De leukste Halloween films
Inspiratie

De leukste Halloween films

Ik vind het zo leuk dat mijn kinderen steeds meer houden van speelfilms. Waar ze vroeger vijf afleveringen van hun favoriet tekenfilm achter elkaar konden kijken, duurde een film te lang. Nu kijken we samen regelmatig een film, met lekkers, heerlijk hangend op een stoel of bank. Ook keken we de leukste Halloween films en series. Ze hebben nog wel steeds een voorkeur voor tekenfilms, maar ook echte mensen in een film kunnen ze steeds meer waarderen.

We hebben laatst bijvoorbeeld ook naar Chestnutt gekeken, toen moesten ze zelfs een beetje huilen samen (net als ik). Iets met kleine meisjes en een hond. Ook een aanrader, maar meer voor Kerst. Wij kozen op Netflix de afgelopen dagen voor kindvriendelijke Halloweenfilms die we samen konden kijken. Ik deel mijn tips graag met je. Heb je zelf nog aanvullingen voor wat betreft de leukste Halloween films, dan lees ik ze graag in de reacties! Je kunt nooit teveel film- en serietips hebben immers!

De leukste Halloween films

Supermonsters

Een Netflix original serie over ‘monsterkinderen’ op de peuterspeelzaal. Hun ouders zijn de meest beroemde monsters ooit, zij moeten hun gaven nog ontdekken. Daarnaast krijgen ze te maken met veel verschillende gewone peuterdrama’s. Ook leren ze met elkaar spelen, elkaar vergeven en wat te doen als dingen niet gaan zoals je wilt of als je niet kunt want een ander wel kan. Er is ook een speciale Halloween aflevering.

All Hallows Eve

Officieel vanaf negen jaar, maar prima te kijken met mijn kinderen van vijf en negen. De film is een fantasiefilm over Eve die er achter komt dat haar moeder niet is, wie ze dacht dat ze was. Een tiener wil de geest van haar overleden moeder oproepen, maar ontwaakt per ongeluk de geest van een wraakzuchtige heks die haar woonplaats wil vernietigen. Deze film is zowel in het Nederlands als Engels te kijken.

Hotel Transylvania II

In Hotel Transylvania II is Dracula dolgelukkig als hij een kleinzoon krijgt. Toch is er wel een probleem. Zijn kleinzoon Dennis is half menselijk en Dracula leert hem maar al te graag aan hoe het is om een echte vampier te zijn. Wanneer Dennis maar geen hoektanden krijgt, slaat hem de angst om het hart. Hij brengt Dennis naar het zomerkamp waar hij zelf geleerd heeft om vampier te zijn. Wanneer Mavis er achter komt wat er gebeurd is, weet Mavis zeker dat ze Transylvanië zal verlaten zodat Dennis veilig kan opgroeien, weg van monsters. Na Dennis zijn verjaardag zullen ze vertrekken.

En dan is er nog opa Vlad, die niets van mensen hebben moet, maar wel uitgenodigd wordt voor de verjaardag. Daarom laat Dracula al zijn menselijke gasten zich als monsters verkleden. Opa Vlad heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij Dennis’ vampierkrachten kan laten ontwaken.

Dreamworks Spookverhalen 

Voor fans van Monsters v.s. Aliens en Shrek (mijn kinderen) hoort deze in het rijtje ‘Wat te kijken met Halloween’. Shrek daagt zijn vrienden uit met enge spookverhalen, verteld in een spookkasteel. Later worden Ginormica en de Monsters geconfronteerd met buitenaardse pompoenen.

Annabel Hooper and the Ghosts of Nantucket 

Deze film kreeg ik als tip, nadat ik alle afleveringen van seizoen 3 van Goodwich gekeken had. Eén van de actrices in die serie speelt in deze film en het heeft wel een zelfde manier van ‘het verhaal vertellen’. Niets is wat het lijkt in de film Annabel Hooper and the Ghosts of Nantucket. Tijdens een vakantie op het pittoreske Nantucket krijgt een jonge mysterieschrijfster het aan de stok met twee dieven wanneer ze een ​​spookachtig mysterie wil oplossen.

The Spiderwick Chronicles

Voor wat oudere kinderen is The Spiderwick Chronicles een aanrader! Het is echt één van mijn lievelingsfilms. Een prachtig verhaal, prachtig sprookjesachtig verteld, maar wel super spannend. Een tweeling die in de stad is opgegroeid, verhuist naar een bouwvallig landhuis. Daar moeten ze zich aanpassen, vooral nadat ze een magische wereld hebben ontdekt. Ik denk dat ik de film inmiddels drie keer gezien heb, maar ik kan er geen genoeg van krijgen!

Natuurlijk is het officieel alleen vandaag Halloween, maar wat houdt je tegen om de rest van de week ook nog in Halloween sferen door brengen. Gewoon van genieten zo lang het kan. Heb je geen Netflix, maar wil je wel genieten van de leukste Halloween films: je kijkt een maand gratis

 


Afbeelding Halloween movies via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.