Home LEZEN Die rotschool met die fijne klas

Die rotschool met die fijne klas

by Marjo
Die rotschool met die fijne klas

Het is feest! Jacques Vriens is dit jaar namelijk 40 jaar schrijver. In die 40 jaar heeft hij ruim 100 boeken geschreven en zijn er meer dan 4 miljoen exemplaren over de toonbank gevlogen. Speciaal voor zijn jubileumjaar verscheen op maandag 14 maart 2016 het debuut van de meesterverteller, Die Rotschool met die fijne klas, in een nieuw jasje. Een gouden jasje, welteverstaan.

100 Exemplaren van deze speciale jubileumeditie zullen voorzien zijn van een handtekening van Jacques Vriens. Jacques heeft flink zijn best gedaan om dit op tijd voor elkaar te krijgen. De gesigneerde exemplaren worden uitgezet in de gehele retailmarkt. De actie wordt door retail en online ondersteund met de hashtag #jacquesvriensisgoud

Over die rotschool met die fijne klas:

Groep zeven is dol op meester Jan Brinkman, want bij hem is het altijd gezellig. Maar directeur Wijnen is het niet erg eens met de manier waarop hij met zijn klas omgaat.

Wanneer de kinderen hun meester weten over te halen om met zijn gammele oude auto mee te doen aan een autorace, loopt het uit de hand. Meester Jan wordt met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. De kinderen zijn boos en bedenken een plan, maar krijgen ze daar hun favoriete meester wel mee terug?

Wat vonden wij van Die rotschool met die fijne klas

Meteen na De kleine kapitein zijn we verder gegaan met Die rotschool met die fijne klas. Het is wel een boek voor iets oudere kinderen, of ik ben te over beschermend, dat kan ook.

Er is bijvoorbeeld een stukje over een meisje dat aangerand wordt in een portiek, wat ik nog even overgeslagen heb en later aangepast heb, omdat het nogal een tijdje terug blijft komen. Voor wt oudere kinderen is het juist prima om daarover te lezen hoor, de wereld is niet alleen maar mooi én het wordt (vind ik) goed uitgelegd aan de klas door meester Jan, passend bij de belevingswereld van de kinderen, waardoor het heel leerzaam is en de kinderen juist goed voorbereid.

BANZAI

Er staan geen plaatjes in het boek en ik dacht dat Thomas dat vervelend zou vinden, maar ik heb niet het idee dat hij ze mist. Het verhaal vindt hij spannend, hij wilde graag weten hoe het meester Jan en de klas zal vergaan, nadat meester Jan op ziekenverlof wordt gestuurd. Hij weet ook dondersgoed aan te voelen waarom stukjes zielig of juist grappig zijn (want humor zit er ook echt in, BANZAI) en hij vindt het ook fijn om na het voorlezen nog even te praten over wat ik gelezen heb. Ik merkt dat het hem ook helpt zijn ideeën en gevoel onder woorden te brengen. Dit vind ik heel belangrijk en ik vind het bijzonder dat een boek daar aan kan bijdragen.

Om zelf te lezen zou ik echt het leeftijdsadvies van 9 – 12 jaar aanhouden, vanwege de eventuele angst en emotie, helemaal bij iets gevoeligere kinderen. 

OVER DE AUTEUR

Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. En met succes, want in de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht en schreef hij bijna 100 boeken.

Die rotschool met die fijne klas is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com voor € 10,99 | Aantal pagina’s: 162 | UITVOERING GEBONDEN |  ISBN: 9789000345915  | ISBN e-book: 9789047520801

Van de uitgeverij mag ik één exemplaar weggeven!! Laat een reactie onder het blog of via Facebook achter dat je meedoet, dan maak ik 21 juli 2016 de winnaar bekend via mijn facebookpagina!

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

7 comments

Wendy 19 juli 2016 - 07:09

Ik waag een poging voor mijn groep van komend schooljaar. Ik ga van de kleuters naar groep 6 en dan is dit wel een erg gaaf boek om voor te lezen! #fingerscrossed

Reply
Kelly Aarts 9 juli 2016 - 07:34

Mooie prijs hoor! Ik doe graag mee, als juf heb je immers nooit genoeg boeken!

Reply
Manon 7 juli 2016 - 23:08

Leuk! Ik doe graag mee.

Reply
Anna 7 juli 2016 - 15:32

Hey wat leuk!! Ik heb al veel boeken van Jacques gelezen.. Nu is het de beurt aan mijn nichtje

Reply
Krista Bouwman 7 juli 2016 - 14:48

Heel erg leuk!!! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje!!

Reply
Linda 7 juli 2016 - 13:46

Leuk! Ik doe graag mee voor mijn kids! Ze lezen al heel goed en ik denk dat deze boeken er binnenkort hard door heen zullen gaan! 🙂
Linda onlangs geplaatst…Leren lezen: een eitje!My Profile

Reply
debontridder 7 juli 2016 - 13:33

Ik zou het heel graag willen winnen voor mijn zoon die binnenkort geboren zal worden!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.