Home SPELEN Just Games Het Jachtseizoen Bordspel

Just Games Het Jachtseizoen Bordspel

by Gastauteur
het jachtseizoen

Door Andrea Jachtseizoen, wie kent het niet. Het spel wat begonnen is op het YouTube kanaal van StukTV, waarin de mannen van StukTV op jacht gaan naar een bekende Nederlander die de rol van voortvluchtige op zich neemt. De voortvluchtige moet tijdens het programma 4 uur lang uit handen van de jagers blijven. Het spel bleek zo’n succes dat het later ook uitgezonden werd op TV. En nu is er Just Games Het Jachtseizoen Bordspel.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en kan gespeeld worden door 2 tot 4 spelers. Voordat we konden beginnen met spelen moesten we even goed uitzoeken hoe het spel precies gespeeld moest worden. En dat was best even een uitzoekwerkje. Het spel bestaat uit een speelbord, een whiteboard met whiteboardmarker, 30 kaarten, een tijd-token, een stuk TV-bus, 2 jager pionnen en een voortvluchtige-pion.

Just Games Het Jachtseizoen Bordspel

Je speelt het spel met twee teams, namelijk de voortvluchtige en de jagers. De voortvluchtige is een individuele speler. Het team van de jagers kan bestaan uit 1 tot 3 spelers.

Just Games Het Jachtseizoen BordspelDe voortvluchtige mag per beurt 5 acties uitvoeren. Deze acties kunnen zijn stappen zetten, liften van afslag tot afslag of reizen met het OV. Hij/zij kan echter ook gebruik maken van een helicopter of boot. Ook de jagers mogen elke beurt 5 acties uitvoeren om de voortvluchtige te pakken.

Wanneer heb je het Jachtseizoen bordspel gewonnen

De voortvluchtige heeft een eigen speelbord, het whiteboard, waarop hij zijn route en de actie’s die hij doet vastlegt. Na elke beurt geeft de voortvluchtige de coördinaten van zijn locatie door aan de jagers. Lukt het de voortvluchtige om 25 beurten lang uit de handen van de jagers te blijven, dan wint de voortvluchtige. Lukt dit niet, dan hebben de jagers gewonnen!

Just Games Het Jachtseizoen Bordspel // review

Toen we het spel binnenkregen, waren we aangenaam verrast. Het ziet er leuk uit. Het zwarte busje van de jagers en het oranje poppetje voor de voortvluchtige, super herkenbaar voor de mensen die het programma kennen.

Het Jachtseizoen Bordspel

De twee speelborden zijn erg handig. Een speelbord voor de jager(s) en een apart bord voor de voortvluchtige, waar hij zijn route op uit kan stippelen. Wat wellicht handig was geweest was een soort van scherm of iets dergelijks zodat de voortvluchtige niet per se apart moet zitten.

Het spel zelf was wel even uitzoeken hoe het precies gespeeld moest worden. Het kost even tijd om de regels goed uit te zoeken, maar als je ze eenmaal een beetje door hebt, kom je erachter dat het een erg leuk, tactisch spel is. Hoe vaker je het speelt, hoe tactischer je leert spelen.

❥ Al met al zijn wij erg tevreden over het Just Games Het Jachtseizoen Bordspel! En het zal hier dan ook zeker vaker gespeeld worden! Wat is jouw favoriete bordspel met kinderen?

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.