Wat kun je doen met een blender
In de keuken Inspiratie

Wat kun je doen met een blender

Een blender is onmisbaar in je keuken, althans dat vind ik. Een goede blender moet eigenlijk altijd standby staan. Welke blender is voor smoothies geschikt (dat antwoord is nog eenvoudig: met de meeste blenders kun je een smoothie maken), wat kun je doen met een blender en waarom kies je voor een blender? Het vergelijken van blenders en blenders kopen doe je gelukkig gemakkelijk online! Waarom een blender onmisbaar is in je keuken is simpel. Het maakt veel dingen makkelijker en je maakt eenvoudige hele gezonde maaltijden. Maar dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht.

Toch kan ik niet zonder de blender. Vooral wanneer ik koolhydraatarm eet. De makkelijkste manier om veel groenten binnen te krijgen is via soepen of smoothies. Daarbij vullen goedgemaakte smoothies en soepen erg goed, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Ook zelf verse babyvoeding maken gaat perfect met een blender! Een mooie blender aanschaffen betekent dat je hem op je aanrecht kunt laten staan, dat zorgt ervoor dat je hem nog vaker zult gebruiken.

Wat is een blender

Een blender is een keukenmachine die kan pureren én mixen. De werking is als die van een staafmixer, maar een blender hoef je niet vast te houden. Ook heeft een blender scherpere messen in vergelijking met een staafmixer. En de blender kan heeft een groter inhoud dan de mengkan die bij mijn staafmixer zat. In een handomdraai heb je niet alleen soepen en smoothies, maar ook heerlijke dips en spreads.

“Ik ben niet lui, maar wel gemakzuchtig”, zeg ik altijd. Bill Gates zegt: “Geef lastige taken aan gemakzuchtige mensen, zij zullen altijd een manier vinden waarop het makkelijker (en efficiënter en dus vaak goedkoper) kan”. Hoe fijn is het wanneer je grofweg de ingrediënten in een kom dondert en een knop omdraait. Je moet alleen durven combineren en een beetje uitproberen. Fouten maken is immers niet erg, als je er maar van leert. Ook zo’n heerlijk maar waar cliché.

Wat kun je met een blender?

Die vraag is hierboven in de inleiding natuurlijk al voor een deel beantwoord, maar ook fijne sauzen vol verstopte groenten voor de kinderen zijn perfect te maken met de blender.

pasta saus vol groentenHouden je kinderen niet van groenten, kan de blender alles wat je wilt, verstoppen in de saus. Ideaal. Wil je er wel vlees of iets dergelijks in hebben, maak je de gehaktballetjes bijvoorbeeld in een grote pan klaar. Dan kun je zo de saus toevoegen en is het in no time kant en klaar voor op bijvoorbeeld de pasta.

Verse babyvoeding

We hebben onze kinderen alle drie potjes gegeven, maar het kan beter. In kant en klare babyvoeding zit toch over het algemeen veel zout en toegevoegde suiker. Hoe sommige fabrikanten ook zeggen dat ze hun best doen of beweren van niet.

verse babyvoeding

Met een goede blender flans je in een handomdraai een heerlijk vers babymaaltje in elkaar. Voordeel: wanneer je meteen van elk hapje meer maakt heb je ook nog eens je vriezer vol vers gezond eten voor je kindje. Gebruik je verschillende soorten groente en fruit, leert je kind ook nog eens steeds andere smaken kennen.

Budgettip: download de Too Good to Go app, zorg dat je een Lidl Groente & Fruitbox bemachtigd en je kunt voor 3 euro heel wat hapjes maken.

Dingen waar je op moet letten bij aanschaf van een blender

Ga je een blender aanschaffen zijn er een aantal afwegingen en keuzes die je vooraf moet maken. Dan kun je gericht op zoek naar een voor jou geschikte blender.

 

Babyvoeding pureren en ijs crushen kan niet zomaar in elke blender. Vraag je voor de aanschaf van een blender af, waarvoor je hem het meest gaat gebruiken. Je hebt blenders met complete programma’s waarbij de snelheid wordt afgestemd op de weerstand van het product. Heel handig dus voor het crushen van ijs en het goed mengen van de babyvoeding.

Maak je grotere hoeveelheden klaar, moet je hier rekening mee houden met je mengkan. Kijk dus goed rond hoeveel liter mengkannen er zijn en welke het best bij jouw hoeveelheden soep, saus of dips past. Kies je voor een vierkante mengkan is het voordeel dat de inhoud niet tegen de wanden klotst, waardoor de inhoud gelijkmatiger gepureerd wordt.

Aangezien je als mama met een gezin het al druk genoeg hebt, is het fijn wanneer je blender makkelijk schoon te maken is en zoveel mogelijk onderdelen in de afwasmachine kunnen. Ook het vermogen van een blender is een belangrijk onderdeel van je keuze. Powerblenders zijn net iets sterker en beter. Voordeel wanneer je niet alleen smoothies met zacht fruit wilt maken. Ook handig wanneer het allemaal net iets sneller klaar mag zijn.

Voordelen van een glazen mengbeker

Je hebt geweldige exemplaren met glazen en plastic kannen. Op mijn wensenlijstje staat nu wel een blender met glazen mengbeker.

Glas heeft namelijk een voordeel boven plastic. Het is steviger en duurzamer. Glazen mengkannen doen het een stuk beter in de vaatwasser. Ook komt hij droog de vaatwasser weer uit. Een enorm voordeel, het afdrogen van de plastic blenderkan is echt kak! Tel daarbij op dat glas een stuk beter bestand is tegen harde stukken van groenten, fruit én ijs.

Cocktail maken in de blender

Nog één groot voordeel van de blender? Je maakt er de lekkerste winter én zomer cocktails mee. Van een heerlijke punch tot fantastische granité. Op internet zijn de lekkerste cocktailrecepten voor de blender te vinden!

❥ Wat is jouw favoriete keukenapparaat? Hier staan de airfryer en de oven ver bovenaan. De blender, mijn mixer én het koffiezetapparaat strijden allemaal om een plekje bovenaan. 

 

Afbeelding smoothie van Bernadette Wurzinger via Pixabay | Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.