Home | NEW IN | Aandacht is alles wat een kind nodig heeft

Aandacht is alles wat een kind nodig heeft

by Marjo
Aandacht is alles wat een kind nodig heeft

To a child, LOVE is spelled TIME. Als werkende moeder, die nu nog werkt van uit huis, maar straks ook weer buiten de deur, is een goede balans vinden nog wel eens lastig. Ik kijk heel veel op mijn telefoon, dit is in de meeste gevallen werk gerelateerd, maar dat is geen excuus natuurlijk. Aandacht is alles wat een kind nodig heeft. 

Maar hoe geef je dat genoeg met een drukke baan, een vol leven en weinig ruimte? In Happi.kidz lees je alles over wij-tijd, en hoe dat eigenlijk voor het oprapen ligt. En ik persoonlijk kan wel wat tips gebruiken. Met drie kinderen heb ik al geleerd dat ik niets moet willen. Elk moment van de dag moet je een belangrijke keuze maken. Je kinderen gaan voor alles, maar je kunt soms niet alles uit je handen laten vallen. Schoon ondergoed in de kast, niet vastplakken aan de vloer, opdrachten met een deadline, in principe minder belangrijk, maar niet weg te strepen.

Aandacht is alles wat een kind nodig heeft

Wij-tijd gaat over tijd en aandacht. Aandacht is alles wat een kind nodig heeft. Tijd hadden we altijd al te weinig. Maar als het om die echte aandacht gaat, is er helemaal een soort strijd aan de gang. Eén paar handen, 24 uur in een dag, je moet het er mee doen. Elke dag voel ik wel een keer dat ik tekort schiet, herkenbaar? Als ik ga voor het één, moet het ander wachten. Kies ik voor de kinderen, kan dat niet altijd voor alle drie tegelijk.

Eveline Helmink, hoofdredacteur Happinez:

Het thema wij-tijd kozen we niet voor niets: tijd doorbrengen met je kinderen is het nieuwe goud geworden. De kunst is met aandacht aanwezig te zijn bij de alledaagse dingen – en dan blijkt dat wij-tijd voor het oprapen te liggen. In deze Happi.kidz bieden we volop inzichten en inspiratie om je daarbij te helpen.

aandacht is alles wat een kind nodig heeft

Jan Derksen, klinisch psycholoog en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit: “Onze aandacht is ongelofelijk versnipperd. Mensen kijken nu gemiddeld zo’n 47 keer per dag op hun telefoon en dat is geen wonder, want die smartphone is gewoon zo ingericht dat het sterk verslavend werkt. Maar het gaat ten koste van wij-tijd en dat is zorgelijk”.

Digitale Detox

Doordat de oudste twee naar school zijn en ik straks weer werk, zie ik ze een stuk minder. De tijd dat ik wel met ze samen ben, wil ik dan kwalitatief met ze doorbrengen. Dus ik heb besloten in ieder geval te gaan detoxen vanaf dan. Ik ga nu zo veel mogelijk vooruit werken. De momenten dat ze naar school zijn en Finn slaapt, kan ik dan actuele opdrachten en artikelen schrijven. Om drie uur gaat mijn telefoon aan de kant, sluit ik mijn laptop af en zorg ik dat de kinderen meteen gezellig thuis komen.

We gaan weer meer spelen, spelletjes doen én knutselen! Ik knutsel weer volop mee, in plaats van dat ik foto’s maak voor het blog, bij ze aan tafel zit te typen, of de was opvouw terwijl we samen tv kijken. Die dingen kunnen ook wel een keer, maar dan in het weekend, als papa er ook is.

Happi.kidz

Mindful opvoeden • Het nut van ruziemaken • Susan Smit Schrijft aan jongens- en meisjesouders • Dossier: wijze lijfjes, leren van je lichaam • Eten en drinken volgens de ayurveda • Zeven portretten van leerkrachten met liefde voor hun vak • Slaaprituelen (met unieke droomkaartjes) • Kom je buitenspeken? • Vier het leven: feesten van het seizoen • Voorleesverhaal over Aap en Panda • Edelstenen: magische kinderschatten met toverkracht •

Vind jij het ook zo moeilijk om de balans te vinden en wil je dit tijdschrift met tips om je te helpen winnen, check dan mijn Facebookpagina ♥ 

 


De winnaar van deze actie wordt dinsdag 17 oktober 2017 bekend gemaakt / Voor meer informatie over de voorwaarden verwijs ik naar mijn disclaimer / Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd / Illustratie: Madeline Kloepper

Afbeelding moeder en kinderen via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.