Home | NEW IN | Wat mama echt wil voor moederdag

Wat mama echt wil voor moederdag

by Marjo
Wat mama echt wil voor moederdag

Bloemen, luchtjes en ontbijtjes zijn verleden tijd, wat mama echt wil voor Moederdag is een moment voor zichzelf. Als moeder ben je van alles. Je bent een dokter en plakt pleisters waar nodig, speelt therapeut als je kinderen thuiskomen met levensvragen, bent lerares en overhoort de kinderen voor toetsen. Eén van de rollen die er bij veel moeders net iets te vaak bij inschiet, is de rol van zichzelf.

73% Van de moeders wil vaker een moment voor zichzelf. Ongestoord doen waar ze zin in heeft! Filmpje op Netflix, benen omhoog en chocolade binnen handbereik. Dit blijkt uit onderzoek van Hands Off My Chocolate. En laten we wel wezen, dit kan niet als een verrassing komen. Wanneer een tripje naar de supermarkt, of plassen zonder toeschouwers als een vakantie voelt, is de wens van deze moeders niet vreemd.

Wat mama echt wil voor Moederdag

Is dat alles uit handen genomen wordt. Het liefst op de momenten dat dit niet vanzelfsprekend is. Voor het grootste deel van de vrouwen (bijna 80%) is er pas me-time als ’s avonds als de kinderen op bed liggen of ’s ochtends vroeg als het gezin nog lekker ligt te slapen. Het liefst willen we dan even ongestoord een film kijken, rustig een boek lezen of social media checken met een kop koffie of thee. En iets lekkers natuurlijk! De meeste moeders (91%) genieten namelijk maar wat graag van een stuk chocolade tijdens hun ultieme ontsnapmoment.

Eerlijk zullen we alles delen?

Moeders staan erom bekend dat ze altijd voor je klaar staan en alles met je delen, maar niets is minder waar. Nu ben ik sowieso geen wegcijfermoeder en spaar ik mezelf niet het lekkers uit de mond voor mijn kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat ik niet de enige ben.  82% Van de moeders zegt haar chocolade wel met de rest van het gezin te delen. Maar dit natuurlijk stiekem liever alleen opeet.

Wat mama echt wil voor moederdag

Ruim driekwart (76%) van de moeders wacht daarom totdat de kinderen op bed liggen of weg zijn, zodat ze van iets lekkers kan genieten zonder het te hoeven delen. En wat als moeders wel zin hebben in iets lekkers terwijl de kinderen nog wakker zijn en thuis rondbanjeren? Meer dan tweederde van de moeders (68%) gaat weleens uit het zicht staan om helemaal alleen te kunnen genieten van iets lekkers. Zo is ze er zeker van te dat ze niet met het gezin hoeft te delen. Verder valt in het onderzoek op dat een kwart van de moeders weleens boos is geworden op haar kinderen omdat ze iets hadden opgegeten wat van haar was. De helft is weleens boos geworden op haar man.

Conclusie: zorg ervoor dat iedereen een avond weg is en geef je moeder een fijn ontspan moment. Zorg voor alle bijbehorende elementen (film, lekkere thee, goede chocolade) cadeau. Helemaal voor haar alleen, zodat ze met niemand hoeft te delen ♥


Afbeelding ontbijt op bed via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.