Inspiratie Lezen

Het boek voor de liefste papa to be

Ben jij op zoek naar een kraamcadeautje voor vaders of een ideetje voor papa in het kraampakket? Of wil je jouw zwangerschap op een leuke manier bekend maken aan je partner? Je hoeft niet meer te zoeken!  Jan Versteegh schreef namelijk het boek voor de liefste papa to be en de leukste voorbereiding op het vaderschap. Het boek kan overigens ook heel relativerend werken als je net papa geworden bent. In ‘Doodmoe en dolgelukkig’ geeft presentator Jan Versteegh een grappig en persoonlijk inkijkje in zijn eerste jaren als vader.

Met het delen van zijn ervaringen hoopt Jan vaders voor te bereiden op alle veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt. Hij put hiervoor uit zijn eigen leven, maar interviewt ook andere bekende vaders zoals Jim Bakkum, Dennis Weening, Giel de Winter en Leo Alkemade. Jan Versteegh is al ruim vier jaar vaste columnist van het magazine Ouders van Nu, waar hij op komische en herkenbare wijze zijn ervaringen als vader deelt. Zijn gevatte en toegankelijke schrijfstijl heeft hem zeer geliefd gemaakt onder de lezers en een boek uitbrengen was dan ook een logisch vervolg.

Het boek voor de liefste papa to be // Doodmoe en dolgelukkig 

In Doodmoe en dolgelukkig vind je geen praktische tips hoe je het beste een luier verschoont, geen stap-voor-stapbeschrijving hoe je een huilbaby stil krijgt of een fles warm maakt. Want laten we eerlijk zijn, Jan doet immers zelf ook maar wat. Maar als je je mentaal wilt voorbereiden – en doe dat alsjeblieft – en je wilt weten hoe het ouderschap écht is, zoek dan niet verder. Jan neemt je mee door alle maanden van een zwangerschap, de uren van de bevalling en de eerste jaren van het ouderschap.

Hij vertelt eerlijk hoe gezinsvakanties eruitzien, waar je van moet genieten zolang je baby er nog niet is, geeft tips hoe je zo veel mogelijk slaap kunt inhalen en leert je hoe te reageren als je peuter een schilderij van haar eigen poep maakt op je muur. Dit uiteraard verweven met zijn persoonlijke belevenissen als vader van twee dochters, waarbij hij de blunders, maar ook de persoonlijke en verdrietige momenten niet ongenoemd laat.

❥ Doodmoe en dolgelukkig is het ideale cadeauboek voor (aanstaande) ouders en (aanstaande) vaders in het bijzonder. Het bereidt je als geen ander boek voor op de fantastische achtbaan die het ouderschap is. Voor zover je je daarop kunt voorbereiden natuurlijk ;).

Doodmoe en dolgelukkig – de leukste voorbereiding op het vaderschap | Auteur: Jan Versteegh | ISBN: 978 9043926058 | Prijs: 18,99 | Uitgever: Kosmos 

Photo by Alex Bodini on Unsplash

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.