Home MAR-JOYA Inspiratie voor visitekaartjes

Inspiratie voor visitekaartjes

by Marjo
Inspiratie voor visitekaartjes

Een nieuw design is een nieuw visitekaartje. De mijne zijn trouwens al heel lang op, maar omdat ik twijfelde over de shop wel of niet open houden, durfde ik nog geen nieuwe kaartjes te laten maken. Vandaag ging ik op zoek naar inspiratie voor visitekaartjes, ging ik brainstormen.

Niet zozeer over het uiterlijk, maar wat wil ik er op? Wil ik  bijvoorbeeld nog een vermelding maken naar wat ik naast het bloggen kan en doe? Het ontwerpen en maken van sieraden, babydekens en gehaakte mutsjes en sjaaltjes, ik wil het niet helemaal loslaten. Doordat ik nu buitenshuis werk, ontbreekt het me echter aan tijd om alle ballen hoog te houden, dus het ontwerpen en maken schiet er bij in. Iets met keuzes die je maakt. Het heeft daarnaast ook altijd professioneler en niche-matig gemoeten. Het was altijd iets wat ik er bij deed en het was ‘ van alles een beetje’. Ook iets met keuzes maken. Daarom kon het bloggen ook zo snel de overhand nemen.

Bloggen vs. Ontwerpen

Het bloggen is echt mijn bedrijf, mijn passie en mijn liefde. Het is mijn vierde kindje. Het is wat ik van kleins af aan al deed. Van zo veel vakanties ligt er nog een schriftje, hele dagboeken hield ik bij op de middelbare school over liefdes en leraren, over vriendinnen en ruzietjes.

Het liefst schreef ik altijd en overal. Zelfs dictee’s vond ik geweldig, niet mijn eigen woorden, maar wel pen en papier. Ik houd ook nog steeds het meest van pen en papier. De planning waar ik me eindelijk aan waag, wordt bijgehouden met pen en papier, via planners en notitieboekjes. Ik wil groeien en ik wil grote stappen maken volgend jaar. Daar horen professionele visitekaartjes bij.

De keuze die ik heb gemaakt is daarom de beste denk ik. Ik ga visitekaartjes ontwerpen voor het blog. Alleen het blog. Ik ga me volgend jaar ook alleen richten op het blog en op de achtergrond rustig kijken wat ik met de shop wil. Wil ik weer een shop. Ga ik voor een nieuwe naam en alleen een Facebookpagina voor de verkoop om mee te beginnen misschien?

Inspiratie voor visitekaartjes

Op de voorkant van het visitekaartje wil ik de afbeelding uit mijn header. Clean en strak. Verder niet. Of misschien iets met een tikje kleur, in de titelafbeelding zie je een tikje roze bij zwart-wit, het maakt de afbeelding iets zachter, iets vrouwelijker.

Daar moet ik dus nog iets mee! Dan de achterkant. Dat vind ik lastiger! Wat moet er op? Niet te veel, niet te weinig en daar zit hem de crux. Wat moeten mensen van me onthouden en wat moeten ze weten? Natuurlijk het adres van mijn site. De tagline staat al op de voorkant, herhaal ik die nog eens op de achterkant? Veel vragen, ik weet het. Telefoonnummer én social media, mijn adres. Anders nog iets?

Kort maar krachtig!

Dat moet het worden heb ik besloten! Dus wat ben ik: professioneel blogger, social influencer, social media marketeer. Nu nog kiezen. Of zet ik ze er alledrie op?  Ik wil in ider geval mijn quote er op hebben staan. De quote die ik gebruik wanneer ik aan mezelf, mijn bedrijf twijfel, me afvraag of ik het wel kan. Of ik in moet zetten op een bepaalde samenwerking. Of ik de moeite waard ben. De quote die me sterk maakt om te schieten, juist wanneer ik bang ben om te falen.

What if i fall? Oh, but my darling what if you fly? – Erin Hanson

Verder zoals ik zei, de gegevens waarop ik bereikbaar ben en mijn social media, maar hoe ga ik die vormgeven. Volledige links of alleen het deel achter de backslash? Het zijn allemaal overpeinzingen, die me bijna wakker houden ’s nachts. Gelukkig is er geen bloedspoed, maar ik zal toch blij zijn wanneer ik ze weer kan uitdelen!

♥ Dus ik heb jullie hulp nodig! Jullie inspiratie voor visitekaartjes. Waar zijn jullie voor gegaan en waar moet ik op letten? Is er iets dat ik vergeet? Ik hoop dat jullie willen meedenken en me op weg willen helpen! 

 


Afbeelding vrouw met kaartje via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.