tips-voor-een-warme-en-sfeervolle-winter-2
Interieur en wonen

Een warme en sfeervolle winter

De herfst en winter vind ik interieurtechnisch de fijnste seizoenen. Ik kan me elk jaar weer verheugen op een warme en sfeervolle winter. Misschien dat je daarom nu ook wat meer interieur inspiratie artikelen online ziet verschijnen. Zomers leef je toch meer buiten, het is lang licht, waardoor het meteen minder knus is. De zomer staat voor mij in het teken van de warmte van de zon. In de herfst en de winter geniet ik van het gezellige warme samen zijn binnen. Ik verheug me al vanaf oktober op de feestdagen. Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. 

Het is het seizoen van fleecedekentjes, warme kussens, vloerkleden en kaarsen. Mijn slofjes mogen weer uit de kast, mijn fleecebroek met panterprint kan weer aan. Ik geniet van Port en kaasplankjes. Stamppotjes, lekkere lange films kijken met de kinderen. Warme chocalademelk met slagroom (en voor mama wat rum) met speculaasjes en warme truien. En waar kan dat beter dan in een knus en gezellig sfeervol huis?

Tips voor een warme en sfeervolle winter

Voor mij begint het allemaal op de bank. Met zijn drietjes een boekje lezen, dwars over elkaar heen onder een dekentje. Heerlijk met man in een hoekje gekropen voor Netflix of helemaal alleen tegen een stapel kussens met een kopje thee en een boek of blogs. In december genieten van de traditionele kerstfilms als Home Alone en Miracle on 34th street. Geluk in een aantal kussens. Het liefst zou ik weer voor een ruime hoekbank gaan. We hebben de onze weggedaan en ik mis hem nog vaak. Bij de inrichting op dit moment pas een hoekbank helaas niet, maar ik zou het er voor over hebben om de hele inrichting weer om te gooien, zodat er weer eentje kan staan. Benen op de bank, zonder schuin te hoeven zitten en veel ruimte voor het hele gezin!

een-warme-winter-5

Ik vertelde al eerder over de wisseling hier in huis. We waren klaar met het paars en de bank was sowieso aan vervanging toe. Vanwege de kinderen die nog klein zijn en de financiële middelen op dat moment, kozen we voor een (nog heel goed en fijn) tweedehands bank en ook namen we twee heerlijke stoeltjes over. Alles in het grijs. Een mooie warme en handig te combineren kleur.

Op dit moment combineren we met roze en mintgroen. Toch zou ik nu een heel andere keuze maken, waarschijnlijk niet alleen qua kleur van de bank (alhoel grijs wel mooi en ideaal te combineren blijft), maar ook qua accessoires. Smaken verschillen niet alleen, maar veranderen ook immers.

Okergeel en petrol

De warme kleur geel staat voor vrolijkheid, levenslust, vrijheid van handelen en zijn en reizen. De betekenis van blauw met betrekking tot de seizoenen? Winter, dus dat is al heel toepasselijk. Eigenschappen die bij blauw horen: wilskracht, idealen, vertrouwen en geloof. Het bevorderd de communicatie en zelfexpressie. Heerlijk toch om in je woning jezelf helemaal te kunnen uiten? Gecombineerd met houttinten in de accesoires, zorg je voor een warm en gezellig thuis. Voor extra warmte, met een beetje lef, maak je het af met bronzen accessoires. Note: in dit artikel houd ik geen rekening met de smaak van mijn man, dus dit eindresultaat zullen we niet bereiken. In het echt leven heeft hij wel iets in te brengen namelijk.

Een warme en sfeervolle winter

Grote fauteuil

Bij de winterse warmte denk ik ook aan natuurtinten en een grote fauteuil, waar je lekker in weg kunt kruipen, voetjes op de stoel en veel warme dekens. Heb je de ruimte, waar het ons helaas momenteel aan ontbreekt zou ik zeker voor een haard kiezen. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden legio, zonder dat je meteen een schoorsteen hoeft laten bouwen immers. Op de schouw heb je een zee aan decoratieruimte. Prachtige schilderijen, kandelaars, foto’s in lijsten. Het geeft zo veel gezelligheid.

Een warme en sfeervolle winter

Accessoires

Op mijn wensenlijstje staan overgordijnen vrij ver bovenaan. Op dit moment hebben we alleen inbetweens voor de openslaande deuren in de woonkamer. Voor de zomer heel fijn, maar wat zou ik er in de winter graag grote overgordijnen voor hebben.

een-warme-en-sfeervolle-winter-1

De koude winter buitensluiten en lekker comfy & cozy binnen komen, na een wandeling in de sneeuw. Kaarjes aan, het liefst zo veel mogelijk. Eenvoor de hand liggende accessoire, maar onmisbaar voor een warme en sfeervolle winter.

een-warme-en-sfeervolle-winter

Verder kun je natuurlijk niet zonder de fijnste kussens. Ik kies graag voor verschillende formaten, zodat je met een paar keer wurmen er heerlijk in verdwijnt, maar wel steun hebt waar nodig. Heerlijke heerlijkheid. Geen zorgen, geen stress, alleen ontspannen.

Last but not least

Wat zou ik graag hoekjes creëren. Een hoekje voor de kinderen om te spelen, een hoek om een boek te lezen en een hoek om lekker televisie te kijken. Ondanks de aparte hoeken kun je zelf zorgen voor eenheid door het juiste gebruik van accessoires. Zorg voor een terugkomende stijl, een terugkerend patroon of juist een herhalende kleur.

warme-en-sfeervolle-winter

Zoals ik al aangaf heb ik bij het schrijven van dit artikel geen rekening gehouden met de wensen van mijn man. Als ik alleen zou wonen, dan zou mijn inrichting een mengelmoes zijn van kringloop, modern/industrieel en Scandinavisch.

Warm en koud, zwart en wit met kleur, samenvallend in een warme binnenkomst. Waar houd jij het meeste van en ben jij helemaal tevreden over jouw interieur?


Interieurfoto’s via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Accessoires doen het helemaal voor mij, veel wol en kaarsjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.