Dinopark Tenaxx
Travel

Dinopark Tenaxx

Afgelopen maandag kwam het er eindelijk van. Het duurt even maar dan heb je ook iets. Dinopark Tenaxx in Wedde stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Dinosaurussen in Groningen. Er zijn zoveel leuke dingen te bezoeken in onze omgeving. Toch blijft dat er vaak bij. Raar is dat! Helemaal met een zoon die gek is van dino’s en het ontzettend interessant zou vinden om er meer over te zien en leren. 

We hebben niet alles kunnen doen wat we wilden, maar dat had meer praktisch te maken met de samenstelling van het gezin nu met z’n vijven of de leeftijd van onze kinderen. Het lijkt me ontzettend leuk om nog eens samen met Thomas alleen er naar toe te gaan, of samen met oma en Thomas of zo. Dan kunnen we samen op het terras koffie drinken wanneer hij zich in de zandbak vermaakt bijvoorbeeld. Het mooie daaraan is, dat het park duidelijk geschikt is voor meerdere bezoeken én voor verschillende leeftijden.

Entree, terras en restaurant Tenaxx

Bij de ingang word je meteen al opgewacht door een dino met scherpe tanden! Een grote partytent vormt de ingang waar de kassa vindt om te betalen. Naast de kassa vind je ook een klein souvenirwinkeltje, met veel Dinospulletjes en knuffels. In het andere deel van de tent, vind je de Dino-experience, met leuke vragen en wetenswaardigheden en zie je de schedel van een T-rex op ware grootte!!

Dinopark Tenaxx ingang

Vanuit die ‘entree’ loop je af op het terras en het restaurant. Daar kun je terecht voor een kopje koffie en een gebakje of een fijne kindvriendelijke lunch als pannenkoeken of tosti’s.  Er hangen grote parasols tegen de zon, dus er zijn zowel zon als schaduw plekken. Het terras is ruim genoeg. Het restaurant is niet al te groot, maar is knus ingericht, met een half open keuken.

Dinopark Tenaxx

Dinopark Tenaxx

Landgoed Tenaxx bestaat uit twee delen, het Dinopark en het Arboretum. Wanneer je het landgoed op loopt, splitst het zich op een gegeven moment en wordt heel duidelijk aangegeven welke kant je op moet voor de Dino’s of voor de exotische bomen. Wij kozen voor de Dino’s. De Dino’s in het park, zijn op ware grootte nagemaakt, dat is al vrij indrukwekkend. Daarnaast wordt de hele dino wereld extra tot leven gewekt door het dino gebrul dat je over het park hoort én door de echtheid van de dino’s. Wat zijn die knap gemaakt! 

Op de borden bij de dino’s staat informatie over het betreffende exemplaar. Elynn vond het minder interessant en Thomas kan zelf lezen, dat vond ik wel fijn, ik lees graag voor, maar liever niet alle borden met alle informatie, want die staat er veel op hoor. Waar ze voorkwamen, de kenmerken en bijzonderheden en natuurlijk hun namen.

Dinopark Tenaxx

De dino’s stonden soms goed verstopt, ook dat gaf iets extra’s, anders is het ‘gewoon een rondwandeling’ door een park. Wat ik miste bij de wandeling waren bordjes of van die paaltjes in het bos, met zo’n gekleurd topje. Uiteindelijk bleek dat je redelijk een rondje wandelde en bij het begin weer uitkwam. Met kinderen vind ik het altijd wel handig om te weten: “Hoe lang nog”. Ook wanneer ze moeten plassen is het wel handig wanneer het restaurant aangegeven staat bijvoorbeeld.

Het park is prima begaanbaar met een wandelwagen, dat viel me enorm mee. Door het gras is het iets harder duwen, maar het is goed te doen.

