Home PERSOONLIJK Adventchallenge week 2 | De uitvoering

Adventchallenge week 2 | De uitvoering

by Marjo

Adventchallenge week 2 | De uitvoering

 

Wees lief voor jezelf
& verwen jezelf iedere dag

Ondanks dat het nog moet, lijkt een doos vol stoppen met spulletjes voor een ander me niet zo’n probleem. Lastiger was het deze week. Lief zijn voor mezelf. Over het algemeen ben ik best heel lief voor mijzelf. Het huishouden mag best eens helemaal niet, mijn kinderen mogen best televisie kijken of met een telefoon spelen als ik een blog-idee krijg en die alvast in klad van me af wil schrijven en ik mag van mezelf ook best “maar wat doen”  en “uitproberen”  als het de opvoeding betreft.  In Adventchallenge week 2 | De uitvoering lees je dat ik het toch moeilijk vond om bewust tijd voor mezelf nemen of “lief te zijn voor mezelf”! Voor mijn gevoel is het ook niet 100% gelukt. Moeilijk om uit te leggen waarom het zo voelt. Misschien had ik mezelf stiekem andere dingen willen geven, maar is het me niet gelukt om me die toe te eigenen. Kan er niet helemaal de vinger op leggen.

Let op! Deze keer vind je ook de opdracht voor de komende week in dit blog ♥ 

De uitvoering

Adventchallenge week 2 | De uitvoering

Maandag was ik nog ziek. Gelukkig wel aan de beterende hand, maar uitrusten en uitzieken was geen overbodige luxe. Die dag was het dus best makkelijk om lief voor mezelf te zijn. Pollewop was ook niet helemaal fit, dus samen hebben we heerlijk geknoedeld onder een dekentje op de bank ♥ Meisje is niet zo’n enorme knuffelkont dus ik heb er extra van genoten!

Adventchallenge week 2 | De uitvoering

Dinsdag ging het al weer iets beter en was mijn laatste dagje thuis. Nog even beetje energie opladen die de afgelopen dagen naar het beter worden was gegaan. Toen Pollewop op bed lag ’s middags had ik echt even tijd voor mezelf. Ludobites aan onder een dekentje #blijei

Woensdag ben ik weer aan het werk gegaan. Hakte er nog best in zo’n dag. Echt een bewust mij-moment was er niet. Toch ben ik wel lief geweest voor mezelf. Nog niet voor Mar-JoYa aan de slag, maar knus met mijn man op de bank als een gezapig getrouwd stel in alle rust.

advent, kerst, challenge, mama&dochter, mamablogger, adventchallenge, warme wantjes

Donderdag heb ik het haken weer opgepakt. Haken is voor mij pure ontspanning en een manier om mijn creatviteit te ontladen, waardoor het op meerdere manieren rust geeft, maar tegelijk ook energie. Nieuwe dingen creëren geeft voldoening, voldoening geeft tevredenheid. Prachtig!

 bonprix, advent, kerst, challenge, mama&dochter, mamablogger, adventchallenge

 

Vrijdag is sowieso een fijne heerlijke dag. Muppet is vrij, dus we staan niet op tijd, we hoeven en moeten niets & mogen alles. Vaak is het een knutsel-, haak-, speel-, knuffeldag, waar we alledrie enorm van genieten! Hoe hard ik ook riep dat het niet alleen om de kinderen zou draaien voor ik ze had, is het cliche waar: als de kinderen het leuk hebben, hebben de mama’s het ook makkelijker. Verder had ik mezelf willen verwennen met een nieuw setje kleding voor kerst, dat is helaas niet gelukt. Of dat iets zegt over het aanbod of mijn kritische blik…..ik weet het nog niet. (‘s Middags en ’s avonds hebben we pakjesavond gevierd met mijn schoonouders. Hiervan volgt nog een apart verslag.)

Zaterdag stond voor de tweede keer Pakjesmiddag/avond gepland. Het was deze dag gemakkelijk om lief te zijn voor mezelf. Ik had besloten om los te laten. Ik liet me niet op  jagen door tijd, ook al hadden we wel een tijd afgesproken. Ik zou me niet van te voren af vragen of de kindjes zich zouden gedragen wat betreft de spanning en het afreageren daarvan en stelde niet van te voren vast hoe ik daar mee om zou gaan of wat ik er van zou vinden. Eigenlijk heel simpel: ik mocht van mezelf de dag op me af laten komen en gewoon zien wat er zou gebeuren en zou dan pas mijn koers uit zetten. Dat zou ik vaker moeten doen!

Hoe lief ben jij deze week voor jezelf geweest & wat is jouw ultieme verwen-moment?

Voor de komende week is er niet echt een opdracht, maar meer een thema. Namelijk een week die in het teken staat van persoonlijk geluk en happiness. Een stukje dankbaarheid kan hier ook in naar voren komen. Voor iedereen is dit anders. Wat is jouw persoonlijk geluk? Waar ben jij dankbaar voor?

advent, kerst, challenge, happy, mamablogger

♥MJ


Ga voor meer informatie over de challenge naar het blog van Linda, de initiatiefneemster van deze challenge ♥ of naar dit bericht!

Reacties

reacties

Gerelateerd

4 comments

Veronique 9 december 2014 - 12:16

Wat heb je de opdracht leuk ingevuld zeg! En die foto’s met die dagen erbij, hartstikke leuk gemaakt 🙂
Ik vond deze challenge ook best lastig, maar al zeg ik het zelf het is me best goed afgegaan, ik heb een lekker thuis weekje gehouden.

Reply
Ruth 9 december 2014 - 00:15

Yep.Moeilijk. Heel moeilijk….

Reply
Laura 7 december 2014 - 23:50

Volgens mij had iedereen wel moeite met deze challenge. Ik heb in elk geval besloten dat ik afgelopen week de dingen die ik WILDE doen ook echt zou doen en de dingen die ik MOEST doen even op een zijspoor te zetten. Mijn ik-wil-dingen maken mij namelijk erg gelukkig en dat zorgt automatisch ook voor de ontspanning. 😉

Ben benieuwd naar je blogje volgende week! Succes!

Reply
Nicole 7 december 2014 - 22:40

Ik vond het ook moeilijk hoor. Vaak besefte ik me achteraf pas dat ik lief voor mezelf was geweest haha en ik heb dus ook maar 5 dingen ipv 7 dingen… oeps!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.