5 boeken over essentiele olien
Essentiele olien Lezen

Boeken over essentiele olien

Zoals jullie wel weten ben ik inmiddels enorm fan van essentiele olien en wat de Young Living community me brengt. Natuurlijk leer ik er ook graag steeds meer over. In dit artikel zullen we 5 boeken over essentiele olien bespreken. Ook lees je wat je kunt verwachten van elk boek. 

Als je op zoek bent naar informatie over essentiële oliën, zijn er tal van boeken beschikbaar, die kunnen helpen meer te leren over deze krachtige oliën. Of je nu een beginner bent of een ervaren gebruiker, deze boeken bieden waardevolle informatie over hoe je essentiële oliën veilig en effectief kunt gebruiken.

Essentiële oliën zijn immers sterk geconcentreerde plantenextracten (die trouwens al duizenden jaren worden gebruikt voor hun therapeutische en geneeskrachtige eigenschappen). Ze worden vaak gebruikt in aromatherapie, huishoudelijke reinigingsmiddelen en natuurlijke huidverzorgingsproducten.

5 boeken over essentiele olien

  1. Rock Your Oils -Hanneke Peeters
  2. Breng je emoties in balans met essentiële oliën – Thorsten Weiss
  3. Koken met Essentiële Oliën – Tessa Moorman
  4. Aromecum, Aromatherapie van Absint tot Zonnebloem – Drs. Harmen Rijpkema
  5. Praktisch handboek etherische oliën – Christina Anthis

En nog een echt onmisbaar naslag werk, maar minder een boek en lastig verkrijgbaar: de Essential Oils Desk Reference!

Rock Your Oils 

Rock Your Oils is geschreven door de Amerikaanse auteur en aromatherapie-expert, Jen O’Sullivan. Het boek is gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van essentiële oliën voor hun gezondheid en welzijn en biedt praktische tips en adviezen om het meeste uit essentiële oliën te halen.

rock your essential oils - Hanneke Peeters

Het boek is verdeeld in verschillende secties, waarbij elk deel zich richt op een specifiek aspect van essentiële oliën. Zo gaat het boek in op de geschiedenis en wetenschap achter essentiële oliën, hoe je ze veilig kunt gebruiken en waar je op moet letten bij de aankoop van kwalitatief hoogwaardige oliën.

Verschillende toepassingen van essentiele olien

Een ander belangrijk onderdeel van het boek is het bespreken van verschillende toepassingen van essentiële oliën, waaronder het gebruik van oliën voor huidverzorging, het verlichten van stress en angst, en het bevorderen van een goede nachtrust.

Rock Your Oils is geschreven in een gemakkelijk te begrijpen en toegankelijke stijl, en biedt praktische tips en adviezen voor zowel beginners als ervaren gebruikers van essentiële oliën. Het boek is ook rijk geïllustreerd en bevat handige tabellen en grafieken die de informatie over essentiële oliën inzichtelijk maken.

Breng je emoties in balans met essentiële oliën

Dit boek in het lijstje van boeken over essentiele olien heb ik zelf en vind ik echt een waardevolle aanvulling op mijn boekencollectie.  is geschreven door geschreven door Thorsten Weiss, een bekende Duitse auteur en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en essentiële oliën. Het boek richt zich op het gebruik van essentiële oliën om emotionele balans te bereiken en ondersteunt de lezers bij het begrijpen van de link tussen emoties en fysieke gezondheid.

Je leerst eerst een introductie tot essentiële oliën en hoe deze kunnen worden gebruikt om emoties te beïnvloeden.

Verschillende emoties en adviezen

Vervolgens gaat Weiss in op verschillende emoties, zoals stress, angst, verdriet, boosheid en depressie, en welke essentiële oliën geschikt zijn voor het ondersteunen van elke emotie.

Daarnaast geeft Thorsten in het boek ook praktische adviezen over hoe je oliën kunt gebruiken om emotionele balans te herstellen. Inclusief suggesties voor aromatisch gebruik, topisch gebruik en inwendig gebruik van de oliën. Verder bevat het boek recepten voor zelfgemaakte mengsels en producten. Deze zijn specifiek ontworpen om verschillende emotionele uitdagingen aan te pakken.

Zelfreflectie en bewustzijn

Mooi aspect van het boek is de focus op zelfreflectie en bewustzijn van de eigen emoties. Weiss moedigt de lezers aan om hun eigen emoties te onderzoeken en te begrijpen. Hij leert je ook om op een holistische manier voor je emotionele welzijn te zorgen.

Het boek is makkelijk te begrijpen en bevat veel praktische informatie en voorbeelden. Het is waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van essentiële oliën voor emotionele ondersteuning en balans.

