Home MAMA Iemand anders die de geboorte bekend maakt

Iemand anders die de geboorte bekend maakt

by Marjo
Iemand anders die de geboorte bekend maakt

En vandaag dacht ik het wéér te zien gebeuren. Ik was er plaatsvervangend boos en verdrietig over. De aanstaande ouders hadden nota bene nog via een duidelijke afbeelding op Facebook vooraf gevraagd om NIETS op Facebook te zetten zolang ze dat zelf niet hadden gedaan. Toch gaat het vaak mis en is het iemand anders die de geboorte bekend maakt.

Dit keer lag het gelukkig anders en heeft iedereen zich keurig gedragen! Ik was zelfs zelf veel te snel met mijn reactie op degene die het bericht plaatste.

Dat is ook weer netjes uitgepraat en rechtgezet. Stom van me natuurlijk, maar ik ben er ook oprecht erg bang voor. Vandaar dat het zo gevoelig bij me ligt. Als ik terug denk is het de vorige keren volgens mij goed gegaan. Bij Thomas had ik waarschijnlijk nog niet eens Facebook. Van Elynn kan ik me geen ergernis er over herinneren. Het zal dus ook bij haar goed gegaan zijn. Dat neemt alleen nu het angstgevoel niet weg.

Iemand anders die de geboorte bekend maakt

Ik begrijp het ook niet. Echt niet. Je kunt het toch zelf bedenken? Hoe zou jij het zelf vinden? Eén van de meest grootse berichten, de geboorte en de naam! Waarom heeft iemand de behoefte dat bekend te maken. Denken ze er überhaupt wel over na? Moet wel toch? Is het dan een kick om het als eerste te kunnen melden? Om als eerste te feliciteren? Kijk mij nou, ik weet het al. Of is het echt gewoon een beetje suf?

Op dit moment zit ik er zelfs nog over na te denken, pas iets op Facebook te zetten als de geboortekaartjes verstuurd zijn. Dat de naam eerst bij een aantal vrienden en bekenden uit een enveloppe moet komen. Daarna een blog én dan pas een Facebookbericht. Natuurlijk vraag ik me meteen af wat de haalbaarheid daarvan is. Dan toch op zijn minst eerst een blog en dan pas een Facebookbericht.

Angst

De angst zit echt diep. Ik moet er echt niet aan denken dat door een berichtje van iemand anders én geboorte en naam bekend worden. Niet alleen angst om een berichtje op mijn eigen pagina. Een goed bedoelde felicitatie met kleinzoon Flipje of kleindochter Suusje naar opa en/of oma bederft de voorpret van het bekend maken ook nogal immers. Ook wanneer je Tante Aniek wilt feliciteren, wacht dan even tot zij iets op Facebook zet. Zij doet dit namelijk wél pas als wij zelf een foto of berichtje hebben geplaatst. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Voor iedereen met een zwangere in zijn omgeving hierbij mijn dringende oproep: heb respect voor de aanstaande ouders! Geen berichtjes, nog geen hint, nog geen afbeelding op wiens Facebook dan ook, tot je op de pagina van de ouders (allebei, ze hebben niet allebei allemaal dezelfde vrienden en bekenden) een berichtje ziet staan. We zullen u dankbaar zijn ♥ 


Afbeelding Ooievaar via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

7 comments

Marijke horjus 25 september 2019 - 07:02

O godhier is fe aankondiging van mijn zwangerschap 3x door een ander op fb gezet.. Ik dacht na de 3e keer zwangerschap nu snapt hij wel dat we het echt niet willen! (Vorige keer heel erg boos geworden)Maar neeee, schoonvader zet het weer op fb niet te geloven.. haha nooit een goed plan geweest om het hem te vertellen achteraf kan er nu om lachen maar toen!!!

Reply
Knallend het jaar uit - Mama lifestyle mét een strikje 7 december 2018 - 08:50

[…] ik denk; dát is echt leuk! Of; dáár had ik zelf van op de hoogte willen zijn. Maar ook de struggles van het moederschap, in het algemeen en die van mij in het bijzonder. Ook mijn eigen dingen komen […]

Reply
Miranda de Jong 24 april 2017 - 07:38

Na de geboorte heb ik iedereen gebeld (volgens mij was ik nog niet eens door de wasstraat gegaan ). En een uur later stond het op Facebook.
Miranda de Jong onlangs geplaatst…Zon-bescherming met Lovea BIOMy Profile

Reply
Merel 24 april 2017 - 06:20

Overkwam mij ook. En hoewel de felicitatie echt uit een goed hart komt (had in dit geval niks te maken met de eerste willen zijn, maar gewoon liefdevol enthousiasme), vond ik het niet fijn. De bevalling vond ik nogal heftig en we wilden op ons gemak wennen aan de nieuwe situatie. Ik had helemaal geen behoefte aan bezoek ook, gewoon totale rust.

Wat we de keer erop deden: een bericht op Facebook plaatsen vooraf met daarin duidelijk dat wij graag als eerst wilden meedelen dat we er een kindje bij hadden gekregen. En dat hielp. Hebben bij iedereen die langskwam ook expliciet aangegeven het nog even stil te houden trouwens.
Merel onlangs geplaatst…Meivakantie: mooi moment om een stapje terug te doenMy Profile

Reply
Neelke 23 april 2017 - 20:17

Jup. Been there. Het is echt niet leuk kan ik je uit ervaring vertellen. En ik had van te voren echt geen idee dat het zo snel kon gaan. Maar ja.. Je kan inderdaad je facebook instellingen veranderen dat je eerst een bericht moet goedkeuren voor het op je wall geplaatst word. Dat zou ik ook echt aan alle zwangeren aanraden.

Reply
Femke 23 april 2017 - 17:12

How, dat zou ik ook niet leuk vinden :-/ Misschien stel ik dan eventjes toch maar heel mijn Facebook op private of zo …
Femke onlangs geplaatst…Wat als het wachten te lang duurt? (en andere natuurlijke weeënopwekkers)My Profile

Reply
Ilse van Kreanimoµ 23 april 2017 - 16:42

Alleen al het feit dat ze het ‘moeten vragen’ is toch erg.
Dat begrijp ik echt niet.
Wat erg als iemand anders je voor is, zeg!
Ilse van Kreanimoµ onlangs geplaatst…Vijf groene bloggers op een rij voor Earth DayMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.