Reviews

Assepoesters Magische Muiltjesspel

Assepoesters Magische Muiltjesspel

Voor Pollewop lagen er natuurlijk ook cadeautjes onder de Kerstboom, waaronder ook een ontzettend leuk spel. Het Frozen Magisch IJspaleis Spel had ze al en alles wat daar zo briljant aan is, geldt ook voor Assepoesters Magische Muiltjesspel. De insteek is hetzelfde, de vormgeving aangepast aan het verhaal.

Het leukste aan de beide spellen is dat ze dit ook prima samen kunnen spelen. Beide spellen zijn eenvoudig uit te leggen en prima te onthouden voor de peuter én de kleuter. Het tellen gaat de peuter prima af en als het even niet lukt, helpt grote broer met alle liefde.

Assepoesters Magische Muiltjesspel

Bij Assepoesters Magische Muiltjesspel zijn het echte Assepoesters die je over het spelbord beweegt. Er is een vast begin punt, waarvandaan elke speler vertrekt. Op het bord staat een pijl en vanaf daar vertrekt elke speler, de kant op die pijl op wijst. Natuurlijk mag zoals bij bijna elk spel de jongste beginnen, maar dat kan ik aan de kleuter niet altijd meer verkopen, dus daar moeten we zelf maar regels voor maken.

Om te beginnen leg je natuurlijk het bord klaar en leg je het kussentje met het magische schoentje in het midden van het bord. Je rolt de dobbelsteen en zet het aantal passen wat de steen aangeeft. Kom je op een afbeelding dan pak je het bijbehorende kaartje, deze leg je bij je neer met de afbeelding van het spelbord naar boven. Kom je op het plaatje van Petemoei, dan mag je op het schoentje van Assepoester duwen. Het schoentje bepaalt de volgende stap. Hoor je een muziekje zoals op het bal van de prins, dan mag je het kaartje omdraaien en veranderd de afbeelding in iets wat Assepoester op het bal nodig heeft. Hoor je de kerkklokken slaan dan mag je niets en is de volgende speler aan de beurt. Wie als eerste alles voor het bal verzamelt heeft, is de winnaar van het spel. Eenvoudig en goed te onthouden voor kinderen vanaf drie jaar.

De duur van het spel is afhankelijk van hoe snel achter elkaar je op de verschillende vakjes komt uiteraard, maar zal gemiddeld een twintig minuten zijn, wat voor de concentratiespanne van Pollewop en Muppet dikke prima is. Het moet allemaal ook niet te lang duren. Het is afwisselend en er is genoeg verschil tussen Het Frozen Magisch IJspaleis Spel en Assepoesters Magische Muiltjesspel om ze allebei voor je meisje te krijgen.

Ben je dus op zoek naar een leuk kadootje voor een meisje vanaf drie jaar, dat niet al te duur is, maar wel kwalitatief goed in elkaar zit, dan zijn deze beide spellen een aanrader.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.