Home TRAVEL | UITJES Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk

by Gastauteur

Op social media, liet ik het al doorschemeren. Zondag zou een gastblogger de Julianatoren in Apeldoorn anders bekijken. Dat de Julianatoren ons favoriete pretpark voor wat kleinere kinderen is, dat was vast al duidelijk. Of ik er niet op heb gelet, of dat het echt zo was, dat weet ik niet. Tijdens onze verblijven, vielen me niet veel volwassen of kinderen in een rolstoel op. Gastblogger Olja ging het zondag, op uitnodiging, voor ons controleren. In de eerste plaats “moesten” zij en haar gezin het vooral erg leuk hebben, maar ik was wel heel benieuwd naar haar bevindingen. Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk? En hoe geschikt is de Julianatoren voor een driejarige?  Je leest het vandaag! 

Door Olja – Deze week gaan we naar de Julianatoren en we hebben er enorm veel zin in! Ons dochtertje Milou van drie kan al een week over niks anders praten dan haar eerste dagje naar een pretpark. Ze wordt er mee wakker en ze gaat ermee naar bed. Ze wil niet meer dat ik haar voorlees , maar ze vertelt mij haar eigen versie van een sprookje dat over Jul en Julia gaat.

Julia zit opgesloten in de toren met suikerspin struiken en dan komt Jul haar redden op de Woezeldraak. Het wordt een combinatie van Woezel&Pip en Jul&Julia. Ik zeg wel dat onze Milou er veel zin in heeft, maar ik ben stiekem nét zo enthousiast als zij.  Ik ben al een lijstje in mijn hoofd aan het maken van wat we echt niet moeten vergeten. Tot nu toe heb ik; pakjes/flesjes drinken, wat lekkers, haar knuffelbeer, zonnebrand [ het zijn de zomerweken in de Julianatoren en de temperaturen zijn er ook naar] en de rolstoel voor Milou.

Op weg naar de Julianatoren

Het was eindelijk zo ver, zondag gingen we naar de Julianatoren! We wilden er eigenlijk al om 10 uur zijn maar we waren de zonnebrand vergeten dus we reden terug (gelukkig waren we nog maar 5 minuutjes onderweg). Ik met mijn chaotische hoofd kon de zonnebrand ook nog eens niet vinden. Toen mijn man ging zoeken en even in het keukenkastje keek, had hij het natuurlijk gelijk. En toen moest Milou weer plassen. Anyway, daarna konden we echt op pad.

In de auto dacht ik; “Ik kijk even welke show op welke tijd is en dan maken we een soort planning”. We vonden het zo fijn dat je op de site de planning van de shows kan vinden dus dat is wel echt een pluspunt. Ik had de planning gemaakt van welke shows we zouden zien, maar dat liep een beetje anders. Gelukkig hebben we wel veel gezien en kon Milou in alle attracties. Ondanks haar leeftijd en de rolstoel. De Julianatoren is namelijk erg geschikt voor driejarigen. Er attracties waar ze al alleen in kunnen en anders in ieder geval samen met papa en mama. Ideaal!

EDS type3

Milou zat tijdens onze ervaring in de Julianatoren namelijk in haar rolstoel omdat ze geen lange afstanden kan lopen. Als ze niet haar rolstoel had gehad konden we na een kwartiertje langzaam lopen weer naar huis, dit komt door het syndroom van Ehlers-Danlos.

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk

Ze zakt anders door haar benen, krijgt opgezette knieën en kan de volgende dag niet veel meer dan op de bank zitten en naar de wc gaan. Ze kan dus wel lopen maar niet heel lang en hellingen omlaag zijn lastig omdat haar evenwicht dan niet heel erg meewerkt. Daar raken veel mensen wel van in de war, het ene moment zien ze haar in de rolstoel en het andere moment staat ze op. In een volgend blog zal ik hier wat dieper op ingaan.

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk

Het park is erg rolstoelvriendelijk, los van het feit dat je veel omhoog en omlaag moet. De wc beneden in het voorste restaurant is vanuit het restaurant zelf  niet met de rolstoel te bereiken. Je moet dan helemaal buiten om.  Tenzij je de rolstoel mee kan tillen maar dat is gevaarlijk. In het theater was geen aparte rij of speciale plek voor rolstoelen wat ik persoonlijk erg jammer vond, want ik zag meer mensen en kinderen in een rolstoel. We hebben in het restaurant bij de speelhal binnen gegeten. Dat was wel ideaal, Milou kon lekker even uit de rolstoel en rustig spelen met andere kindjes.

Het restaurant en alle attracties zijn rolstoelvriendelijk. Je hebt bijna geen trapjes,  maar juist een stukje waar je ook met de rolstoel naartoe kan. De draaimolen kon ze ook niet naar toe met de rolstoel, maar ik heb haar opgetild en toen ging het wel. De medewerkers waren allemaal erg vriendelijk en gaven ons ook echt een welkom gevoel. Kevin was niet in zijn rolstoel maar die hadden we daar indien nodig wel huren.

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk? We hebben maar één punt wat we jammer vinden en dat is dat het park erg glooiend is en dat belemmert het zelf kunnen rollen met de rolstoel. Op een vlak oppervlak kan Milou dat heel goed, deze hobbels waren te hoog. Maar met dat als enige puntje, ook omdat dit met het landschap te maken heeft, hebben jullie van ons een dikke 9 gekregen. Ons meisje heeft nog nooit zo’n lach op haar gezicht gehad en we voelden ons heel welkom dankzij de medewerkers.

