80 jaar holiday on ice premiere Groningen Martiniplaza
Inspiratie Lifestyle

A New Day – 80 jarig bestaan Holiday on Ice

Als ik december zeg, waar denk jij dan aan? Wat zeker een plekje verdient in je rijtje zijn de shows van Holiday on Ice! Al 80 jaar verzorgen zij rond de feestdagen een spetterende voorstelling op het ijs. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit een belevenis is waarbij je ogen tekort komt. Samen met mijn gezin was ik te gast bij A New Day: een jubileumshow ter ere van het 80 jarig bestaan.

A New Day – Holiday on Ice

De show start ergens in het universum. Op een planeet ver weg maken we kennis met Aurora en haar kille medewezens. Wanneer ze op onze aarde belandt, ontmoet ze Adam.

new day holiday on ice 80 jaar

Hij is een vriendelijke jongeman die haar vertrouwen probeert te winnen. Hij neemt haar, meestal letterlijk, mee aan de hand en laat haar de schoonheid van onze planeet zien. En deze reis is van het begin tot het eind genieten!

Kunst op het ijs

A New Day is een adembenemende show, waarbij alles wat Holiday on Ice in die 80 jaar beroemd gemaakt heeft, samenkomt; de voorstelling is kleurrijk en vol met spectaculaire verrassingseffecten. Een groot deel hiervan is natuurlijk te danken aan sterregisseur Francisco Negrin en de cast van 40 topschaatsers uit de hele wereld.

holiday on ice 2023 a new day

De schaatsers van Holiday on Ice zorgden op, rond, maar ook boven het ijs voor een spektakel. Heel bijzonder hoe ze je met hun dans meeslepen in het verhaal. Maar ook de productie eromheen verdient een eervolle vermelding. Het verhaal, de choreografie, (bekende!) muziek en kostuums bijvoorbeeld. De KOSTUUMS! Fascinerend hoe deze tijdens een dans konden transformeren. Alles bij elkaar maakt van A New Day ware kunst op het ijs.

Familieshow A New Day

De shows van Holiday on Ice zijn erg geschikt als familieuitje. Ik ging met 3 kinderen in de leeftijd van 6, 8 en 11. Ook zij waren erg enthousiast, maar ik merkte dat het voor de jongste op een gegeven moment een uitdaging was om stil te blijven zitten. De lengte van de show (2 uur en 15 minuten waarvan 20 minuten pauze) is met kleine kinderen iets om rekening mee te houden. Holiday on Ice raad zelf, afhankelijk van hoe lang je kind kan stilzitten, een minimumleeftijd aan van circa 10 jaar.

Traditie

Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen er een traditie van maken om elk jaar naar Holiday on Ice te gaan. Deze ijsshow verdient dan ook zeker een plekje tussen Sinterklaas, oliebollen, samen zijn en ander moois wat december met zich meebrengt.

Afsluiting van de Kerstvakantie in Limburg

Koop nú kaarten voor Holiday on Ice en beleef een onvergetelijke moment vol schaatsmagie in het MECC in Maastricht! Vandaag zijn er nog voorstellingen om 16:00u en 20:00u. Zondag 7 januari kun je om 12:00u en 15:30u nog genieten!

Check https://holidayonice.com/nl/kaartjes voor kaarten en maak gebruik van het LAST MINUTE AANBOD!

❥ Lukt Maastricht niet en wil jij zelf in de Kerstvakantie ook een nieuwe tradititie starten? Zet dan in je Holiday on Ice vast in je agenda voor december 2024!

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.