chocoladecake met ganache
In de keuken

Chocoladecake met ganache

Vandaag op René zijn verjaardag deel ik een heerlijk recept voor een Chocoladecake met ganache van Hello Fresh! Want wie houdt er nu niet van chocolade? Oké, ze zullen er zijn, maar de meeste mensen kun je er toch blij mee maken. Fondue, mousse, reep, ganache of taart: chocolade verovert harten, in welke vorm dan ook. Wist je dat bakrecepten met chocolade erg populair zijn onder HelloFresh-gebruikers?

In 2021 was maar liefst een derde van alle bestelde bakrecepten er één met chocolade*! Vaderdag of Moederdag [zorg er dan voor dat ze niet hoeven delen] of gewoon zomaar, het zijn allemaal perfecte dagen om deze chocoladecake met ganache te bakken. Voeg jij ook nog een grote dosis liefde toe? Dan maak je dit gerecht extra speciaal. En iedereen vind stiekem een zelfgemaakt cadeau het allerleukst, waarom niet eentje die je kan eten dan.

Ingrediënten Chocoladecake met ganache van Hello Fresh

Voor de chocoladecake met ganache heb je het volgende nodig:

  • 200 gram chocolade
  • 200 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1½  theelepel bakpoeder
  • 250 gram boter
  • ¼ theelepel zout

Zo maak je de Chocoladecake met ganache

Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.

Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het cake beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het cake beslag.

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag voor je chocoladecake vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 – 55 min in de oven.

Controleer na 55 minuten of de chocoladecake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en klaar is je Chocoladecake met ganache. Snijd cake in plakken en serveer zo of met slagroom en/of lekker schepijs.

❥ Loopt het water jou ook al in de mond bij het zien van dit recept? Naast de maaltijdboxen van HelloFresh kun je ook een bakbox bestellen. Van knapperige havermoutkoekjes tot fudgy chocoladecake: de bakbox bevat wekelijks een verrukkelijk nieuw recept waarmee je los kan gaan in de keuken.

*Deze informatie is afkomstig van interne gegevens op basis van de receptkeuzes van Nederlandse HelloFresh’ers. Er is over een periode van 16 weken vergeleken: week 1 2021 t/m week 16 2021.

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Charlotte zegt:

    Daar gaat mijn dieet 😉 Klinkt hemels !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.