bewakers van de ring bruiloft, Tips om je kinderen op een speelse manier te betrekken bij je trouwdag
Feest

Kinderen betrekken bij de bruiloft

Als ouders gaan trouwen, is het betrekken van de kinderen een bijzondere manier om de eenheid en liefde binnen het gezin te vieren. Door je kinderen op een speelse en betekenisvolle manier bij het huwelijksproces te betrekken, creëer je herinneringen die een leven lang meegaan. Mijn zusje deed dit op een geweldige manier, dat inspireerde me voor dit artikel met leuke tips om je kinderen op een speelse manier te betrekken bij je trouwdag, waardoor het een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin wordt.

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en wil je je kinderen op een unieke en vreugdevolle manier laten deelnemen aan de viering? Het betrekken van je kinderen bij de trouwdag kan ook anders dan met alleen maar een traditionele rol als bruidsmeisjes of ringdragers.

Kinderen betrekken bij de bruiloft

Mijn zusje en zwager hadden voor hun bruiloft voor allebei de jongens een te gekke outfit, maar ook een speciaal koffertje. Zij waren op deze speciaal dag, de bewakers van de ringen. Als echte geheimagenten deden ze dit vol overgave! Daarnaast mochten de jongens met een kinderakte ook hun handtekening zetten!

Het betrekken van je kinderen bij jullie huwelijk maakt niet alleen de dag zelf speciaal, maar versterkt ook de banden binnen jullie gezin. Het creëert een omgeving waarin liefde, samenhorigheid en vreugde centraal staan. Dus, terwijl je je voorbereidt op deze onvergetelijke gelegenheid, overweeg deze tips om je kinderen op een speelse manier in jullie huwelijksviering op te nemen.

Tips om je kinderen op een speelse manier te betrekken bij je trouwdag

Voer een zandceremonie uit waarbij elk gezinslid een verschillende kleur zand vertegenwoordigt. Het gieten van de zandlagen in een vaas symboliseert de vereniging van de familie en creëert een blijvend aandenken.

Familiegeloften

Laat elk gezinslid, inclusief de kinderen, speciale geloften uitspreken tijdens de ceremonie. Dit is een hartverwarmende manier om de liefde en verbondenheid binnen het gezin te benadrukken.

Maak hiervoor een speciaal geloftenboekje waarin elk gezinslid, inclusief de kinderen, hun eigen geloften en beloften kunnen schrijven. Tijdens de ceremonie kunnen jullie dan deze geloften aan elkaar voorlezen. Wanneer je hiervoor een notebook of fotoalbum gebruikt, kun je met foto’s van verschillende speciale gebeurtenissen na de bruiloft een herinneringenalbum maken.

Familiefoto’s

Organiseer een fotoshoot waarbij het hele gezin betrokken is. Deze foto’s kunnen niet alleen worden gebruikt voor uitnodigingen of decoratie, maar ze dienen ook als kostbare herinnering aan deze bijzondere tijd.

Voor een buitenfotoshoot, laat heliumballonnen op met de namen of initialen van elk gezinslid eraan bevestigd. Terwijl de ballonnen in de lucht zweven, kunnen jullie samen staan voor een onvergetelijk beeld. Tijdens een binnenshoot kunnen jullie een achtergrond met wolkpatronen gebruiken. Sta samen als gezin en laat witte veren naar beneden dwarrelen om een magische sfeer te creëren.

Gezinsritueel

Bedenk een nieuw ritueel dat jullie als gezin tijdens de ceremonie kunnen uitvoeren. Dit kan iets symbolisch zijn, zoals het planten van een boom, dat groeit naarmate jullie liefde en gezin groeien. Misschien kun je samen met je kinderen een kleine boom of plant te planten als symbool van groei, liefde en verbondenheid. Of maak een “familiedoos van herinneringen” waarin elk gezinslid kleine aandenkens, notities en foto’s kan plaatsen die tijdens jullie huwelijk zijn verzameld.

Kindertrouwacte

Met een kindertrouwacte kunnen de kinderen symbolisch instemmen met en hun zegen geven aan het huwelijk van hun ouders.

kindertrouwakte bruiloft ouders, Tips om je kinderen op een speelse manier te betrekken bij je trouwdag

Dit kan gepaard gaan met het uitwisselen van kleine geschenken, zoals ringetjes of linten, om hun betrokkenheid te benadrukken. Als onderdeel van de kindertrouwacte kunnen jullie tegen de kinderen een korte, gepersonaliseerde belofte uitspreken.

Gezinsceremoniemeester

Geef een van jullie kinderen de rol van “gezinsceremoniemeester”. Deze rol kan variëren van het aankondigen van verschillende delen van de ceremonie tot het assisteren van de officiant. Het geeft het kind een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de huwelijksceremonie.

Kindvriendelijke activiteiten

Zorg voor speciale kindvriendelijke activiteiten tijdens de receptie, zoals knutseltafels, spelletjes of entertainment. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich vermaken terwijl jullie van jullie speciale dag genieten.

Naast knutselen kunnen interactieve spelletjes en entertainment ook de sfeer verhogen. Overweeg om een kindvriendelijke entertainer in te huren die ballonfiguren maakt, gezichtsschilderingen doet of leuke goocheltrucs toont. Dit zal niet alleen de kinderen vermaken, maar zal ook ouders in staat stellen om van de bruiloft te genieten terwijl ze weten dat hun kinderen goed verzorgd worden.

Kinderen betrekken bij het huwelijk

Samen stappen zetten naar een gedeelde toekomst met je kinderen naast je is een prachtige reis. Door hen te betrekken bij jullie huwelijk, geef je hen niet alleen een gevoel van inclusie, maar ook de zekerheid van een liefdevol gezin.

❥ Deze bijzondere betrokkenheid zal bijdragen aan de  solide basis die jullie al aan het leggen zijn voor de vele gelukkige jaren die nog komen gaan.

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.