Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown, centerparcs huttenheugte accomodatie zes personen
Persoonlijke verhalen Travel

Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown

“Ja, dan ga ik niet hoor”, was René zijn reactie na de persconferentie van Rutte van 18 december. “Wat moet je nou in Center Parcs als alles dicht is?”. Zoals wel vaker hadden we een huisje geboekt met oud en nieuw. Met z’n vijven in een coconnetje. Niks moeten, nou ja, elke dag zwemmen en alles mogen. Heerlijk. Maar wat moet je in Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown?

Eigenlijk zag ik het juist wel zitten. Natuurlijk is het jammer dat alle faciliteiten dicht zouden zijn. Dat is toch de reden dat je voor een Center Parcs park kiest. Maar toch. Niets moeten kan nog steeds, juist nog meer. En in een huisje zie ik niet wat er in huis nog gebeuren moet. Ik wilde daardoor juist nog meer gaan. We besloten af te wachten wat Center Parcs zou doen. Zouden we mogen annuleren? Dan zouden we misschien naar een ander park kunnen, dat is immers vaak goedkoper en dan heb je toch een luxer huisje. Misschien kregen we wel een compensatie, waardoor het zelfs aantrekkelijker was om wel naar Center Parcs De Huttenheugte te gaan.

Ze gingen niet, ze gingen wel

Dat laatste bleek het geval. We kregen een compensatie waardoor De Huttenheugte niet duurder was dan een ander park zonder faciliteiten. Daarbij hadden we nog steeds wel een dag extra, omdat we bij Center Parcs al op donderdag in de bungalow mochten.

Er samen tussenuit was sowieso fijn, dus we besloten gewoon te gaan en te genieten. Spelletjes mee, tekenspullen mee én goede wandelschoenen. Ik kreeg er ook steeds meer zin in. De kneuterigheid bevalt me wel.

On y va

Donderdag begon gewoon lekker. Thomas had nog gelogeerd, we startten de dag met z’n viertjes. Samen met Elynn legde ik haar kleren klaar, daarna die van de anderen en mezelf. René kon zich in die tijd klaarmaken en zijn eigen spullen inpakken.

Nadat René Thomas had opgehaald, gingen we ook bijna meteen weg. Nog even langs Gieten, want daar was een pakket voor een samenwerking bezorgd én ik wilde nog haarverf halen. Want net als ik in mijn hoofd heb dat mijn haar niet langer zo kan is er weer een lockdown! En als we toch weinig kunnen tijdens zo’n weekend, dan maar weer zelf aan de slag. Ook een beetje zodat ik onze nieuwe douchemeubels niet zou vernaggelen met de haarverf.

De bungalow

Na de early check in gingen we naar de bungalow. Bij aankomst was het nog even de vraag of hij al schoon was, dat bleek gelukkig zo te zijn. Nou ja, as schoon as a Center Parcs bungalow can be. Dat zagen we pas later, want eenmaal bij de deur, bleek het bandje niet te werken.

Nadat we de receptie hadden gebeld, bleek er een storing in het systeem te zijn en kwam er een vriendelijke medewerker snel op de fiets onze kant op om de bungalow open te maken. Eenmaal binnen zagen we meteen de vertrouwde jaren ’70 vibes inrichting en de enorme kneuterigheid.

inrichting zes persoons huisje huttenheugteTja en toen moesten we van de schrik bekomen. Want hoe zorgvuldig René ook altijd boekt, deze keer ging het mis. We hadden geen vaatwasser! Het was dat we dit weekend toch niet heel veel anders te doen hadden 😉 Zoals gezegd, de accommodatie was schoon op een manier die we gewend zijn. Alleen de wc, die stinkt ontzettend. We gooien het maar op ouderdom en het grondwater.

Dag 1 lockdown in De Huttenheugte

Ondanks dat de boodschappen vrijdagochtend afgehaald konden worden in Coevorden, moesten we voor vandaag nog een paar dingetjes halen. Toen we geïnstalleerd waren gingen we richting de Plaza. Wat een wondere wereld; een compleet uitgestorven overdekt centrum en wij praktisch alleen in de supermarkt! Bij de winkeltjes hadden ze er wel voor gezorgd dat je kon windowshoppen, maar alle restaurants en het prachtige nieuwe zwembad waren uiteraard dicht.

lege plaza lockdown huttenheugte

Tijdens de wandeling naar de supermarkt hadden we het al gezien. Een leuk strandje, met picknicktafels  en bankjes om vuurschalen heen en een kraampje. Gewapend met (gratis!) warme chocolademelk en een marshmallow gingen we lekker op een bankje zitten om de marshmallows te roosteren. Zo leuk!

marshmallows open fire huttenheugteTerug in de bungalow ruimden we de boodschappen op, maakten we een vuurtje in de haard en gingen we aan tafel met een borrelplankje (onze favoriet) en deden we een spelletje. Knus isn’t cancelled.

