Reviews

Het grote voorleesboek van het bos

Het grote voorleesboek van het bos

Joepie!!! Er is een nieuwe! Wat ben ik blij & nee, deze post wordt niet gesponsord, het zijn echt geweldige boeken ♥

Zoals ik hier al schreef, lezen we elke avond voor het slapen gaan voor. Favoriet zijn hier de boeken van Selma Noort. Vooralsnog waren we hier met het laatste boek in de rij bezig. De verhalen over de avonturen van Roel en Noor worden hier verslonden, telkens opnieuw moeten we ze voorlezen en andere boeken mogen echt niet meer……Is er eentje uit en hebben we nog geen nieuwe, dan gewoon nog een keer dezelfde en nog een keer en nog een keer………..dus we hadden ons er al op ingesteld dat we voor de vierde keer over de kinderboerderij gingen lezen 🙂

Vandaag was ik even aan het struinen over het internet en wat kwam ik tegen?
“Het grote voorleesboek van het bos”. Na de andere delen lijkt me dit het herfstdeel, dus dát komt erg goed uit voor strakjes. Momenteel lezen we (voor de eerste keer 😉 😉 ) voor uit “Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee”. Zoals je al een beetje merkt, passen de boeken dus heel goed bij verschillende thema’s en verschillende jaargetijden.

 • “Het grote voorleesboek van de kinderboerderij”
  voor de lente,  over boer Teun & oma, lammetjes, geitjes en pasgeboren kalfjes
 • “Het grote boek van zomer, zand en zee”
  voor de zomer, over vakantie, piraten, mevrouwen, poppenkasten en Kapitein Arie
 • “Het grote voorleesboek van het bos”
  voor de herfst, over een huisje in het bos, een indiaan en een struikrover en de boswachter
 • “Het grote voorleesboek van Sinterklaas”
  speciaal voor de zeven nachtjes voordat Sinterklaas komt én de dagen daarna. Leuk om dus even uit te kienen wanneer precies met dit boek te beginnen voor de echte aankomst
 • “Het grote voorleesboek van de winter”
  voor de winter (zoals de titel doet vermoeden), over rendieren, kerstbomen, ijzel en een wak

Wat is er nou zo leuk aan deze boeken?

Ten eerste: Roel en Noor

Roel en Noor zijn broer en zus. Roel is vijf jaar en zijn grote zus zeven. De boeken spelen erg goed in op de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. We lezen Thomas er al uit voor sinds hij 3 jaar is hij herkent veel ♥ Daarnaast zijn het gewoon erg leuke kinderen, lief, ondeugend, zorgzaam, ontdekkend, eigenwijs.  Het zijn geen afgeraffelde korte verhaaltjes, dus je kan echt  voor het voorlezen gaan zitten, heerlijk! Toch zijn de verhalen niet te lang, Thomas kan zijn aandacht er goed bijhouden en daarnaast zorgen de prachtige illustraties er voor dat hij genoeg te zien heeft tijdens het luisteren. De avonturen die de kinderen beleven zijn van alle tijden maar erg origineel en van deze tijd beschreven! De ouderwetse kneuterige gezelligheid vs. de moderne eenentwintigste eeuw.

Ten tweede: De verhaaltjes gaan over de dagelijkse dingen.

Over spelen met vriendjes, over school, over thuis, maar ook over bijzondere en/of spannende dingen: een oma die op de kinderboerderij werkt, straten die bevroren zijn zodat je er op kan schaatsen, Sinterklaas, geboorte van een kalfje. Spelenderwijs leer je je kinderen dus ook omgaan met verschillende emoties. Behalve het voorlezen van  de verhaaltjes neem ik dus ook even de tijd om één en ander na te bespreken. Win-win situatie: je creëert een extra “wij”-moment en geeft aan dat je je kind serieus neemt in zijn gevoel en dat hij hiermee altijd bij jou kan komen. Neem je nu tijd voor de kleine dingen, komen ze straks met de grote dingen ook, want voor hun is nu alles al groots ♥

Als laatste extraatje worden de verhaaltjes afgewisseld met leuke recepten die je samen met je kinderen kunt uitproberen én met liedjes en/of spelletjes om samen te spelen of er staat een beschrijving van een leuke DIY met kinderen. Leuk voor overdag en ’s avonds dus en uiteraard weer passend bij het thema.

De kindjes lezen hier trouwens ook al samen ♥ zo lief!
Het grote voorleesboek van het bos

 Welk boek is bij jullie favoriet?

♥MJ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

 1. […] worden gezet, het aftellen is begonnen; Sint is in aantocht. Wij lezen precies goed getimed “Het grote voorleesboek van Sinterklaas” en de kinderen zijn bezig met en tekening voor de Sint. Dit jaar vind je bij HEMA het […]

 2. Wat leuk dat je zo je kinderen in aanraking brengt met boeken en lezen! Ik las mijn kinderen altijd graag Nijntje voor. En later ook Floddertje van Annie M.G. Schmidt.

  Maar dit lijkt me ook een erg leuk boek!

  1. Dank je wel voor je reactie! Lief! Ze ontkomen er niet aan 😉 Ik ben verliefd op boeken, hoe ze voelen, wat ze met je doen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.