebord

Door de geboorte openbaar aan te kondigen, hoopte men dat dit de aandacht van eventuele boze krachten zou afleiden en het kind zou beschermen. Ook werd het gezien als een manier om de sociale banden te versterken en zo het gevoel van ondersteuning uit de gemeenschap voor de ouders te creëren.

Babyborden tegenwoordig

Nu is het vooral een manier om familie, vrienden en buren te laten weten dat er iets bijzonders is gebeurd in jullie leven.

hoera quinn is geboren | gepersonaliseerd geboortebordeen gepersonaliseerd geboortebord met geboortedatum en naam

Geboorteborden, ook wel bekend als “babyborden” of “geboortetekens,” hebben trouwens geen specifieke historische oorsprong, het is eerder een traditie die in verschillende vormen en culturen over de hele wereld is ontstaan. Een geboortebord, raambord of raamsticker om de geboorte aan te kondigen, is in de loop der jaren wel populairder geworden.

Geboorteborden met naam: een persoonlijk tintje aan de geboorte van je baby

Eén van de belangrijkste redenen waarom geboorteborden met naam zo populair zijn, is dat ze een persoonlijk tintje toevoegen aan de geboorte-aankondiging. Voor sommige families worden geboorteborden een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ze kunnen dienen als tastbare herinneringen aan een bijzondere tijd in het leven van het gezin. In de vriendengroep van mijn neef is het zelfs een traditie dat zij het geboortebord voor elkaar ontwerpen en regelen, zo wordt het een echt persoonlijk geboortebord. Ik vind die verbondenheid zo mooi!

Geboorteborden met naam creëren prachtige fotomomenten. Ouders kunnen foto’s maken van hun baby naast het bord, wat schattige en blijvende herinneringen oplevert.

Waar moet je op letten bij een geboortebord met naam?

Kies een ontwerp en stijl die bij de persoonlijkheid en smaak van de ouders past. Er zijn talloze opties beschikbaar, van klassiek en traditioneel tot modern en speels

Denk goed na over het materiaal van het bord en hoe goed het bestand is tegen de weersomstandigheden. Je wilt dat het bord er lang goed uitziet, zelfs bij regen of zonneschijn

Bepaal de juiste grootte van het bord op basis van waar je het wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is, maar niet te overweldigend. Zorg er ook voor dat het niet in de weg staat voor voetgangers of verkeer

Controleer of je het bord stevig kunt bevestigen. Een stevige standaard of een goede verankering in de grond is essentieel om te voorkomen dat het bord omvalt of beschadigd raakt

Als het geboortebord goed zichtbaar moet zijn vanuit meerdere richtingen, overweeg dan om een bord te kiezen dat aan beide zijden bedrukt is, zodat het vanuit elke hoek leesbaar is

Houd rekening met je budget. Geboorteborden variëren in prijs, afhankelijk van het ontwerp, de grootte en de materialen. Bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek binnen dat budget naar de beste opties

Zorg ervoor dat de naam van de baby correct gespeld is en dat eventuele extra details, zoals de geboortedatum of het gewicht, nauwkeurig zijn. Check, check, dubbelcheck!

Geboortebord op het raam of gepersonaliseerde raamsticker

Een andere en vaak even leuke manier om de geboorte van je baby aan te kondigen, is door het gebruik van raamstickers of geboorteborden. Deze plaats je aan of op het raam van je woning.

Misschien heb je geen voortuin, of misschien wil je gewoon een coole, subtiele aankondiging. Daar komen raamstickers en geboorteborden voor het raam om de hoek kijken. Raamstickers en gepersonaliseerde raamborden kunnen in diverse ontwerpen en maten worden gekozen. Natuurlijk zijn ze gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen zonder schade aan het raamoppervlak.

Wat echt top is, is dat ze overdag opvallen en ’s nachts wanneer je het licht aan hebt. Of het nu ’s ochtends vroeg is en de buurman zijn hond uitlaat. Of ’s avonds laat als je een late snack uit de koelkast haalt, iedereen kan zien dat er een nieuw gezinslid is gearriveerd.

❥ Als je de geboorte op een toffe manier wilt vieren zonder een groot bord in de voortuin te zetten, geef raamstickers en geboorteborden aan het raam dan zeker een kans. Ze zijn leuk, stijlvol en laten je de hele buurt weten dat je baby de nieuwste rockster in de stad is! 🎉👶💫

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.