Daarna ging iedereen z’n eigen gang en zorgde ik voor onze aankomstmaaltijd; tortellini met komkommer en geraspte kaas. René ging een korte wandeling maken met Thomas en Elynn en ik bracht Finn op bed. Met z’n vieren keken we de Top2000 a gogo en toen waren we zo soezerig en moe dat we allemaal op bed gingen!

Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown – Oudejaarsdag

De laatste dag van het jaar. Bizar hoe snel het ondanks alle ellende voorbij gevlogen is. Het is ook een beetje wat je er zelf van maakt. Dat geldt ook precies voor dit weekend. Kijken naar wat wel kan. We werden niet al te vroeg wakker en konden nog rustig blijven liggen. Een goede start.

René ging douchen, ik bleef liggen schrijven en Finn en Elynn rommelden lekker in de woonkamer met papier, potloden en viltstiften. Wat ze het liefst doen. Toen René klaar was, deed ik de haarverf in mijn haar. Dat vond ik nog best spannend, want het was lang geleden dat ik dat zelf deed en de laatste keer was ik toch liever blond gebleven. We aten gebakken geklutste eitjes op brood en gingen snel nog even op boodschap. In de opruiming scoorde ik nog drie hele toffe truien voor de kinderen en mijn haar was ook nog best gelukt. Happy Last Day of the year!

Chillen met die billen

In de stromende regen liepen we terug naar de bungalow, dus daar moesten we heel vervelend de luie broeken maar aan. Schermtijd it was! Vandaag stond er geen maaltijd op de planning, maar een uitgebreide versie van de borrelplank met in de tweede ronde pasteitjes met ragout, saté gehaktballetjes en groenten extra. Tussendoor snoepten we lekker wat oliebollen weg. Dikke prima.

De rest van de tijd, kleurden we, speelden we 30 Seconds junior, keken we tv en kletsten we wat. Heel schattig was het dat Finn vroeg of hij op bed mocht. Hij zou dit jaar eigenlijk voor het eerst opblijven. Ook Elynn hield het later op de avond niet meer vol en ging lekker op bed. En eerlijk? Ik wilde ook wel. Uiteindelijk werd het voor Thomas, René en mij natuurlijk het grote wachten tot het twaalf uur was.

Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown 2022

Dit was wel de vreemdste start van een nieuw jaar ooit trouwens. Na Peter Pannenkoek bleven we hangen voor het aftelmoment. Dat was op zich weinig bijzonder vond ik. Om 0.00 uur leek het alsof we alle drie zo gaar waren dat we het niet eens beseften. Het duurde gewoon even voor we “Gelukkig Nieuwjaar” zeiden.

Elynn werd wakker van het vuurwerk, die kwam lekker nog bij mij op de bank liggen en intussen wensten we met onze telefoons iedereen een Gelukkig 2022. We wachten samen tot het dikste vuurwerk voorbij was (we zitten dichtbij Duitsland zonder vuurwerkverbod en ook hier was sowieso weinig van het verbod te merken). En toen gingen we eindelijk lekker slapen.

Eerste dag van het nieuwe jaar

Rauw puur moederschap hoor. Om acht uur werd ik wakker, omdat ik moest plassen. Daarna bleef ik een tijdje wakker liggen om een uur later ongeveer op te staan. René en Thomas lagen nog lekker, Finn en Elynn speelden op hun kamer en ik plofte rustig op de bank. Voor 5 hele minuten.

Precies toen kwamen Finn en Elynn uit hun kamer, om moe en geïrriteerd een spelletje te spelen. Slechte combinatie dus al snel vluchtte de één naar papa en lag de andere mekkerend en jammerend bij mij op de bank. Irritatiefactortje hoor. “Off to a great start” van de de dag zullen we maar zeggen. Ik hoopte maar dat de verse broodjes het verschil gingen maken. Helaas. Hangry wasn’t the problem, I was.

