Cas de Ranger in Julianatoren
Inspiratie Travel

Cas de Ranger in Julianatoren

Spelend leren, ik geloof er heilig in en vertrouw er op. Als ik leraar was zou ik er veelvuldig gebruik van maken, binnen alle regels die je worden opgelegd natuurlijk. Het maakt leren leuk en dat maakt het automatisch leerzaam. Cas de Ranger in Julianatoren werkt hier graag aan mee. Kinderpretpark Julianatoren introduceert Cas de Ranger, die kinderen spelenderwijs alles over de natuur leert.

Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en verteld hen alles over dieren, planten en bomen. Cas zal te zien zijn in zijn eigen YouTube serie waarin hij vragen over de natuur beantwoord van kinderen. Daarnaast zal hij in zijn show op het pretpark iedereen klaarstomen voor de Experience. Bijzondere vragen over de natuur behandelt Cas de Ranger in zijn eigen YouTube serie. “Heeft een slak wel eens haast” of “heeft een specht wel eens hoofdpijn?”. Voor het antwoord op dit soort vragen neemt Cas je elke zaterdag rond 16:00 uur mee tijdens zijn video op YouTube. Gastblogger Yvonne was bij de presentatie van Cas de Ranger in Julianatoren.

Cas de Ranger in Julianatoren

Er stond een groot podium met daarop een aantal boomstammen met luikjes. Voor het podium stonden allemaal kleine boomstronkjes waar de kinderen op plaats konden nemen. Al gauw kwam meneer Kaasgaaf op het podium en introduceerde Cas de Ranger. Na een luid applaus begon Cas aan zijn show en nodigde een aantal kinderen uit het publiek uit om op het podium te komen.

Presentatie Cas de Ranger in Julianatoren

In de boomstronken zaten een aantal item verstopt welke zij “blind” moesten voelen en benoemen. Door de luikjes aan de voorkant kon het publiek mooi meekijken. Wie het eerst alle items goed had kreeg een mooie Cas de Ranger button. Ook de papa’s werden uitgedaagd hun kracht te testen door te kijken wie langst aan een touw kon hangen. Ook werd de snelheid en behendigheid van een aantal kinderen getest door middel van een parcourtje. Na het voorstellen en de spelletjes werd de nieuwste attractie geopend. Het Cas de Ranger Experience bos.

Cas de Ranger Experiencebos

Omdat het meteen erg druk was besloten wij eerst een aantal attracties te doen en later terug te komen. Toen ze allemaal uitgesprongen en gedraaid waren zijn we richting het Experiencebos gelopen.

Cas de Ranger in Julianatoren

Bij binnenkomst kan je een plattegrond pakken met een aantal vragen welke je bij de verschillende punten moet beantwoorden. Als je alle vragen goed hebt komt er aan het eind een woord uit welke je bij een interactieve zuil in kan vullen.

Cas de Ranger Experiencebos

Onderweg kom je mooie houten beelden tegen, een insectenhotel, een boom met allemaal verschillende vogeleieren en een mierenboerderij. Ook is het wel fijn om even de drukte van het pretpark te ontvluchten want het is er heerlijk rustig. Eenmaal aan het eind hadden wij het woord en wilden deze invullen op de zuil maar helaas deed deze het inmiddels al niet meer.

Cas de Ranger LIVE is een interactieve show waarin kinderen dingen leren over de natuur om vervolgens dit zelf te ervaren tijdens de Cas de Ranger Experience. De experience is een spannend bospad waar je veel kunt ontdekken over dieren en planten op de Veluwe ♥

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. […] de showheuvel in het Julianatoren-bos neemt Cas de Ranger de bezoekers mee op avontuur. En dit keer met een extra spannend tintje. Cas leert de kleine […]

  2. […] Je kunt (zoals wij deden) even in het bos van Cas de Ranger lopen om tot rust te komen en heerlijk met het vallend blad spelen, om daarna nog een rondje in de […]

  3. […] Je kunt (zoals wij deden) even in het bos van Cas de Ranger lopen om tot rust te komen en heerlijk met het vallend blad spelen, om daarna nog een rondje in de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.