Home PERSOONLIJK Alvast een voorproefje op de echte vakantie

Alvast een voorproefje op de echte vakantie

by Marjo
Alvast een voorproefje op de echte vakantie - Even bijkletsen

Wat was het een heerlijk weekend! Ondanks alles, want het bezoek aan opa en oma op zondag had een dubbele reden. Maar daar kom ik straks op terug. Het weekend begon zaterdag redelijk op tijd. We gingen naar de Huttenheugte, naar mijn schoonouders. Mijn schoonvader was de veertiende 74 geworden en ter gelegenheid daarvan gingen ze samen naar Center Parcs. Zonder dat hij het wist zouden wij zaterdag langskomen. 

Woensdag hadden we hem nog gezien, tijdens de première van de film van de groepen acht. Ik heb maar niets gezegd over zijn verjaardag of het weekend. Veel te bang dat ik iets zou verraden. Ook de kinderen hebben zich heel goed stil gehouden! Knap vind ik dat. Zoals gezegd gingen we redelijk op tijd weg en met een feesthoedje op klopten we op de deur van de bungalow. Verrassing geslaagd! Na een gebakje in het huisje gingen we een rondje wandelen om uiteindelijk bij de Plaza uit te komen. Leuk om nu weer alles open te zien. Bij het speelgoedwinkeltje zochten ik, Elynn en Finn nog iets uit, we bekeken alles wat er gedaan kon worden in de Plaza en buiten gingen we lekker op het terras. 

Vakantievibes

De kinderen gingen nog één voor één op de trampolines en wij ploften lekker neer bij een tafeltje met een bittergarnituurtje en een drankje. Instant vakantievibes hoor zo. 

hapje en drankje Vakantievibes

In het speeltuintje tegenover het terras konden Elynn en Finn lekker spelen, maar ze wilden heel graag naar het speeltuintje bij de wasbeer. Prima, gaan we daar heen. Daar hebben we weer lekker in het zonnetje gezeten en hebben we samen spelletjes gedaan.

Alle drie konden ze de Slush Puppies niet weerstaan. Ook liet Elynn weer een haarthingie met een veertje in haar haar maken en scoorde ik een setje zomerse armbandjes. Daarna gingen we terug naar de bungalow, beetje kletsen, beetje met een scherm en wat drinken.

Niet heel veel later moesten we wel weer terug naar de restaurants gaan om gezellig heerlijke pannenkoekjes te eten in het pannekoekenrestaurant. Aangezien ik uiteten ga voor het toetje mocht die natuurlijk niet ontbreken. En wat een goddelijk exemplaar die Dutch Delight! IJs, kletskoppen en Boerenjongens! 

uiteten voor het toetjeHet heerlijke eten was een geweldige afsluiting van een heerlijke dag! Nog één keer gingen we terug naar het huisje om de spullen in het pakken en toen gingen we op naar huis. De vakantie is in ieder geval goed begonnen!

Camping Harddraverspark Dokkum – Tweede voorproefje op de echte vakantie

Mijn ouders zaten inmiddels op een camping in Dokkum. Helaas hebben ze wegens persoonlijke omstandigheden hun vakantie in Limburg moeten beëindigen, maar hierdoor waren ze wel iets dichterbij. Door de omstandigheden had ik ook extra de behoefte om ze te zien, dus zondag gingen we op naar Fryslan en Hutje Harkje. 

camping harddraverspark DokkumHier wisten ze allebei dat we eraan kwamen en waren ze volgens mij wel blij met de knuffels en de afleiding. Fijn om dat te kunnen brengen. Ook heerlijk om persoonlijk bij te kletsen over alles, met een lach en een traan. Natuurlijk moesten de kinderen van alles aan opa en oma laten zien en spelen in de speeltuin.

 Nadat we voor dat alles de tijd hadden genomen, liepen we naar het centrum van Dokkum. Wat is dat onwijs mooi man! Nu willen we zelf ook voor een weekendje naar die camping om nog meer te zien daar.

W’ijs & een beetje winkelen

Stiekem waren we eigenlijk met het wandelen gewoon onderweg naar W’ijs om een ijsje te halen. De meeste winkels waren dicht, maar tijdens het wandelen en kletsen doken we nog wel Kruidvat in. Uiteraard liepen alle drie de kinderen met “iets van oma” weer naar buiten. Finn het gave hoedje van de foto, Elynn een tasje voor de zonnebril die ze net daarvoor van mij afgetroggeld had en Thomas een doosje lego.

Dat ijsje kwam er ook en daar hebben we bij W’ijs heerlijk van zitten te genieten en ik heb werkelijk één van de lekkerste smaken ooit gehad daar! Maar nu weet ik niet meer hoe het heet. Terug bij de caravan genoten van een roseetje, het weer, het gezelschap en wat lekkers. Perfecte combinatie. 

We besloten samen frietjes te eten voor we aan de terugreis begonnen en zo werd ook deze tikje emotionele dag met veel gezelligheid en liefde afgesloten. Op naar huis. 

Voorproefje op de echte vakantie

Zo’n fijn begin van de vakantie had ik echt niet verwacht, maar de omgeving, het weer en het samen zijn, was echt een perfecte start. Vandaag doen we lekker rustig aan, René werkt boven, ik probeer tussendoor wat te werken en de kinderen dansen daar een beetje tussendoor. Gelukkig duurt het ook niet lang meer voor we zelf op vakantie gaan. 

❥ Nu ben ik natuurlijk benieuwd hoe het met jou is en wat jullie vakantieplannen zijn! Is het al vakantie of mag je nog wachten. Gaan jullie weg of vul je de vrije dagen anders in?

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.