Eerste dag van het nieuwe jaar wandelingIedereen wilde graag in bad, dus nadat René had gedoucht gingen Elynn en Finn er één voor één in en had ik het gevoel dat ik even bij kon trekken. Intussen deden René en Thomas wat boodschappen in Coevorden. Bij terugkomst stond ik inmiddels onder de douche en was ik een heel stuk opgeknapt. René stelde voor om meteen om het meer te gaan wandelen. Heerlijk!

 pontje over het meer centerparcs huttenheugteWe gingen met z’n allen met het pontje over het meer en vooral Finn, voor wie het de eerste keer was, genoot met volle teugen! Zo leuk om te zien. 

Winter Wonderland

Hierdoor belandden we in het midden van de wandeling weer op het strandje met marshmallow/oliebollen kraampje, de vuurtjes en de haardingetjes die Elynn graag wilde. Deze keer bleven we iets langer, zodat de kinderen ook een broodje op een stok konden roosteren en het was zo fijn.

oliebollen lockdown huttenheugte centerparcs

Ontzettend gezellig én ontspannen. Net wat we nodig hadden. Dit keer besloot ik zelf ook eens de marshmallows te roosteren én te proeven. Ook konden we nog weer wat foto-opdrachten van de challenge van Clias (Elynn haar turnvereniging) maken.

In de bungalow proostten we nog even samen op het nieuwe jaar. Dat was er niet van gekomen, omdat Finn en Elynn op bed lagen en bij ons de puf eruit was. Daarna was het weer ieder voor zich en daar genoten we samen van. Gourmetten stond op de planning, maar daar hadden we niet veel zin in. De jongens hadden al spaghetti spullen meegenomen met de boodschappen. Na het eten wasten Elynn en Rene af en bracht ik Finn rustig en uitgebreid op bed. Samen met de oudsten keken we Wie is de Mol en lagen we meteen daarna snel op bed.

Centerparcs de Huttenheugte – Lockdown Life continues

Zondagmorgen werden we wakker van gerommel, gerammel en gebonk in de keuken. Dat in combinatie met de stemmetjes van Finn en Elynn zorgde voor een dikke glimlach.

Na het klaarzetten van het ontbijt gingen ze terug naar hun kamertje om samen te spelen. Toen René en ik na een tijdje opstonden, hoorden we hoe Elynn Finn aan het voorlezen was. Zo schattig. Wij deden nog even de laatste dingen voor het ontbijt; eitjes koken, pancakes in het broodrooster en toen namen we lekker de tijd om alles op te eten. Ik schreef weer een stukje van dit blog, Thomas zat als opstandige puber even op zijn kamer en Elynn ging weer in bad. Intussen stroomde de regen met bakken uit de hemel…..

Spontane ideeën zijn het leukst – Centerparcs de Huttenheugte tijdens de lockdown

Bij het gourmetten hadden we nog een stokbroodje nodig, dus op naar de Plaza. Again. Mooi dat het nu wel droog was. Helaas was het stokbrood op, maar scoorden we wel bruschetta en toastjes. Ook goed.

frites affairs op de plaza centerparcs huttenheugteNog even toetjes mee en weer terug naar de hut. Op weg naar de uitgang kwamen we langs de snackbar en bedacht ik spontaan dat we nog moesten lunchen. Op de één of anderen manier zijn we altijd pas tegen lunchtijd klaar om te gaan. Nu kwam dat goed uit. Gewapend met broodjes frikandel gingen we weer naar de bungalow.

Finn ging daarna lekker weer in bad, wij rommelden wat aan en René, Thomas en ik deden een spelletje; De zoektocht naar Eldorado van 999games. Wát een onwijs leuk spel!! Met een borrelplankje uiteraard. Voor de avond hadden we de gourmet bedacht en ook gegeten. Lekkerder dan ooit met gewoon losse verpakkingen vleesjes en visjes en zo onwijs gezellig. Geen gedoe, geen geneuzel, gewoon. 

Home sweet home

Al met al was het echt een feestje,  Center Parcs De Huttenheugte tijdens de lockdown. Met dank aan het park zelf, want de kleine dingen die wel konden, waren heel waardevol. We hebben veel strikjes om op terug te kijken en hebben prachtige herinneringen gemaakt! 

❥ We waren samen, deden ons ding, hoefden niets en deden zo weinig mogelijk, maar wel wat! Wat is jouw favoriete Center Parcs park en zou jij je er kunnen vermaken tijdens een lockdown?

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.