Koken met essentiële oliën

Omdat ik heel graag kookboeken lees als leesboeken mag ook dit boek niet aan het rijtje ontbreken! Koken met Essentiële Oliën is een kookboek geschreven door Tessa Moorman, een Nederlandse voedingsdeskundige en lifestyle coach.

koken met essentiele olien

 

Het boek richt zich op het gebruik van essentiële oliën in de keuken en biedt een unieke kijk op hoe deze oliën kunnen worden gebruikt om de smaak en voedingswaarde van maaltijden te verbeteren.

Veel recepten en gericht op de voordelen voor de gezondheid

Het boek bevat meer dan 50 recepten die gebruik maken van essentiële oliën, waaronder gerechten zoals smoothies, salades, soepen en hoofdgerechten. Elk recept bevat een korte uitleg over de voordelen van de gebruikte essentiële olie, en hoe deze bijdraagt aan de smaak en de gezondheid van het gerecht. Naast de recepten bevat het boek ook praktische informatie over het gebruik van essentiële oliën in de keuken, inclusief veiligheidsrichtlijnen en tips over hoe je de oliën het beste kunt bewaren en doseren.

Wat dit boek uniek maakt, is dat ook gericht is op de voordelen voor de gezondheid. Het biedt een frisse kijk op hoe we essentiële oliën kunnen integreren in onze dagelijkse voeding. Om op die manier te kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Aromecum, Aromatherapie van Absint tot Zonnebloem

Aromecum is een naslagwerk over aromatherapie geschreven door de Nederlandse aromatherapie-expert, Drs. Harmen Rijpkema. Het boek biedt een uitgebreide en diepgaande blik op de wereld van essentiële oliën en aromatherapie.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, elk gericht op een specifiek aspect van aromatherapie. Zo behandelt het boek onderwerpen zoals de geschiedenis en filosofie van aromatherapie, de biochemie van essentiële oliën, en de verschillende manieren waarop oliën kunnen worden gebruikt.

Dit boek bevat een uitgebreide lijst van meer dan 250 essentiële oliën die worden besproken. Allemaal met hun eigen beschrijving, geschiedenis en gebruiksmogelijkheden. Daarnaast biedt het boek ook recepten en richtlijnen voor het maken van eigen blends en mengsels van essentiële oliën.

Wetenschappelijke benadering aromatherapie

Wat Aromecum uniek maakt, is de wetenschappelijke benadering van aromatherapie. Het boek biedt een uitgebreide blik op de biochemische eigenschappen van essentiële oliën en hun effecten op het lichaam en de geest. Het boek is echter niet alleen gericht op wetenschap, maar biedt ook praktische tips en richtlijnen voor het veilig en effectief gebruik van essentiële oliën.

Praktisch handboek etherische oliën

Het Praktisch handboek etherische oliën is een boek geschreven door Christina Anthis, een Amerikaanse blogger en moeder met een passie voor het gebruik van natuurlijke remedies. Het boek is bedoeld als een praktische gids voor het gebruik van etherische oliën voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Praktisch handboek etherische oliën

Het boek begint met een introductie over de geschiedenis en het belang van etherische oliën, gevolgd door een gedetailleerde uitleg over wat etherische oliën zijn en hoe ze worden geproduceerd.

Gebruik van eterische olien

Vervolgens gaat het boek dieper in op de toepassingen van etherische oliën, met hoofdstukken over het gebruik van etherische oliën voor huidverzorging, gezondheidsproblemen, emotionele welzijn en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Eén van de sterke punten van het boek is dat het een groot aantal verschillende etherische oliën behandelt. Elk met een gedetailleerde beschrijving van hun eigenschappen en hoe ze kunnen worden gebruikt. Het boek bevat ook handige tabellen en overzichten. Maar ook praktische tips en recepten voor het maken van je eigen mengsels en remedies met etherische oliën.

Boeken over essentiele olien

Deze vijf boeken over essentiële oliën bevatten een schat aan informatie voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Deze boeken zijn geschreven door experts op het gebied van aromatherapie en bieden praktische tips en recepten voor het gebruik van etherische oliën op verschillende manieren, zoals in de keuken, voor huidverzorging en ter ondersteuning van de gezondheid.

Of je nu op zoek bent naar een boek over de basisprincipes van etherische oliën, of juist naar een diepgaande gids over de voordelen en toepassingen van specifieke oliën, er is een boek voor elke interesse en niveau van expertise. Door het lezen van deze boeken kun je meer leren over de krachtige eigenschappen van essentiële oliën en hoe ze kunnen worden geïntegreerd in je dagelijkse leven voor een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl.

❥  Welke van deze boeken over essentiele olien spreekt jou het meeste aan en van welke zou je meer willen weten?

 

Photo by Sandra Martins on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.