Inspiratie Persoonlijke verhalen

De geboortekaartjes van mijn kinderen

Nu het niet zo lang meer duurt voor Mini3 bij ons is, dacht ik dat het leuk zou zijn om de geboortekaartjes van Muppet en Pollewop te laten zien. Of de geboortekaartjes van mijn kinderen alle drie vergelijkbaar zullen zijn, daarover zeg ik nog even niets uiteraard.

Net als het uitzoeken van de namen en daarin keuzes te maken, ging ook het kiezen van het perfecte kaartje moeizaam. Ook omdat we het hierover weer eens moesten worden. Over veel dingen denken we hetzelfde, over even zoveel dingen ook compleet verschillend. Heel lastig is het dat onze definitie van strak, of kleurrijk of speels heel verschillend is. Wat René strak vindt, vind ik saai. Wat ik strak vind, vind hij te zakelijk. Als we  het er over eens zijn dat het een strak kaartje moet worden, bedoelen we dus allebei een compleet ander kaartje.

De geboortekaartjes van mijn kinderen

Het geboortekaartje van Mini3 blijft natuurlijk nog even geheim, dus met ‘de geboortekaartjes van mijn kinderen’ bedoel ik, zoals ik al aangaf, de kaartjes van Muppet en Pollewop. Omdat we het erg belangrijk vonden dat de kaartjes gedrukt zouden zijn en niet geprint én omdat ik het echt leuk vond om al die boeken door te gaan, gingen we beide keren langs een offline drukker. De kaartjes die we kregen van andere ouders, die online hadden besteld, waren allemaal geprint en voor een geboortekaartje vond ik dat niet chique genoeg.

Geboortekaartje met of zonder foto

Voor Thomas kozen we heel bewust voor een kaartje zonder foto. Het leek me maar gedoe. Net bevallen, eerste kindje, tijdsdruk. Je wilt toch dat het kaartje zo snel mogelijk verstuurd wordt. Met mijn lichte perfectionisme leek het me ook niet handig, ik zou waarschijnlijk geen enkele foto goed genoeg vinden, ook al stond het meest perfecte wondertje van de wereld er op!

De geboortekaartjes van mijn kinderen

Voor het kaartje van Elynn weken we daar van af. Beetje noodzaak ook. Dit was eigenlijk het enige kaartje wat we allebei heel mooi vonden. De rest was het steeds net niet. Ik heb me er toen bij neergelegd. Nadat ik met René afgesproken had, dat hij dan de foto moest regelen. Dat wel.

Ik moet zeggen dat hij het goed gedaan heeft. In alle eerlijkheid, ik had wel een ander pakje in gedachten, maar hij had ineens een aantal foto’s gemaakt.  Deze met dat kleine knuistje vond ik wel heel aandoenlijk.

Geboortegedichtje

Het geboortegedichtje waren we al snel wel uit. Hij moest niet te lang, vier regels vond ik wel heel mooi. Het enige waar ik door een oud-collega heel erg om wilde denken is, welke woorden we gebruikten om te zeggen hoe blij we zijn met de geboorte. Zij (of haar broer) had een trauma overgehouden aan de tekst in het kaartje. Met de geboorte van de één waren ze dolgelukkig en met de andere blij, dat verschil zeg maar.

De geboortekaartjes van mijn kinderen

Wij besloten om met allebei even intens gelukkig te zijn en hebben dus dezelfde regel gebruikt. In het geboortekaartje van Elynn staat ook nog een gedichtje van Thomas voor zijn zusje. We vonden het allebei zo’n aandoenlijk versje. Eén van de eerste dagen stond hij inderdaad ook op zijn teentjes op het randje van de box, om in de kinderwagenbak te gluren waar Elynn in lag.

De geboortekaartjes van mijn kinderen

Wie doet de aankondiging

De keuze voor een gedichtje van Thomas was ook heel bewust! Persoonlijk vind ik het niets dat broertjes of zusjes de geboorte aankondigen. ‘Hoera, mijn zusje is geboren’. Echt niet! Ze is niet al vanaf het begin het zusje van. Ze is onze dochter, wij zijn trots dat ze er is. Wij vertellen dus dat we een dochtertje hebben gekregen.  Het is ons meisje! Hoe hebben jullie dat gedaan?

Nog een paar nachtjes slapen en niemand weet hoe lang. Dan zullen we de bestelling voor het geboortekaartje voor Mini3 definitief doorgeven en kunnen ze de deur uit. Mijn lijstje is inmiddels verdwenen, dus op de to do list staat nu ook weer de adressenlijst voor de kaartjes. Wat dat betreft heb ik hopelijk nog wel eventjes ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.