he wie ben jij
What's new

Hé, wie ben jij?

Door Monique – Met het kinderboek Hé, wie ben jij? kunnen kinderen kennis maken met andere culturen. Ontzettend belangrijk, helemaal nu. Je ziet steeds meer een wij/zij cultuur ontstaan, terwijl we juist met onze verschillen, allemaal mooi, interessant én gewoon mens zijn. Hoe geweldig is het dan dat we dat samen met onze kinderen kunnen leren. Hé, wie ben jij? geeft ieder kind de kans om kennis te maken met de cultuur van leeftijdgenootjes en om zichzelf te herkennen in een écht kinderboek. Maar dan moet het boek er wél komen! 

Een kinderboek waarmee kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld. Een onmisbaar item in de kinderboekenkast denk ik. Door middel van crowdfunding en pre-order kan dit kleurrijke kinderboek echt gedrukt worden. Help jij mee? Hé, wie ben jij? is een kleurrijk geïllustreerd en vormgegeven boek waarin 20 kinderen uit verschillende landen centraal staan.  Wat het nóg leuker maakt, is dat ook jóuw eigen kind in Hé, wie ben jij? voorkomt en zichzelf kan zien door middel van een spiegel in ieder hoofdstuk!

Ontdek de wereld, samen!

Ik vond dat het de hoogste tijd werd dat kleine kinderen, het liefst zo jong mogelijk, leren kennismaken met verschillende culturen, achtergronden, tradities en gebruiken. Hier wordt niet op iedere school evenveel aandacht aan besteed, maar hoe eerder je daarmee begint, hoe beter. Vind je ook niet? Het boek en de spelletjes stimuleren je kind en jouzelf om met een open blik naar verschillen en overeenkomsten te kijken.

Hé, wie ben jij?

Sinds er geen uitgeverij te bekennen was die Hé, wie ben jij? wilde uitgeven, besloot ik het helemaal zelf te gaan doen. En zo geschiedde… Ik schreef de teksten en vroeg een illustrator prachtige illustraties te maken van twintig kinderen van over de hele wereld, hun families, huizen, favoriete eten, gebruiken, feesten en geloof. Vervolgens kwam er een vormgever bij die alles in één prachtig, groot boek heeft gegoten en nu is het wachten op het eerste proefexemplaar. Spannend!

Droom

Het is mijn droom om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met Lynette, Marley, Shanti, Mohammed en de zestien andere kinderen uit Hé, wie ben jij?! Het liefst ligt het boek bij ieder kinderdagverblijf, in ieder klaslokaal en worden de bijbehorende activiteiten overal gespeeld, van huiskamers tot aan azc’s.

Hé, wie ben jij?Op deze manier krijgt ieder kind de kans om kennis te maken met de cultuur van leeftijdgenootjes en zichzelf kan herkennen in een écht kinderboek. Om dit te realiseren heb ik een onwijs leuke crowdfunding opgezet en vraag ik jóu om hulp! Het liefst ligt het boek bij ieder kinderdagverblijf, in ieder klaslokaal. Het allerliefst worden de bijbehorende activiteiten overal gespeeld, van huiskamers tot aan azc’s. Op deze manier krijgt ieder kind de kans om kennis te maken met de cultuur van leeftijdgenootjes. En de kans om zichzelf te herkennen in een écht kinderboek.

Onwijs leuke crowdfunding voor Hé, wie ben jij?

Wil je helpen om dit leerzame multi culturele kinderboek te laten verschijnen? Plaats dan nu alvast je pre-order van het boek Op die manier help jij ervoor te zorgen dat dit kleurrijke kinderboek vol diversiteit kan worden gedrukt! Via deze link kun je zelf bepalen op welke manier je meehelpt. Van donatie/vrije gift tot een boek voor jezelf een eentje om cadeau te geven. Leuk voor de kerstdagen. Ook biedt de pagina mogelijkheden voor pakketten in de klas en in de opvang.

❥ Wil je helemaal groots uitpakken ga je voor de Hé, wie ben jij? PARTY. De genoemde prijzen zijn alleen geldig tijdens de crowdfunding. Ga je helpen?

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.