Water

Onderweg kom je wat water tegen. Op zich niet verkeerd om, wanneer je een weglopertje zonder diploma hebt, een zwemvestje mee te nemen, of je moet gewoon een beetje beter opletten. Droge kleren is ook geen overbodige luxe. Je kunt één van de waters redelijk veilig over met een pontje, maar er loopt ook ergens een touw of een buis over het water. Daarnaast kun je ook met een bootje de vijver over roeien. Dat laatste lukte niet meer, René had lamme armen van het pontje en ik kan niet roeien (ja, rondjes 🚣🏼‍♀️).

Dinopark Tenaxx

En wanneer je echt de survival route (Dino-survivalrun) gaat doen is de kans op een nat en/of vies pak groot. Er zijn op het park keurig kleedruimtes voor heren en dames apart. De combinatie van bos, water en zon, maakte het wel tot een walhalla voor blinde muggen. Zorg dus dat je thuis bescherming opgedaan hebt, of dit meeneemt. Bij de entree staat anti-teek en anti- insect voor algemeen gebruik, mocht je het wel vergeten zijn, maar dat besefte ik helaas te laat. Gelukkig vonden ze alleen mij lekker, maar wat hebben ze me te pakken gehad!

Dinotrack en Dino-opgraving

Wij hebben maandag alleen een wandeling gemaakt door het Krijtwoud (Dinotrack) en daarna hebben de kinderen nog heerlijk in de zandbak gespeeld toen wij Finn verschoonden en de fles gaven. Dat gaat immers ook gewoon door.

Dinopark Tenaxx opgraving

De dag dat wij er waren, was best een hele warme. De zandbak voor de opgravingen (Dino-opgraving) is overdekt, dat is zowel met regen, als met het weer van maandag ideaal. Het was warm en zonnig, dus zo hadden de kinderen mooi schaduw. In de tent kunnen de kinderen zich ook laten schminken.

Dinopark Tenaxx opgravingen overdekt

Overige activiteiten

Dinohunt: bejaag de dino’s met een lasergun

Je gaat met de Dinohunt op een spannend avontuur. Je sluipt door de bossen om te jagen op de dino’s. In het bos zijn 25 dino’s verscholen en jij moet ze proberen te raken met een lasergun. Je hebt drie kansen om de dino te raken!

Dino-survivalrun: overwin alle hindernissen van het parcours

Neem oude kleren en schoenen mee en ga de uitdaging aan! Leg een parcours van zo’n drie a vier kilometer lang af via diverse hindernissen over heuvels en door modder en water. Het parcours loopt voor een deel dwars door het bos en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Er is zelf een extra gedeelte voor gevorderden. Voor toeschouwers is er de mogelijkheid om langs het parcours te lopen.

Dino’s in het donker

Als de duisternis invalt, worden de dino’s in het licht gezet. Er wordt een kampvuur ontstoken en er is een speciale speurtocht in het dinobos uitgezet. De grote overdekte zandbak waar kinderen dinobotten en -eieren kunnen opgraven is verlicht. Bij het Genootschap van Kwatsch en Meesterwerk kun je je laten schminken, je eigen dino-stokbroodje bakken, marshmallows roosteren en zelf een dinowandelstok met lichtjes maken

Wil je iets extra spannends beleven deze vakantie? Kom dan op zaterdag 19 en woensdag 23 augustus 2017 naar Dinopark Tenaxx en ontdek de dino’s in het donker tijdens de speciale avondopenstelling van 18.00 tot 23.00 uur!

Meer weten over het Dinopark Tenaxx, raadpleeg dan deze pagina met veelgestelde vragen ♥ Ben jij al eens in het Dinopark geweest? 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. […] je hebt kunnen lezen, zijn we vorige week naar Dinopark Tenaxx geweest. Daar zijn de dino’s op ware grootte nagemaakt en kun je veel over de dinosaurussen, […]

  2. Leuk stuk! Wij wonen ook redelijk in de buurt. Toch een keertje heen gaan!
    Maaike onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mijn blog? #2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.