Griezelen met Halloween
Do it yourself In de keuken Inspiratie

Griezelen met Halloween

We doen eigenlijk niet aan Halloween. Toch had ik dit jaar, net als elk jaar, wel zin om die dag of in de aanloop er naar toe al te griezelen met Halloween. Halloweenfilms kijken met de kinderen en knutsels maken in de sfeer van Halloween. Aan de maaltijden wat enge dingetjes toe voegen. De zin is er dus elk jaar, maar op de één of andere manier, ging het elk jaar hetzelfde en was ineens Halloween al weer geweest.

Dan zat ik met een kater gevoel, omdat er van alles tussendoor kwam. Of omdat ik het gewoon weer vergat, of niets in huis had voor mijn ideeën. Dit jaar heb ik druk Olvarit potjes bewaart, zodat we daar knutsels mee konden maken. Op de planning stond ook al een bezoekje aan Action voor wat andere decoratie. Bij de weekboodschappen had maar gewoon vast ingrediënten voor griezeleten mee besteld. Vorige week woensdag heb ik bij Xenos nog wat laatste dingetjes gehaald. Ook moest ik inspiratie hebben voor Halloween DIY’s, filmpjes die we kunnen kijken én griezelfood. Vandaag deel ik alles wat ik leuk vond om te griezelen met Halloween op een rijtje. We vierden namelijk zondag al Halloween, aangezien ik vandaag werk en laat thuis ben.

Griezelen met Halloween

Rondom het bezoek aan opa en oma, gingen we mummie’s, een zombie en pompoenen maken van glazen potjes en crepepapier, we aten mummie-worstjes en mummie-tosti’s en bloedsoep met ballen. Er waren speciale griezel Halloween snoepjes en we keken Supermonsters op Netflix.

Griezelen met HalloweenSimpele Halloween DIY

Je kunt het zo kunsterig of eenvoudig maken als je zelf wilt. Je hebt in ieder geval nodig:

glazen potjes (die van potjes van babyhapjes hebben een leuk formaat)
Universele lijm
Wiebeloogjes
Crêpepapier
Plakband
Touw (om er eventueel een slinger of mini-lampionnetjes van te maken)

Maak je er een slinger van door ze met touw aan elkaar te knopen, kun je nog nepspinnetjes kopen om tussen de lampionnetjes te hangen en een slinger van LED lampjes om ze te verlichten.

Knip een stuk van het crêpepapier zodat je een lint krijgt. Smeer de potjes in met lijm en wikkel het crepepapier er om heen. Plak de wiebeloogjes er op en voila, klaar is je zombie, pompoen of Mummie. Natuurlijk kun je voor de Mummie ook echt verband gebruiken.

Heerlijk Halloween menu

Voor ons eenvoudige Halloween menu heb je nodig:

Mummietosti

Casinobrood
Ham en Kaas
Wiebeloogjes (even opletten dat ze niet opgehapt worden)

Mummie worstjes

Knakworstjes
Bladerdeeg

Bloedsoep

Tomatensoep met gehaktballetjes

Griezelen met Halloween

Zoals je op de foto’s ziet, had ik het me makkelijk gemaakt en natuurlijk zijn er veel meer leuke Halloween-griezel-eten tips te vinden. De kinderen hebben gelukkig echt genoten van onze eigen mini Halloween, dus simpel is goed genoeg is maar weer gebleken. Het is zo bijzonder om te zien dat kinderen snel tevreden zijn. De combinatie van het schminken, knutselen, showen aan opa en oma (en tante Dineke, oom Gauke en Beppe) en het eten, waren dikke prima! Ik hoop dat ik er volgend jaar weer om denk, zodat we weer op onze manier genieten van een feestje waar we eigenlijk niet zo veel mee hebben.

Aangezien wij hier Sint Maarten lopen, gaan we namelijk niet de deuren bij langs, ik vind het dus wel leuk om er op deze manier een beetje bij stil te staan. Doen jullie aan Halloween en zo ja, op welke manier ♥

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] voor het hele gezin. We hadden Finn toen niet mee, maar dat had prima gekund. In oktober, de Halloween periode, wordt Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn, het leukste familie-uitje in oktober! Of hij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.