Zakelijk

Hoe creëer je een gezellige wintertuin?

Hoe creëer je een gezellige wintertuin?

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Even een frisse neus halen na al het binnen zijn. Geniet jij in de zomer volop van je tuin? Dan wil je dat het liefst in de winter ook doen, toch?

Toen ik laatst objectief naar buiten keek, zag ik bij ons achter het huis eigenlijk alleen een troosteloos hoopje ellende. Plantenbakken die uit elkaar vallen, een tuinhuisje van de kinderen in een aardig vervallen staat en verder saai. Er hangen leuke aardappelkistjes aan de schutting, die ook behoorlijk saai is, maar die zijn praktisch leeg. De trampoline staat er verlaten bij, maar hoe creëer je een gezellige wintertuin? Ik deed de volgende ideeën op.

Hoe creëer je een gezellige wintertuin?

Planten die bloeien in de winter

In de zomer staat je hele tuin in bloei, een prachtig gezicht. Gelukkig zijn er ook planten die het juist in de winter goed doen, denk aan de winterheide, de camillia en de japonica. Deze maken je tuin zelfs in de winter een kleurrijk geheel. Als zoals bij ons de tuin overheerst wordt door gras, tegels en zandbak, houd niets je tegen om ze in mooie bakken te zetten om op die manier je tuin weer gezellig te laten zijn. Of gebruik bijvoorbeeld rieten manden met een warme, landelijke uitstraling.

Vuurkorf

In de winter is het natuurlijk niet te doen om in je hemdje buiten te zitten, maar met een dikke trui en een muts is het goed te doen. Vooral als je een vuurkorf of een andere vuurplaats in je tuin hebt staan. Ga er lekker omheen zitten met wat vrienden en wat hapjes en drankjes en hebt net zo’n leuke avond in de tuin als in de zomer.

Glazen schuifwand

Optimaal genieten doe je in een serre of onder een overkapping met glazen schuifwand. Zo zit je eigenlijk binnen, maar heb je alsnog zicht op je prachtige tuin. Het voordeel van een glazen schuifwand is dat als het goed weer is om in de tuin te zitten, je de schuifwand open doet en je geen ruimte in je tuin verliest. Regent of sneeuwt het, dan zit je lekker droog.

Hoe creëer je een gezellige wintertuin?

Lichtjes

Vind je het heerlijk als je in de stad loopt en al die leuke kerstverlichting ziet in het donker? Dat kan in je eigen tuin ook en dat kan niet alleen met kerst, maar de hele winter door. Versier een boom met een lampenslinger en hang her en der lampjes. Zo ziet je tuin er in het donker er hartstikke gezellig uit.

Staat van je huis

Heb je je tuin helemaal klaar gemaakt voor de winter? Als je in je tuin zit ga je er pas op letten hoe je huis er van de buitenkant uitziet. Zie je scheuren in je gevel? Denk dan eens aan gevelrenovatie. Juist in de winter is dit belangrijk, want door de scheuren komt de kou binnen. Zie je dat het voegwerk niet meer goed is? Laat dan je gevel voegen. Of misschien is het schilderwerk niet meer mooi. Er kan van alles zijn waar je je aan stoort als je eens goed naar je huis kijkt. Goed idee om er nu iets aan te laten doen. In de winter zijn er vaak leuke kortingen, omdat klusjesmannen dan minder werk hebben en jij hoeft je niet langer te storen aan de irritaties die de buitenkant van je woning je opleveren, waardoor je nog niet kunt genieten van die mooie tuin.

Ga dus in de winter niet alleen maar binnen zitten, maar geniet ook in deze tijd van het jaar van je prachtige tuin.

IMG_6350-0.png

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Pieter van Halsteren zegt:

    Ik ga binnenkort mijn tuin renoveren en ik was al op zoek naar leuke ideeën. Fijn dat ik dan zo’n stuk tegen kom. Het zijn wel leuke manieren om je tuin op te fleuren. Vooral het idee van de vuurkolf vind ik leuk en handig. Ik zit graag ook in de tuin als het winter is. Zo’n vuurkolf is dan zeker niet te missen!

  2. Leuk stukje! Al is je tuin natuurlijk in de zomer altijd 10 keer stijlvoller omdat je aandacht dan ook daadwerkelijk richting het buitenleven gaat. In de winter is het dan vaak wel gezellig te maken met lichtjes in de tuin maar het blijft natuurlijk erg donker in die maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.