Home | NEW IN | Bijzonder schrijf en doeboek voor ouder en kind

Bijzonder schrijf en doeboek voor ouder en kind

by Marjo
Bijzonder schrijf- en doeboek voor ouder en kind

‘Wat doe je voor je gaat slapen?’ ‘Wat is je eerste herinnering?’ ‘Wat vond je vandaag moeilijk?’ Laat je inspireren door de leuke, verrassende en soms spannende vragen. In dit bijzonder schrijf- en doeboek voor ouder en kind kunnen kinderen tussen de 8 en 14 jaar hun verhaal kwijt wanneer ze maar willen.

Ze kunnen hun stemming bijhouden, schrijven over wat hen dwarszit, waar ze blij van worden, over grote en kleine ruzies, over twijfels – of gewoon voor de lol. Vul lijstjes in, teken, knip & plak en verzamel zo mooie verhalen en leuke herinneringen.

Net zoals in een dagboek, maar het leuke van Tussen jou en mij is dat hun ouders kunnen reageren op wat ze hebben geschreven. En ouder en kind kunnen elkaar vragen stellen.

Bijzonder schrijf- en doeboek voor ouder en kind

De schrijfopdrachten in het boek gaan niet over mooi schrijven, of het optekenen van je levensverhaal. Het is een manier om al schrijvende te onderzoeken wat je ervaart en beleeft. Op een speelse laagdrempelige manier verdiepen ouders en kinderen het onderlinge contact. Zo draagt het bij aan het vergroten van het wederzijdse begrip. Zodat iedereen in het gezin – ondanks alle drukte en hectiek die er onvermijdelijk bij hoort – zich gezien en gehoord voelt.

Een uniek dagboek dat ouders en kinderen samen kunnen invullen

•    Een uniek dagboek waarmee ouders en kinderen op geheel eigen wijze met elkaar in dialoog gaan
•    Perfect voorbereiding op een goede communicatieve verstandhouding die voortgezet kan worden in de puberteit
•    Met leuke schrijfopdrachten, mini-quizjes en veel ruimte om zelf creatief aan de slag te gaan
•    Speelse vormgeving en laag geprijsd

Over de auteur

Janneke van Bockel is ouderschapsdes-kundige, schrijver en moeder van twee dochters. Ze coacht, schrijft, denkt en spreekt over het ouderschapsperspectief en de psychologie van ouderschap vanuit haar bedrijf MetaMama. Eerder publiceerde Janneke de goed ontvangen boeken IJskastmoeder (2009) en Uitlegmoeder (2016). Over het leven met haar dochter met autisme en in Uitvindboek voor ouders (2014) maakte ze korte metten met roze opvoedwolken. Het volgen van de cursus Methodisch Autobiografisch Schrijven inspireerde haar om het schrijven ook als coachingsinstrument in te zetten en leidde tot Tussen Jou en Mij.

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.