Unicorn hair
Styling

Unicorn hair

Waar ik vroeger in mijn werk op de reserveringscentrale wel een kriebel van kreeg, was van mensen die niet wisten wat ze wilden. Je belt met een reserveringscentrale, dus je wilt op vakantie. Minimaal lijk je te weten of je een midweek, weekend of week wilt gaan. Op zich kun je ook een idee hebben van hoever je wilt rijden. Duitsland, België of gewoon in Nederland. Wat dit te maken heeft met mijn Unicorn Hair? Alles. Ik stapte binnen bij de kapper en wist niet wat ik wilde.

Mijn eigen truc was op een gegeven moment de volgende reactie: “….dan heb ik een heel leuk park voor u in de aanbieding. Een park in België, zonder faciliteiten. Er is een receptie om in te checken en er staat een telefooncel. Dat is het, ruimte en rust”. De reactie die daar meestal op volgde: “Ja, maar dàt wil ik niet”. En dan kwamen we ergens. “Ik wil wel een zwembad”.  Moet er een restaurant zijn? Gaan er kinderen mee? Dat soort dingen. Dan bleken er best wel veel dingen belangrijk én wisten ze vaak best wat ze wilden. Janine van Kapsalon Marcel kent dat trucje gelukkig ook.

Unicorn hair

Voordat ik naar de kapper ging, vroeg René zich af hoe ik dat vol zou houden. Het is een lange zit en hij vind een half uur al veel. Punt 1: hij is een man. Punt 2: hoe lekker is het om even geen mama te zijn, geen gezeur aan je hoofd te hebben, gewoon kletsen, koffie drinken en ondertussen gefrunnik aan je haar.  En er werd wat gefrunnikt en gefolied. Eerst moest Janine dus alleen nog even weten wat ik wilde. Dát was dus het probleem. Dat weet ik niet. Het zeemeerminnen haar was prachtig. “Wil je het weer blauw?”, was de vraag van Janine. Nee, toch wilde ik het dit keer iets anders. Eigenlijk misschien wel iets meer roze. Een plaatje op hun facebookpagina bracht uitkomst. Daar kon ze als inspiratie wel weer wat mee. Het was weer ontzettend leuk, gezellig en retespannend. Je kunt wel iets verzinnen, maar het is niet mijn haar op het plaatje, het is waarschijnlijk andere verf én het model dat ik heb is totaal anders. Gelukkig kan ik daar aardig doorheen kijken, maar spannend blijft het toch!

Unicorn hair

Het eindresultaat van mijn Unicorn hair

Nog een beslissing moest er genomen worden. Het knippen. Welk model wil je. Dat wist ik niet. Heel iets anders of nog een keer een beetje hetzelfde. Het voordeel van de lengte en het model van vorige keer was dat ik het nog nooit zoveel los gedragen heb, als nu. Tot ongeveer een week geleden, toen ging het wat vaker vast. Het begon weer wat tuttig en lijzig te worden en hing te veel in mijn gezicht. Dan blijf ik het wegvegen. “Wil je het vast blijven kunnen doen?”. Weer de goede vraag. Op zich niet, dus hij kon wel iets schuiner, die bob. 

Wat ben ik blij! Het is iets wat ik eigenlijk al heel lang wilde, maar nooit echt durfde. Fijn dat je op je bijna veertigste een stuk zekerder van jezelf kunt zijn. Ik zei het laatst nog: “Het is eigenlijk best bijzonder dat iemand die het best heel belangrijk vindt wat een ander van haar denkt en vindt, zoveel blootgeeft op het web”.  Het maakt me best een beetje trots ook. Jammer dat ik er zoveel jaar over  heb moeten doen, het had van mij eerder gemogen. Pink hair, don’t care!

Unicorn hair

Vind de overloop en de schakeringen perfect! Ideaal is dat je van je haarkleur een conditioner kan laten maken, zodat je thuis de kleur een boost kan blijven geven. Alhoewel ik het ook nog een beetje eng vind, om het te gebruiken. Straks laat ik het nét te lang inwerken. Ik kan met een frisse coupe het kraambed in. Mascaraatje bij de hand en in no time fris en fruitig.

Vanaf de kapper ben ik uiteraard nog even via Etos gegaan, voor nieuwe make-up om de verwennerij compleet te maken! Ik kan zo genieten van nieuw nagellakjes en gebruik sinds kort ook weer lippenstift. Behalve de mascara een echte snelle oppepper voor je bekkie ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.