Helikoptervlucht over het park

Bijna achterin het park heb je helikopters, en zodra Milou die zag werd ze gek want ze is gek op helikopters. Er stond een beste rij maar de meneer die ons zag met de kleine meid in de rolstoel gaf al aan dat we om mochten lopen. En wees ons er ook op dat dat bij elke attractie mochten doen. Het was zo leuk! En ze ging maar zwaaien naar papa en Linda (mijn beste vriendin en haar peettante). Hoog in de lucht en alles kunnen zien, ze voelde zich een echte piloot, en ik vond het stiekem net zo leuk. Ik paste er alleen nog net in dus bij het uitstappen stootte ik mijn hoofd keihard tegen de rand! Maar dat kan je verwachten bij een kinderpretpark natuurlijk dat het niet voor volwassenen is.

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijkDaarna hebben we een kopje koffie, cappuccino, cola en natuurlijk Fristi voor de jongedame gehad met een mini donut erbij.  Heerlijk was het! Zoals gezegd was daar het enige nadeel, dat ik Milou van de trap moest tillen om naar de wc te gaan want die staat beneden, maar gelukkig zijn er genoeg lieve mensen die dan even op de rolstoel wilden letten van ons meisje. Het buffet van het restaurant is lager gelegen dan de ruimte waar de tafeltjes en stoelen staan, maar met een speciale brede helling kun je makkelijk naar boven en beneden.

De Mexicaanse dansshow van mevrouw Suikerspin

Ineens was het al tijd voor de show van mevrouw Suikerspin. Milou zag toen Jul en Julia ook voor het eerst, wat was ze enthousiast toen ze haar twee vriendjes zag! Ze werd helemaal gek. Tijdens de show hebben we een hele leuke Mexicaanse dans geleerd. Mevrouw Suikerspin leerde alle kinderen samen met Jul en Julia deze dans. Eerst even langzaam, want je moet wel goed opletten hoor! Wat deed ze het leuk en aan het einde van het dansen mochten de kinderen met ze op de foto! Dat vond Milou nog wel wat spannend, maar we konden aan haar horen dat ze het ook heel leuk vond. Ze bleef maar praten over hoe graag ze wou dat ze niet weggingen.

Jul & Julia Zomerweken

De Mexicaanse dansshow van mevrouw Suikerspin is onderdeel van de Jul & Julia Zomerweken. Behalve van de Mexicaanse dansshow  geniet je verder van de nieuwe spectaculaire parkshow “Jul & Julia en de reis om de wereld”.

Is de Julianatoren rolstoelvriendelijk Jul & Julia ZomerwekenDeze show is maar liefst vier keer per dag te zien in het Jul & Julia Theater en duurt ongeveer 25 minuten. Tevens leert meneer Kaasgaaf iedereen limbo dansen. Meneer Kaasgaaf houdt het limbo touw steeds lager wanneer de kleine bezoekers al dansend en swingend er onderdoor gaan. Deze show duurt ongeveer 15 minuten en is te zien op het Torenpodium.Julia de Muis neemt iedereen dansend mee naar Thailand in Julia’s Toko Show.

Jul & Julia en de reis om de wereld

In de nieuwe show ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’, gaan de twee muizenvriendjes Jul & Julia samen met meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin op reis naar verre landen. En dat is niet om vakantie te vieren …. Wat een spannend avontuur was dat zeg! Eerst kregen we een filmpje te zien met de dieven die souvenirs hadden gestolen zodat de attracties niet meer werken. Ze wilden namelijk niet opgeven om te proberen de baas te worden van de Julianatoren . Ze wilden de souvenirs alleen teruggeven als de dieven de baas mochten worden van het park. Maar op dat moment kwam mevrouw Suikerspin met Jul en Julia op het podium en bedacht ze een fantastisch plan!

Een dag om nooit te vergeten

Het was tijd om een hapje te eten. We hadden een hamburgermenu gekozen en het was heel erg lekker! Ik had niet verwacht dat je zoveel eten zou krijgen maar het was super.

Een dag om nooit te vergeten

Toen wilden we eigenlijk ook nog naar Cas de Ranger en naar de show van Julia, maar dat waren we helemaal vergeten omdat we in bijna alle attracties waren gegaan en de tijd waren vergeten. We zijn in de olifanten geweest, die draaien rond en gaan op en neer. De jeeps wou ze alleen met papa in want ja, mama heeft geen rijbewijs haha. En de draaimolen niet te vergeten, ze vond het wel spannend maar samen met mama erop was het toch wel leuk. Omdat ze wel honderd keer in elke attracties wou hadden we helaas niet de tijd om echt elke attractie in te gaan. Het was echt een dag om nooit te vergeten.

Milou mocht toen we weg gingen nog een leuk souvenirtje uitkiezen en natuurlijk vroeg ze of ze Julia mee naar huis mocht nemen. Julia kan niet met ons mee, daarom kreeg ze de knuffel om mee naar huis nemen. Ze had zoveel indrukken opgedaan en zoveel leuke avonturen beleefd dat ze gelijk in slaap viel in de auto.

Het was een hele geslaagde dag in een rolstoelvriendelijk kinderpretpark en we hopen dat we snel een keer terug kunnen komen. Het is namelijk niet alleen voor kinderen leuk, wij volwassenen kunnen ons daar zo goed vermaken!

 Kinderpretpark Julianatoren is de hele zomervakantie alle dagen geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Van 28 juli tot en met 19 augustus 2018 is de Julianatoren geopend vanaf 9:30 uur. Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen.

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Woezel & Pip bij Kinderpretpark Julianatoren - Mama lifestyle mét een strikje 17 augustus 2019 - 20:11

[…] Angela ging de nieuwste attractie “De Hoge Hoed” checken en Olja keek bijvoorbeeld hoe rolstoelvriendelijk de Julianatoren […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.