Travel

AquaZoo Friesland

“To be in your children’s memories tomorrow, you have to be in their lives today”  Wat is het heerlijk om samen met mijn gezin leuke dingen te doen. Die “dingen” kunnen variëren van groots tot klein. Daarnaast, wat in onze beleving klein is, kan in hun herinneringen heel groots zijn. Soms doen we die leuke dingen thuis, soms gaan we er heerlijk op uit.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver! We maakten er een uitje ter gelegenheid van mijn schoonmoeders verjaardag van. Fijn een “met z’n zessen op pad”-dagje. Wat hebben we het getroffen met het weer. Een heerlijke nazomer dag en wij de hele dag buiten in AquaZooFriesland.

AquaZoo Friesland is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar bezoekers tussen de dieren lopen, het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland. Beleef de spetterende zeeberenshow, laat je omringen door los lopende ringstaartmaki’s en wandel over het strand met pinguïns; unieke momenten die je niet snel zult vergeten! 

Vanaf de entree kun je er voor kiezen om binnendoor of buitenom te gaan. Wij kozen voor binnendoor, dan hadden we dat vast gehad, het was immers prachtig weer, dan ben je het liefst buiten. Het binnendeel was met name interessant, omdat er voor mij onbekende dieren zaten.  Verder houd ik niet zo van de binnengedeeltes van dierentuinen in verband met toch de bedomptheid en de geur. Toch is het ideaal als het weer de dag dat jullie heen gaan wisselend is. Bij een bui kun je dan even binnen doorbrengen. Door het lawaai van de reuzenotters hebben we helaas moeten binnengedeelte moeten ontvluchten, waardoor we waarschijnlijk ook niet alles gezien hebben, maar wat bijzonder om zulke grote otters te zien, echt huge!

AquaZoo Friesland

Dankzij de wandelafstand tussen de dieren door, heb je tijd om de kinderen even te laten razen/rennen en heb je zelf even de mogelijkheid om te kletsen. Dankzij de waterfietsen en/of de roeibootjes kun je vrij dicht bij de flamingo’s komen én heb je meteen een avontuurlijk tochtje. Ga je op zeehondensafari kun je dicht bij de zeehonden komen. Deze hebben wij helaas door de toilet-timing en het ontbreken van meerdere toiletten gemist. Dat vond ik meteen een nadeel. De enige toiletten bevinden zich in het entree-gebouw. Er was nergens (voor zover ons bekend, of op de plattegrond te vinden) een andere plek om te plassen. Natuurlijk moest eerst de één, dus papa mee die kant op. Vlak voor zij terug waren moest natuurlijk de ander, dus mama mee die kant op (die zonder richtingsgevoel ook nog enigzins verdwaalde). Daardoor hebben we nét de tweede safari gemist en voor een derde stond er verder niemand te wachten. Of we echt iets gemist hebben, dat weten we dus niet.

Tussendoor zijn we even wat gaan drinken op het terras bij de speeltuin en konden de kinderen daar lekker ravotten. Vanaf het terras heb je prima zicht op de speeltuin en het springkussen. Ze konden dus lekker hun gang gaan en hadden ze even hulp nodig, waren we er snel genoeg. Ideaal! De speeltuin was voor verschillende leeftijden leuk, behalve voor de allerkleinsten, dan was het handig geweest om even wat speelgoed voor ze bij je te hebben gehad.

Dagje uit? AquaZoo Friesland

Tip van de dag? Zorg er voor dat je genoeg muntjes bij je hebt van 50 cent. Je kunt door het park heen namelijk voor verschillende dieren voer kopen uit een automaatje waar dit muntje in gaat. Bij de wasberen was het zo ontzettend leuk! Echt één van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan namelijk, is wasbeertjes uit mijn handen laten eten! Zo schattig! Ze konden heel dichtbij komen en strekten hun pootjes steeds verder uit. Ik durfde steeds een stukje dichterbij en uiteindelijk pakten ze het dus gewoon van me aan. Zo bizar bijzonder. Die kleine handjes, die glinsterende oogjes. Het gevoel van die pootjes. Ben er nog van onder de indruk. Wil je dus een leuk dagje uit? AquaZoo Friesland is echt een aanrader! 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. ik woon er op fietsafstand vandaan, en ben er ook al meerdere keren geweest 🙂 vind het zo’n mooi park! Van de toiletten is me nooit opgevallen, maar ben dan ook nog nooit met kind geweest.. Wil nog wel eens heen met mijn dochter, misschien nemen we ooit wel een seizoenskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.