Ideeen om een bruidspaar te verrassen
Feest

Ideeen om een bruidspaar te verrassen

Aangezien mijn zusje vrij binnenkort trouwt  (het gaat zo veel sneller dan je denkt) ben ik, als ik al eens tijd over heb, een beetje aan het rondkijken naar inspiratie voor de trouwdag. En ook naar ideeen om een bruidspaar te verrassen. Denk daarbij aan inspiratie voor een verrassing voor een bruiloft in de breedste zin van het woord. Op de dag zelf, of juist voor de grote dag aan. Kleine dingetjes om een bijzondere dag in hun leven nét even leuker te maken. De strikjes voor een trouwdag. 

Ik wil wel echt een lieve persoonlijke verrassing voor het bruidspaar. Niet hun sleutel pikken om het hele huis te verbouwen. Ik heb niet de behoefte om de deur te barricaderen met bierkratjes. Hoe leuk en grappig ook, ik weet hoe ik me voelde na die dag. Binnenkomen, trouwjurk uit, corset los, panty uit en nog even ploffen. Na kletsen over de bruiloft, beetje drinken, kaartjes op de bossen bloemen lezen. Her en der wat trouwpost openen en SLAPEN! Er zijn zat andere manieren om je huwelijk in te luiden, I know, maar even niet aan mijn lijf. Maar goed. Een bruidspaar verrassen met een persoonlijke boodschap op de dag zelf, hoe kun je dat op een beetje een unieke manier doen? Tip van flip: stem één en ander altijd af met de ceremoniemeester!

4 Ideeen om een bruidspaar te verrassen op de trouwdag zelf

In de meeste gevallen regelt het bruidspaar hun dag voor het grootste gedeelte zelf. Toch kun je op verschillende manieren een prachtige toevoeging doen of cadeau geven. Dan doel ik niet meteen op sketches (ook al kunnen die, als je er van houdt, best leuk uitpakken). Ik ben ook niet de grootste danser of zangeres, dus een gave flashmob op de trouwdag zit er ook niet in. Die kun je slecht zelf regelen en dan niet meedoen immers. Persoonlijk zou ik eerder gaan voor een kleine personal touch op de dag zelf. In dit artikel 4x Een bijzondere boodschap voor het bruidspaar.

Spandoek voor een bruidspaar

Hoe leuk is het het, om bij het gemeentehuis, op de trouwlocatie of aan hun woning een mooi spandoek met quote of gelukswens te hangen?

spandoek met quote om bruidspaar te verrassen

Je kunt heel goed zelf aan de slag met een laken en verf, dat is heel persoonlijk, maar wordt nooit zo mooi als ik het had bedacht. Letters worden veelal onleesbaar en een goedbedoelde boodschap kán dan heel anders over komen. Niet wat je wilt. Als je echt mooie spandoeken voor een bruidspaar wilt, kun je er het beste voor kiezen om een spandoek professioneel te laten drukken!

Bijzondere boodschap

Behalve een standaard gastenboek bij het bruidsfeest of op de receptie, zijn er zoveel leuke manieren waarop de gasten een mooie bijzondere boodschap achter kunnen laten.

Vaas met memoblaadjes

Koop een mooi glazen vaas, maak iets moois om de hals en leg prachtige papiertjes en een pen klaar. Je kunt bijvoorbeeld zelf memoblaadjes laten drukken in de stijl van het bruidspaar en de decoratie van de vaas. Iedere gast kan iets achterlaten. Een wens, een quote of een herinnering. Schrijf op een bordje wat de bedoeling is en zet die er bij.

Wensenboom

Haal in het tuincentrum een leuk fruitboompje of andere mooie boom en zet deze in een, bij het bruidspaar passende, pot. Leg er kleine schoolbord tags, lieve kaartjes en potloden bij.

Bijzonder cadeau voor bruidspaarDe gasten kunnen dan naar wens een label of tag beschrijven en in het boompje hangen. Voor de tags en labels kun je het bruidspaar een mooi bewaardoosje geven. Het boompje kan in de tuin en zo kunnen ze met het groeien van de jubilea, hun boom zien groeien in de tuin.

Photobooth

Ook kun je online een photobooth, fotozuil of SelfieBox huren voor hun trouwdag. Regel een aantal leuke trouw foto props of maak ze zelf! Soms zitten ze zelfs bij de het fotohokje inbegrepen. Hoe ontzettend melig is het voor het bruidspaar om samen én met de gasten zo’n hokje in te duiken? Hiermee geef je een leuke onvergetelijk herinnering mee aan het bruidspaar en hun gasten.


foto: theknot.com

Photobooth fotoalbum
Leg voor een ander persoonlijk cadeau, een mooi fotoalbum klaar op een tafel. Zorg voor decoratiespulletjes erbij en laat iedereen zelf zijn foto’s uit de photobooth of fotozuil inplakken mét een persoonlijke boodschap. Je hebt hiermee een prachtig tijdloos cadeau voor het bruidspaar.

Persoonlijk cadeau – tip: Receptenboek, restaurant- of reisgids

Houdt het bruidspaar van lekker eten, koken of reizen? Stel dan met hulp van de gasten een bijpassend boek samen.

persoonlijk cadeau voor bruidspaarVraag het bruidspaar of de ceremoniemeester om de gastenlijst en stuur iedereen van te voren een mail met het verzoek een pagina te maken. Ga je voor handgemaakt, laat ze het dan naar je opsturen.

Receptenboek
Laat iedereen een recept met anekdote insturen. Liefst handgeschreven voor het prachtige nostalgische. Met digitale versies kun je met persoonlijke foto’s van de inzender online een fotoboek laten drukken.

Restaurantgids
Bij het maken van een restaurantgids kun je iedereen vragen om een pagina te maken over zijn favoriete restaurant. Zorg dat ze hun favoriete gerecht doorgeven en het adres. Voordelen en nadelen kunnen ook doorgegeven worden. Ook hierbij bij voorkeur een persoonlijke noot of foto. Zo kan het bruidspaar wanneer ze ergens in Nederland zijn (hoe meer de gasten verspreid door het land wonen hoe meer verschillende gebieden) checken waar ze samen gaan eten.

Reisgids
Wanneer het bruidspaar op huwelijksreis gaat, kun je van te voren een travelguide maken. Hier kún je weer de gasten inschakelen, maar het hoeft niet. Het gaat in ieder geval om het samenstellen van een reisgids voor de plaats van bestemming. Zoek op internet en in reisgidsen informatie en deel dit in de zelfgemaakte reisgids. Je kunt er zelf voor kiezen om hem met de hand te maken of  hem online samen te stellen via een online webshop voor fotoalbums.

❥ Er zijn nog talloze andere ideeën uiteraard! En er volgen vast nog meer blogs over. Heb jij zelf nog lieve originele ideeën om een bruidspaar met een mooie boodschap te verrassen, of kun je uit ervaring er iets over vertellen, als bruid(egom) of gever? Laat het dan vooral weten!


Photo weddingrings by Drew Coffman | Photo handwritten book by Thought Catalog on Unsplash

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.