Home MAR-JOYA De liefste oma van de hele wereld…..had ik!

De liefste oma van de hele wereld…..had ik!

by Marjo

De liefste oma van de hele wereld.....had ik!

24 februari 1937 – 13 Januari 2009

Nog steeds denk ik met een enorme warme lach en een dikke traan aan haar terug. De liefste oma van de hele wereld, die hadden wij. Vandaag zou ze 78 jaar geworden zijn, een mooie leeftijd, die ze ook minimaal mee had moeten maken. Helaas is ze er niet meer, en het klopt, tijd heelt, de scherpe randjes gaan er wat af. 

Toch kan ik er om verschillende redenen nog heel boos om worden. Het moment waarop iemand overlijd is natuurlijk nooit goed getimed, maar mijn tante was zwanger van mijn nichtje, ze hebben elkaar niet meer leren kennen. Wat had ik graag gewild dat mijn kinderen haar gekend hadden. Het enige wat ze wel meegekregen heeft is de miskraam en de lange weg die we hebben afgelegd, zonder te weten wat de uitkomst is geweest. Ik zie haar vaak voor me daarboven, een hartig woordje wisselend met deze of gene om er voor te zorgen dat we Muppet mochten krijgen ♥

Op haar begrafenis hebben we als kleinkinderen over onze herinneringen verteld en daar wilde ik graag een deel van met jullie delen.

Lieve oma,

Het eerste wat ons opviel toen we als kleinkinderen herinneringen aan het ophalen waren, was dat het steeds maar over eten bleef gaan: broodje kroketburger, cococola*, spek, draadjesvlees, de lekkerste groentesoep en snert met zwienesteerd ter wereld, gebakken aardappeltjes op witbrood met slasaus en strooiaroma, rolijs met koekjes. Als we bleven logeren, zat je lekker in je pyjamaatje met een lekker zelfgemaakt fruithapje met opa en oma voor de televisie. Zelfs dit stukje is geschreven onder het genot van een broodje met knakworst met ons achten.

Je snapte nooit waarom wij zo graag bij je waren, je deed immers niks bijzonders. Juist dat maakte het zo bijzonder. Je was er met alle liefde en geborgenheid. Alles kon alles mocht : we vonden het geweldig om bij opa en oma te zijn. Om te spelen boven in de speelkamer of achter de bank met playmobil . Het hangen aan de waslijn, het springen over het buxushaagje, het springen van de stoeprand hand-in-hand. Ging je te ver dan wist je waar je plek was: de TRAP of het WASHOK. Zo werden we langzamerhand allemaal groter, maar we zijn nog niet groot genoeg om het zonder onze oma te moeten doen. Na het kloten nieuws in oktober 2007 hebben we er gelukkig wel hele mooie herinneringen bij gekregen. Helaas ging het nu toch ineens heel snel slechter, maar tot het laatst was je er voor ons allemaal en bemoeide je je overal mee. Wat vond je het heerlijk om te zien dat we het zo fijn hebben met elkaar.

Lieve Martha Johanna, de liefste oma van de hele wereld…..had ik! Wat ben ik er trots op dat ik jouw naam draag en wat vind ik het fijn dat ik je tot mijn volwassen leven heb mogen kennen ♥! Heerlijk vond ik onze gesprekken aan de keukentafel. Dank je wel!

 ♥MJ


cococola* – mijn lieve oudste neefje kon vroeger geen chocolade uitspreken ♥

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

6 comments

Een blik in de toekomst - Mama lifestyle mét een strikje 28 juni 2019 - 15:46

[…] een beetje voor ons. Eigen verantwoordelijkheid eerst natuurlijk, maar toch. Voor mijn gevoel heeft mijn oma bijvoorbeeld wel een flinke scene geschopt daarboven. In het jaar na haar overlijden wordt Thomas […]

Reply
De vakantie voorbij 1 mei 2015 - 23:43

[…] een dubbele dag, weten dat er een mama heel erg gemist wordt (wel meer, maar voor ons eentje in het bijzonder!) en  kijken naar je rijkdom en beseffen dat het niet makkelijk was & er bij stilstaan dat het […]

Reply
Corrien Atema 24 februari 2015 - 17:43

Wat een prachtig stukje!

Reply
Marjo 25 februari 2015 - 20:06

Wat een fijn compliment, het schreef ook heel gemakkelijk…

Reply
Vlijtig Liesje 24 februari 2015 - 11:18

Wat mooi zeg dat je oma zo in je herinneringen voortleeft!
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Impulsaankoop: bloemetjes cowboy laarzenMy Profile

Reply
Marjo 25 februari 2015 - 20:05

Is ook heel dierbaar, dank je wel!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.