Home LEZEN 6 Voorleesboekjes rondom gezond eten

6 Voorleesboekjes rondom gezond eten

by Gastauteur

6-voorleesboekjes-rondom-gezond-eten

Door Serita – Voorlezen is belangrijk, heel belangrijk eigenlijk. Wist je dat het al vanaf baby af aan nut heeft om voor te lezen? Rond 18 maanden is het verschil al meetbaar! Maar ook voor oudere kindjes is het voorlezen een must, goed voor de band en de taalontwikkeling.

Er is bij een hoop gezinnen veel gedoe rondom eten bij de kinderen. Die wil dit niet, die lust dat niet. De jongste durft niet te proeven, de oudste lust ook al niets. Gezond eten en kinderen niet altijd de best combinatie, vandaar dat ik vandaag 6 voorleesboekjes rondom gezond eten met je deel.

6 Voorleesboekjes rondom gezond eten + wat extra tips

Misschien gaat het jullie helpen om leuke boekjes te lezen over voedsel en voeding zodat het ook weer eens een leuk onderwerp wordt! Naast voorlezen heb je misschien ook nog wat aan de praktische tips voor wanneer je kindje niet (gezond) wilt eten.

Het grote eet boek

Guido van Genechten is een schrijver die populair is voor op kinderdagverblijven. Zo ook dit boek ‘Het grote eetboek’. Het belangrijkste speerpunt van dit boek is met veel smaak en plezier eten. Het wil namelijk nog al eens gebeuren dat er zoveel gedoe om eten is dat iedereen met een ellendig hoofd aan tafel schuift. Dan gaat er ook niet meer lekker gegeten worden natuurlijk. Een boek om van te smullen voor peuters vanaf 24 maanden, met het dagelijkse leven van het kind als thema.

Leeftijd: 2-4 jaar | € 5,95

Bestel “Het grote eetboek

Anna eet graag fruit

Een boekje over hoe lekker fruit wel niet is. Het is een boekje uit de Anna reeks van Clavis. Ze gaat samen met haar moeder naar de markt en koopt daar lekker fruit. In dit boekje wordt een heerlijke smoothie gemaakt, weer eens wat anders dan de fruitsalade 🙂

Leeftijd: 2,5 – 6 jaar |  € 12,95

Bestel “Anna eet graag fruit

Hap Slik Weg boek

Een leuk boekje van Difrax over gezond eten. Het verhaal wordt verteld door een Fee die de avonturen van Kaat en Ko vertelt. Het boek bestaat uit een voorleesdeel voor de kinderen, maar ook een uitleg deel voor de ouders zodat je kunt vaststellen waar het probleem zit.

Er zit ook een stickervel bij zodat je het leren proeven kunt belonen met stickers! Dat proeven belonen, dat kan natuurlijk altijd. Maak van een A4 een leuke beloningskalender. Koop stickers (eventueel in thema) voor op de kalender. Is deze vol, mag er iets lekkers (kan ook gezond lekkers) uitgezocht worden. Ook kun je als beloning bijvoorbeeld je kindje het eten van de volgende avond uit laten zoeken.

Leeftijd: 3-6 jaar | € 15,00

Bestel het “Hap Slik weg boek

Aan Tafel – Sesamstraat

Zijn Pino, Tommie en Ieniemienie bekenden voor je kindje? Dan is dit boek een leuke om over gezond eten te praten. Zoals de meeste kindjes zijn zij ook dol op eten wat begint met een P. Zoals poffertjes of patat. In dit verhaaltje gaan ze eens wat anders eten!

Dat ‘anders’ kun je de volgende dag bijvoorbeeld samen met je kind(jes) eten.

Leeftijd:3-6 jaar | € 8,95

Bestel het boek “Aan tafel

De Kok

Een informatief prentenboek uit de beroepen serie van Clavis. De kok maakt uiteraard allerlei lekkere verse en gezonde dingen klaar.

Naar aanleiding van dit boek kun je ook makkelijk aan de slag met je kindje om dit boek na te spelen: samen de juiste ingrediënten uitzoeken, en het proeven tijdens het koken!

Leeftijd: 4- 8 jaar | € 14,95

Bestel het boek “De Kok

Lekker gezond

Iets minder voorleesboek en iets meer doe boek maar absoluut een aanrader voor moeilijk etende kleuters. Ook met dit boekje kun je aan de slag met samen boodschappenlijstje maken en gezonde keuzes te maken! Kinderen mee laten denken is altijd een goed idee. Wanneer ze zelf keuzes maken, zullen ze zich serieus genomen en betrokken voelen.

Leeftijd: 5-7 jaar |

Bestel het boek “Lekker gezond

 


6 Voorleesboekjes rondom gezond eten
Ik ben Serita woon samen met mijn partner en onze dochter (2012) in Lelystad. Ik schrijf ontzettend graag artikelen over opvoeden en sinds 2016 ben ik ook vooral actief bezig met de promotie van voorlezen. Naast verschillende sites privé schrijf ik ook voor mijn werk voor diverse sites op het gebied van online marketing maar ook over gezondheid en voeding. Zie bijvoorbeeld deleukstevoorleesboeken.nl en Serita.nl

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.