Home LEZEN Heksenweek

Heksenweek

by Yvonne
heksenweek review kinderboek

Door Yvonne –  Jara las voor Mar-JoYa het boek Heksenweek. Elke avond in bed werd er een stuk gelezen en binnen no-time had ze het boek dan ook uit. We hebben hem ook nog gezamenlijk gelezen door hem voor te lezen. Het kinderboek is geschreven door Kaye Umansky en Ashley King heeft de illustraties gemaakt. De hoofdpersoon van het boek is Elsie Pekel. Zij werkt in het winkeltje van haar vader en woont in doodsaaie stadje Kleinbruggewaar nooit iets gebeurd. Tot op een dag de heks Magenta Spits het winkeltje binnen waait…

Het was wederom een saaie zaterdag in het winkeltje met de naam ‘Pekels Warenhuis’ toen de heks Magenta Spits binnenkwam. De heks gaat op bezoek bij haar zus en wilde een briefje in de winkel ophangen dat ze een tijdelijke oppas zocht voor haar toren diep in het Krommevingerwoud.

 heksenweek review boeken kind

Heksenweek – Kaye Umansky en Ashley King

Elsie besluit dat zij de taak op zich neemt. Gewapend met een boek vol informatie vertrekt Elsie richting de toren. In deze week loopt ze tegen verschillende problemen aan die ze, met hulp van nieuwe vrienden, weet op te lossen. Misschien komt er ook wel een vleugje magie bij kijken? Want wie op de toren van een heks wil passen, moet zelf natuurlijk ook een beetje gaan heksen.

OPENEN EN GEBRUIKEN

Op een dag staat postbode Joey voor de deur met een doos vol toverspullen waarop staat: METEEN OPENEN EN GEBRUIKEN! De bovenkant rammelde als een bezetene. Er stegen ploppende en sissende geluiden uit op. Wat er ook in zat, het had er duidelijk genoeg van om opgesloten te zitten. Wat er in de spannende doos zit gaan we natuurlijk niet verklappen. Hiervoor mag je het boek zelf gaan lezen. Zal de heks Magenta Spits tevreden zijn als ze terugkomt van het bezoek aan haar zus?

Review Heksenweek

Het boek heeft mooie grote letters waardoor het zelf lezen gemakkelijker is. Het verhaal is grappig, magisch en vrolijk.

Af en toe worden er wel woorden gebruikt waarvan Jara de betekenis niet wist en dit bij ons moest navragen. De magische illustraties brengen het verhaal verder tot leven. Wij gaan de volgende delen, Heksenwens, Heksenwinkel en Heksenwinter zeker ook lezen! Het voordeel van een kinderboekenserie is dat je meteen verzekerd bent van een cadeau-idee voor de volgende verjaardag, het volgende diploma of kinderfeestje!

❥ Mocht je nog een andere magische kinderboekenserie willen ontdekken vanaf zeven jaar zou ik eens kijken naar De Magische Apotheek van Anna Ruhe. 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.